Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Sakaryalı Muhabir Hayatını Kaybetti

30-04-2014 11:47:57 - SAKARYA
Sakaryalı Muhabir Hayatını Kaybetti

Sakarya Rehberim sitesinde çalışan 36 yaşındaki genç muhabir, göğüs ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanenin acil servisinden 'bir şeyin yok' denilerek taburcu edildi, fakat kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Özgür Adımlar

Sakarya Rehberim haber sitesinde çalışan 36 yaşındaki genç muhabir, göğüs ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanenin acil servisinden 'bir şeyin yok' denilerek taburcu edildi. Muhabir, araçla hastane bahçesinden ayrılırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Savcılık, doktorların 1 saatlik uğraşına rağmen hayata döndürülemeyen muhabirin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.
Zeki Yarin, önceki gün göğüs ağrısı şikayetiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. Yarin'in EKG ve MR'ı çekildi. İddiaya göre, yapılan kontrollerde bir bulguya rastlanmadı. İlaç verilerek bir süre kontrol altında tutulan Yarin, taburcu edildi. Arkadaşının kullandığı araca binen Yarin, taburcu edildikten sonra 10 dakika içinde fenalaştı. Arkadaşı tarafından yeniden acile alınan Yarin'in yaşam fonksiyonlarının durduğu belirlendi. Doktorlar, 1 saati aşkın süre Yarin'i hayata döndürmek için uğraştı. Ancak genç muhabir, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeki Yarin'in ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Yarin'in cenazesi, ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenaze, yakınlarına teslim edildi. 2 ay sonra baba olmaya hazırlandığı öğrenilen Yarin’in cenazesi, Akyazı Yeni Ormanköy'de toprağa verildi.
Yarin'i hastaneye getiren arkadaşı Orçun Uzun, yaşananları şöyle anlattı; "Hastanede testleri yaptılar. 'Her hangi bir şeyin yok' dediler. Bir doktor 'psikolojik olabilir' dedi. Yaklaşık 2 saat hastanede kaldık. Araca yürüyerek bindi. Telefonla ailesini arayacaktı. Hastane bahçesindeyken 'nefes alamıyorum' dedi. Acile getirdim. Çok uğraştılar ancak kurtaramadılar." dedi.

Sakarya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yaptığı Açıklamaya Göre:

Sakarya Rehberim muhabiri Zeki YARİN’in Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisindeki ölümü ile ilgili 29-30 Nisan 2014 günü yazılı ve görsel medyada yer alan haberlerde bilgi farklılıkları oluşmuştur. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına olayla ilgili açıklama aşağıda belirtilmektedir.

28.04.2014 tarihinde saat 10.37 de Zeki YARIN Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine nefes darlığı şikâyetiyle başvurmuştur.Acil servisimizde hasta yeşil odada muayene edilmiş, nefes darlığı şikâyeti olduğunu söyleyen hastadan akciğer grafisi, EKG ve diğer tetkikler alınmış; tetkiklerde herhangi bir anormiğe rastlanmamıştır. Ardından hasta kendisini iyi hissettiğini söylemiş ve tüm tetkik-EKG sonuçları normal olan hastaya doktoru tarafından durumu anlatılıp öneride bulunulmuştur. Takibinde hasta Acil Servis sınırları içerisinde iken ani baygınlık geçirmiş ve sağlık ekibince canlandırma odasına alınmıştır. Canlandırma odasına alınan hastaya 1,5 saat boyunca aralıksız müdahale edilmesine rağmen sonuç alınamamıştır. Hastanın gerçek ölüm sebebi Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsi sonrasında hazırlanacak rapor ile anlaşılacaktır. Konu ile ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.

Hakkın Rahmetine Kavuşan Merhum Zeki YARİN’e Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz.

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
11 yıl önce2014-05-01 10:42:49

orası akyazı devlet hastanesi deyil,pansuman ve iğne yapılan yer,birde geçiçi mork görevi yapıyor,bir yetkili de çıkıp burada neler oluyor demiyor,bu kaçıncı oldu,bu duruma daha ne kadar seyirci kalınaçak,yazık o yapılan binaya içi boş,

0
-0
11 yıl önce2014-04-30 14:53:54

malesef aynı olayı bızde yalcın ercan ı aynı sekılde bırseyı yok dedıler ve kaybettık 2 5 ay oldu fakat bunun pesını bırakmıyacagım

0
-0
11 yıl önce2014-04-30 13:33:28

"Beni Türk hekimlerine emanet edin" demişdi Atatürk. Sanırım şaka yapmışdı !

0
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden