Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

TUYUP TOPLANTISI...

2014-10-16 00:00:00
2683 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi çerçevesinde Sapanca Güral Otel de düzenlenen bilgilendirme sunumuna katıldık.
Projenin faydalanıcısı T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve AB Koordinasyon Daire başkanlığı da projeye destek veriyor.
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme ve yatırım belgesine sahip olan tüm işletmelerde bulunan çalışan ve yöneticiler bu projeye katılım sağlayarak projeden istifade edebilir.
Sakarya-Bolu-Düzce-Kocaeli ilinden yetkililer ve turizm sektör temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını ev sahibi olarak İl Kültür Turizm Müdürümüz Hüseyin Yorulmaz yaptı.
Sakarya’mızın turizm değerlerini misafirlere anlatan Hüseyin Yorulmaz, projenin hayırlı olmasını diledi.

İl Vali Yardımcılarımızdan Akın Yılmaz da bir konuşma yaparak aynı temenniler de bulundu.

 Projenin ana kapsamı sektör içerisinde nitelikli insan kaynağı oluşturmak ve sektör içerisinde işveren ve çalışanların küresel değişimler karşısında yeteneklerini artırmak.

AB destekli proje Ocak 2014 yılında başlamış olup 2016 yılının Temmuz ayında 2,5 yılda bitirilmesi planlanıyor.

Projenin toplam bütçesi 7.558.000 Avro

Projenin uygulama merkezi Ankara ve Proje faaliyetleri tüm Türkiye’nin bütün illerini kapsıyor.

Türkiye çapında 4.000'in üzerinde turizm işletmesi, sektör çalışanları, ilgili meslek odaları, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve üniversitelere doğrudan ulaşacak.

Projede özellikle, Turizm İşletme Belgeli tesislerin ön büro, servis, kat hizmetleri ve mutfak çalışanlarının mesleki, teknik ve yabancı dil becerilerinin ihtiyaçlar ve AB standartları çerçevesinde geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamın da;

    Özel Eğitim Kuponları uygulaması hayata geçiriliyor ve turizm eğitimi kolaylaştırılıyor. Proje dâhilindeki eğitimlere katılan ve Mesleki Yeterlilik Sınavına katılmaya hak kazanan çalışanların sınav ücretleri Proje tarafından ödenebilecek. Mesleki Yeterlilik sınavında başarı göstererek belge almaya hak kazanan çalışanlar işverenlerine 12 ay süreyle sigorta indiriminden yararlanma hakkı sağlayabilecek.
 
   Çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için Yeşil Yıldız (Green Star) Belgesi Farkındalık Programı yürütülecek. Bu kapsamda Türkiye genelinde seçilecek 15 iyi uygulama otelinin Yeşil Yıldız Belgesi sahibi olabilmesi için ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.

    Geniş çaplı turizm sektörü işgücü araştırması gerçekleştirilecek, turizm eğitimi veren kuruluşların kapasiteleri geliştirilerek işbirlikleri güçlendirilecek.
   
On-line bilgi bankası kurularak sektörün ihtiyacı olan eğitim materyerine ve güncel verilere kolay ulaşım imkânı sağlanacak.
   
Türkiye çapında tanıtım toplantıları düzenlenerek sektör temsilcilerine ilgili çalışmalar hakkında detaylı bilgi verilecek.

Murat Çağatay ve Turizm Bakanlığı yetkililerince yapılan bu bilgilendirme sunumunu,  toplantıya ilimizden katılan sektör temsilcisi arkadaşlarımızla yaptığımız kısa bir değerlendirme ile sektör için faydalı bir proje olduğunu gördük.

Toplantıya katılmayan, haberi olmayan sektör temsilcilerimiz olabilir, onların da bilgi sahibi olması ve projeye katılabilmeleri için bu hafta köşemde bu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı hissettim.

Detaylı bilgi için www.tuyup.org sitesini ziyaret edip ilgililerden bilgi alabilirsiniz.

Haftaya görüşmek üzere...

Mehmet Taştan
mehmet@mehmettastan.com
http://twitter.com/mehmettastan

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden