10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sessiz Sedasız Büyüyorlar ve Kazanıyorlar

2010-07-01 00:00:00
2804 OKUNMA

Ali YILDIRIM

Bir önceki yazımı okuyanlar için devam niteliğindeki bu yazımda konuyu biraz daha açarak devam etmek istiyorum.

Öncelikle hiçbir şey yapmadan para kazanmak isteyenler bu size göre bir kazanç değil. Siz armut ağacı altına giderek armutların pişmesini bekleye bilirsiniz. Biz işimize devam edelim. 

Akyazı’da Akyazılı bazı kişilerin ek iş veya hobi olarak yaptığı ve Türkiye geneli çok tanınmış çok güzel ziyaretçiye sahip ve çok kazanan onlarca web sitesi olduğunu biliyor muydunuz ! 

Bu kişiler sessiz sedasız büyüyor ve kazanıyor. Sadece iki tanesinden örnek veriyorum. Morfikirler.com  Muhammet adlı bir arkadaşa ait 2006 yılında ücretsiz hizmet blog hizmeti veren bir siteye üye olarak çıktığı yolda Günlük binlerce kişinin ziyaret ettiği bir platform haline getirdi. Sitenin tasarımı çok profesyonel olmayabilir ama siteyi ziyaret edenler çokta rahatsız değil. 2006 yılında çalıştığı fabrikadan çıktığında evinden boş zamanlarında internete girip çeşitli işler hakkında birkaç makale eklediği sitesi şimdilerde oldukça güzel bir gelirle sahibine geri dönüyor.  Her gün yeni makaleler iş fikirleri ekleyerek sitesine gözü gibi bakıyor ve eskisinden daha fazla ilgi alaka gösteriyor morfikirler sitesinde de her gün yeni bir konu yeni bir iş fikri bulabilirsiniz. Akyazı’da çok fazla kişi bilmese de Türkiye’den izleyeni oldukça fazla.

Diğer bir site ise ikincielmakine.com ilçemiz esnaflarından Faruk Tok ‘un sahibi olduğu site Türkiye’de sektöründe oldukça tutulan e ticaret sitesi. İsminden de anlaşılabileceği gibi makine sitesi, Dev iş makinelerinden tutunda dikiş makinesine kadar her türlü ikinci el ilanı sitede görebilirsiniz.  Faruk Tok’ta işinden arta kalan zamanda ilgilendiği site zamanla markalaşarak yerine oturdu. E-ticaret sitesi olduğu için teknolojiyi yakından takip ederek yazılım güncelleştirmeleri yapılması gerekiyor bu konuda sağlam adımlar atan Faruk Tok sitesiyle büyük kazançlar sağlayacaktır.

Evet Akyazı’da sessiz sedasız büyüyen bir sürü internet sitesi var neden biri sizinki olmasın Azimle çalışan emeğinin karşılığını her zaman alacaktır.

Gittigidiyor.com Türkiye’de 3 arkadaş tarafından kuruldu. Kurulduktan 6 yıl sonra sitenin azınlık hisselerini Amerikalı eBAY ‘a milyon dolarlara satarak büyük kazanç sağladılar. Sitenin halen büyük bölümü 3 arkadaşta sitenin 1,5 milyon kullanıcısı bulunuyor. Ticaret hacmini siz hesaplayın.  Bu arkadaşlarda siteyi kurduklarında beklide çok komik rakamlarda ziyaretçileri vardı fakat çalıştılar ve emeklerinin karşılığını aldılar. Bu 3 arkadaş’tan biri neden siz olmayasınız.

 Gelelim biz kendi konumuza sektörel siteler nelerdir.

Sektörel site neden kazındırır her şeyin olduğu site çok kafa karıştırır ziyaretçiler aradıklarını bulamaz çok gideri az geliri vardır. Dikkat ederseniz büyük işlerdeki kişiler sekterol başlamıştır. Mynet  sohbet ve e-mail hizmeti vererek yayın hayatına başladı . Şimdilerde çok kollu yayın yapan şirketin çıkış noktası budur. E-maille trendi yakalayan firma kısa sürede şirketleşerek yatırımlarını oyun,  bilgi eğlenceye kaydırdı.

  • Gelecekte kazandıracak en iyi sektörler.  
  • Nakliyat Portarı ( rekabet çok fazla )
  • Dekorasyon, Mobilya ve Zemin ( çok fazla alt sektörü var teferruatlı bir iş fakat sağlam gelir sağlayabilir)
  • İlaçlama ( Fazla rekabet yok bilgi sahibi olmak gerekli ev ilaçlama ve ilaçlar hakkında bilgiler içerebilir 2 yıl içinde bu sektör parlayacaktır. )
  • İnternet Televizyonculuğu, canlı yayın hizmeti ( son yılların en gözde işleri bilgi ve sabır isteyen bir sektör )
  • Temizlik sektörü
  • Öğrenci yurtları ve pansiyonları bilgi tanıtım sitesi

    Yukarıda saydığım sektörlerde açılacak sektör el siteler kısa vadede kendini uzun vadede güzel kazançlar sağlayacaktır.

Sağlıcakla kalın.

      

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden