Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sağlık personeline saldırı hapis cezası getirdi

11-09-2013 15:46:28 - SAKARYA
Sağlık personeline saldırı hapis cezası getirdi

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık personelini tehdit ederek küfreden bir kişi, mahkeme tarafından 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hardal Burger Akyazı

Sağlık personelinden özür dileyen şahsın cezasında 2 ay indirime giden mahkeme, kamu ve mahkeme masraflarının da Ahmet K. tarafından karşılanmasına hükmetti. Cezası ertelenen Ahmet K., 5 yıl içinde başka bir suça karışırsa cezasını mahkeme tarafından hükmedilen cezasını da çekecek. Bu kararla sağlık çalışanının da tazminat hakkı doğmuş oldu.

Tehdit edip, küfürler yağdırmıştı

Ocak ayı başında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kontrol amaçlı gelen Ahmet K., poliklinikte acil hastaların önüne geçmek isteyince görevli sağlık personeli tarafından uyarılmış ancak bu uyarıları dinlemeyen Ahmet K. görevli sağlık çalışanını tehdit ederek küfürler yağdırmıştı. Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davada Ahmet K. suçsuz olduğunu beyan ederek özür diledi. Mahkemeye gönderilen belge ve kamera görüntülerinde Ahmet K.’nın aleni hakaret, küfür ve darp etmeye teşebbüs ettiği belirlenerek suçlu bulundu.

Pişmanlıktan dolayı cezası indirildi

Bazı yasal haklarına kısıtlama ve yasak getirilen kararda Ahmet K’yı 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, Ahmet K.’nın sağlık çalışanından özür dileyerek pişmanlığını bildirmesinden dolayı cezasını 11 ay 20 güne indirdi. Mahkeme ayrıca, kamu ve mahkeme masraflarını Ahmet K.’nın ödemesine hükmederek 5 yıl içerisinde başka bir suça karışması halinde ertelenen cezasını da çekmesine hükmetti. Bu karar ile sağlık çalışanının da tazminat hakkı doğmuş oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarımızın hakkını şiddet uygulayanlara karşı sonuna kadar savunuyoruz. Sakarya’da kayda değer anlamda şiddet vakası yok. Genelde Sakarya halkı sağlık çalışanlarını ne kadar sevdiğini çok iyi bildiğimizi, bizlerin de vatandaşlarımızı ne kadar çok sevdiğimizi ve onların sağlığı için çok gayret ettiğimizi ifade etmek istiyorum."

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
11 yıl önce2013-09-23 16:59:42

Kesinlikle saglık çalışanına bu gibi heri tasvip etmiyoruz fakat görevini kötüye kullanan sağlıkçılarda var koskoca sakarya ilinde ilçelerde dahil bir tane çocuk psikiyatrisi var kesinlikle sıra bulamıyorsun vatandaş napsın vitesten atıyo insanlar bu problem nasıl giderilecek gençlik bitmiş durumda bu nasıl sevgii anlamış degilim

0
-0
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks