Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Wikileaks Belgeleri ve Yeni Bir Oyun…

2010-12-02 00:00:00
3368 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

Kaynaklarını gizli tutarak ülkelerin en özel bilgilerine ulaşan, dahası bu verileri yayınlayan İsveç merkezli uluslar arası bir organizasyon olan ‘Wikileaks’ geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait olan gizli belgeleri açıkladı. Wikileaks'e dokümanları bir ABD askerinin ‘Lady Gaga CD’si ile ulaştırdığı ise iddia ediliyor.
Belgelerin açıklanması ile ortalık karıştı…
Açıklamalara göre belgeler, ABD'nin dünyadaki toplam 270 büyükelçilik ve konsolosluklarla 2004 yılından 2010'un Mart ayına kadarki günlük yazışmalarının içeriğini ortaya koyuyor.
Belgelerde, Amerikan diplomasi yazışmaları yer alıyor.Açıklanan ilk belgelerde ülkemiz olmak üzere özellikle Ortadoğu ve bazı Avrupa ülkeleri ile ilgili yazışmaların yer alması dikkat çekiyor.

İsrail ve Yunanistan devleti ile ilgili açıklanan belgelerde fazla bir bilgi yer almaması da dikkatlerden kaçmıyor.

Davos zirvesinde başbakanımızdan hak ettiği bir tepkiyi gören İsrail Devleti, Mavi Marmara gemisine yaptıkları baskın ile ülkemizle olan ikili ilişkilerini iyice kötüleştirerek dünya ülkeleri nezdinde insanlık adına zor bir durumda kalan ülke olmuştur. İsrail devletinin bu tutum ve davranışları ABD devletini de etkilemiş,  İsrail kendi savunmasını zorda bırakarak itibar ve güven kaybına uğramıştır.

Wikileaks belgelerinin dünya kamuoyuna açıklanmaya başladığı andan itibaren, dünya üzerinde hem ekonomik, hem de etkin bir söz sahibi olma gücüne kavuşan ve istikrarlı bir çizgi ile yoluna devam eden devletimizi, son genel seçimlerde de hükümeti zor durumda bırakmak isteyen Yahudi lobisinin ülkemiz üzerine oynamakta olduğu bir oyun olduğunu aklımdan geçirmiştim…

Muhalefet tarafından yapılan açıklamalar, belgeler üzerine yazılanlar, yapılan yorumlara baktıkça ve belgelerin yayınlanma zamanını da dikkate alınca insan ister istemez şüphe içerisinde oluyor.

Yeni Akit’e konuşan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu’da “Olay Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek isteyen İsrail ve ABD’deki Cumhuriyetçi Neo-Concuların yeni bir komplosudur” diyor.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kazakistan’a hareket etmeden önce , Wikileaks’de en çok Türkiye ile ilgili belgeler bulunduğunu, bunu birçok yorumcunun Türkiye üzerinde oynanan bir oyun olarak değerlendirdiğini savunarak görüşlerini soran bir basın mensubuna cevaben, ''Türkiye'den bakınca bizim Türk gazetelerinin Türkiye ile ilgili haberleri var. Ama ben yabancı ajanslara, televizyonlara, gazetelere bakıyorum, onlar da çok daha farklı, yansıması daha çok bölgeyle ilgili, biraz daha farklı bir yansıtma şekli var. Onun için söyledim zaten. Biraz sanki bazı şeyler süzgeçten geçirilerek yapılıyor. Sanki bir amaç var gibi geliyor bana. Ama bunlarla ilgili kesin bir şey söylemek doğru değil. ' diyor.


Yazılan senaryo belli…
Planlanan oyun belli…
Aktörler ve oyuncular belli…
Yeni bir dünya düzeni kuruluyor…
Dünya üzerinde söz sahibi bir Türkiye istenmiyor…
Dünya üzerinde güçlenen, güçlü bir Türkiye istenmiyor…
Fakat bu oyun yapımcılarının gözden kaçırdıkları bir şey var…
Şimdiki Türkiye, geçmişteki Türkiye değil…
Gidin siz çelik çomak oynayın…
Dünya âlemine rezil oldunuz…

 

Haftaya görüşmek üzere…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Uyuşturucu alemi yapmışlardı yeni detaylar
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks