10 K Grup
Ellidört Park

SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ

2015-01-05 00:00:00
3311 OKUNMA

Ülkemizde engelli vatandaşlarımız için her alanda sosyal sorumluluk bilinciyle çalışmalar yapılarak engellilerin yaraları sarılmaya çalışılmaktadır. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız her fırsatta engelliler ile ilgili çalışmalar yaparak, engellilerin topluma kazandırılması noktasında önemli mesafeler kat ettiği kanısındayım. 
Sosyal sorumluluk; Kamu, Özel Sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bir amaç doğrultusunda özellikle engelli bireylerin rehabilitasyonu ve topluma kazandırma çalışmaları önem arz etmektedir.

Dünya nüfusunun yaklaşık olarak  % 15’ni engelli insanlar oluşturmakta ve ülkemizde ise bu rakam 2002 yılı Devlet İstatistik Enstitüsünün (DİE)  verilerine göre ülke nüfusumuzun % 12.29’unu engelli vatandaşlarımız teşkil etmektedir. Bu rakam ülke nüfusumuzun yaklaşık olarak 8,5 milyon vatandaşımıza tekabül etmektedir.

Bu rakamın büyüklüğü öyle gösteriyor ki engelli vatandaşlarımızın sorunlarının dile getirilmesi noktasında devletimiz üzerine düşen görevi yerine getirmek için özveri ile çalışmaktadır. Engelli bireylerin topluma uyum sağlamaları özellikle ulaşılabilirlikle ilgili tüm etkin tedbirler alınması noktasında sosyal sorumluluk bilinciyle herkesin katkıda bulunması gerektiği kanaatindeyim.

Günümüzde hükümetimizin engelli vatandaşlarımızla ilgili yaptığı sosyal sorumluluk proje çalışmaları takdire şayandır. Evde bakım hizmeti ile ilgili yapılan çalışmalar daha önce bakıma muhtaç çocuğu olan ebeveynlerin ben öldükten sonra engelli çocuğuma kim bakacak korkusu tamamen ortadan kaldırılmış olup adeta sağlanan ücret aynı zamanda engelli ailenin geçim kaynağı olmuştur.

 Sosyal Sorumluluk bilinciyle yapılan çalışmalar engelli vatandaşlarımızın topluma üretken birer birey olarak hayata katılmalarının sağlanması ve fırsat eşitliği ilkeleri çerçevesinde tüm bireyler gibi bütün imkânlardan yararlanmaları sağlanmıştır.

 Bugün ülkemizde engelliler ile ilgili yapılan sosyal sorumluluk proje çalışmaları kapsamında özellikle engelli sporlarına verilen önem ile yurt genelinde engelli bireylerimizin topluma kazandırılması noktasında önemli çalışmalar yapılmaktadır.

Devletimizin özellikle engelliler ile ilgili Sosyal Sorumluluk Projelerine verdiği desteği unutmamak gerekir. Yapılan her türlü çalışmaya vatandaşlarımızın da destek vermesi gerektiği kanısındayım.

Bir daha ki yazımda görüşmek ümidiyle, engelsiz yarınlar diliyorum.


Mehmet Şakir KAPLAN
mehmetsakirkaplan@gmail.com
@mehmetskaplan-twitter

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks