İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

USTA İŞİN KOLAY VE ZOR…

2011-06-16 00:00:00
3357 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

2011 Seçimlerini tamamladık…
Başbakan Erdoğan’ın seçim döneminde zikrettiği çıraklık, kalfalık dönemimiz bitti yeni dönem ‘ustalık’ dönemimiz sözlerine istinaden milletimiz tercihini istikrarın sürmesinden yana kullanarak Başbakanımıza bir fırsat daha verdi. Şimdi ustalık döneminde hizmet verecek yeni dönem kabinesi merakla bekleniyor. Bu yeni dönem kabinesinde ilimizden de yer alan vekil olacak mı bizde merakla bekliyoruz.
 Milletimiz tarafından Başbakanımıza ‘Ustalık Belgesi’ verildi ama Ustanın işi eski dönemlere göre daha da zor gözüküyor. Usta beklenen eserleri gerçekleştirebilmesi için başka kaynaklara ihtiyaç duymak zorunda kaldı. Bu kaynaklardan yeterli desteği sağlayabilir mi? Bu sorunun cevabı şimdilik belirsiz.
Seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında Usta olduğunu göstermek için yoğun çaba sarf etti ama O’nu anlayabilecek kapasite de çırak ve kalfa bulması, muhalefetten yapılan son açıklamalara göre çok zor gözüküyor.
Başbakan yaptığı balkon konuşmasında;’’ 12 Haziran 2011 seçimlerinin galibi hiç ama hiç şüphesiz Türkiye’dir. Millet bütün tartışmalara bütün soru işaretlerine bütün tereddütlere gerginliklere net olarak son noktayı koymuştur. Bugün Türkiye kadar Orta Doğu, Kafkaslar, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Bugün demokrasi kadar, özgürlük kadar, barış, adalet, istikrar kazanmıştır…
Meydanlarda ifade ettiğimiz gibi sivil, katılımcı, özgürlükçü bir anayasa’yı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendisini bulacak. Doğu kendisini bulacak, batı kendisini bulacak, kuzey bulacak, güney bulacak. Biz üzerimizde zaten büyük bir emanet taşıyorduk. Bu emanetin ağırlığı bugün çok daha artmıştır. Kibirden zaten sakınıyorduk.   Gururu böbürlenmeyi hiçbir zaman kapımızdan içeri almadık, bundan sonra da bu konuda daha hassas olacağız.
Bugün hesaplaşma değil, heleşme günüdür.’’
Usta kazanan, kaybeden herkesi sıraladı ve herkese teşekkür etti.
En çok hoşuma giden de herkesten helik istemesiydi.
Şimdilik ana muhalefet lideri gözüken Kemal Kılıçdaroğlu balkon konuşmasına cevaben yaptığı açıklama ile’Kapımız açık’dedi. Fakat ‘helik’ vermedi…
MHP lideri Devlet Bahçeli ise;’Hesaplaşma olmadan helâlleşme olmaz. Hesaplaşmadan helâlleşmem. Helâlleşmeden önce bir hesaplaşma yapılmalıdır.’Yeni anayasa için ise;’Önce kamuoyuna bir açıklama yapılsın görelim, biz de kapıyı açıp açmayacağımıza karar verebilelim. Önce o açıklamayı yapsın sonra kapıyı çalsın.’dedi…
Barış ve Demokrasi Partisi ve oluşturduğu Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu ise Yeni Anayasa için Abdullah Öcalan’ın affından tutun da, özerkliğe kadar bir sürü ipe sapa gelmez talepler sıraladı.
Seçim sonuçları üzerinde ki sıcaklık hala devam ederken, zaman ilerledikçe muhalefet partilerinde gerçekleşecek olan gelişmeler Usta’nın nasıl bir hareket planı gerçekleştireceğini belirleyecek
Görünen o ki Usta bu dönemde yapacağı icraatlarda ya çok zorlanacak ya da her şey beklenenden çok daha kolay gerçekleşecek.
Hele birde kabinede Sakarya’dan bir ‘Bakan’ olursa…
Bakalım Usta ne düşünüyor bu hususta…
Bunu da zaman gösterecek…

Haftaya görüşmek üzere…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup