10 K Grup
Ellidört Park

KOA-H-LİSYON

2015-10-09 00:00:00
1329 OKUNMA

                                       
Koah hastalığını hemen hemen birçoğumuz biliriz veya duymuşuzdur. Bir akciğer hastalığıdır. Akciğerler iltihaplanır ve insana nefes alma zorluğu yaşatır. Bin bir zorlukla nefes alırsınız.Yaşam standartlarınız ve kaliteniz düşer. Sürekli hava makinesi ile beraber yaşamak zorunda kalırsınız.

Aslında konuyu nereye bağlayacağım da az çok belli. Koalisyonlar. Türkiye’nin baş belası . Koalisyonlar da aynı koah hastalığı gibidir. Ülkeye nefes aldırmaz. Darboğaza sokar. İstediğin hiçbir şeyi yerine getiremez, yaşam standartlarınızı bir türlü istediğiniz noktaya getiremezsiniz. Ve sonrasında hasta vatan olursunuz. Binbir türlü reçete yazılır fakat doğru ilaç asla bulunamaz. Sürekli yanlış teşhis yapılır. Çünkü , koalisyon ortakları hep kendi teşhislerinin doğru olduğunu öne sürerler. Dolayısıyla hasta artık yavaş yavaş ameliyat masasına doğru ilerler. İşte burada asıl aktör ortaya çıkar. Ünlü hasta vatan doktoru İMF. Gelir ve sizin ilacınız bende der ve sizi yıllarca kendine mahkum eder. Bir uyuşturucu iğne yapar ve etkisi geçinceye kadar , artık iş işten geçmiştir ve onun boyunduruğu altına girmişsinizdir. Bilmem anlatabildik mi buraya kadar. IMF demişken , bunlar bence uluslar arası resmi dolandırıcılardır. Peki bu dolandırıcıların tekrar bu güzide ülkemizde fink atmasını hangimiz isteriz.

Diyeceğimiz şudur ki , bu ülke için koalisyonlar asla çözüm değildir. Gelecek seçimde olası bir koalisyon durumunun ortaya çıkması durumunda ise artık Başkanlık sisteminin iyiden iyiye ele alınması gerekmekte.Yoksa geçmişte birçok örneğini gördüğümüz gibi koalisyon hükümetlerinde ülkemiz hep bir çıkmazın içinde bulmuştur kendini. Ve kendini toparlaması ise oldukça güç olur.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Paralarla ortadan kaybolan kuyumcu ile ilgili yeni gelişme
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Şimşek Halı Yıkama