Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

O FİLMİ SEYRETMEYİN!

2016-11-04 15:13:04
4262 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

Mustafa Necati Özfatura abimiz ‘’Türkiye Gazetesi’’nden böyle sesleniyor.
Sevgili kardeşlerim;
Son zamanlarda islamiyyete, çok büyük saldırılar olmakta bilhassa bu saldırılar, müslüman görünüp hakikatte yolunu şaşıran veya din alimi görünen fakat gerçekte din düşmanı olan kimselerden gelmektedir.
Lüften dikkatle okuyunuz elinizden geldiğince yayınız. Çünkü bir müminde önce itikat sonra amel muhakkak olması gerekir ki, mümin olabilsin. İtikat olmadan amelin bir kıymeti yoktur. Ve Allah korusun eğer ki itikatta imanı gideren, küfre düşüren bir bidat varsa bu sonsuz felaket demektir.
Resulullah aleyhisselamdan gelen yol Ehl-i Sünnet yoludur. Ve tamamen nakle dayanır. Eshabı Kiram aleyhimürrıdvan bütün dini bilgileri bizzat sevgili Peygamberimizden almışlar, ve yüzbinlerle evliya sözbirliği ile bu hakikati bizlere kadar ulaştırmışlardır.
İtikat öylesine mühim bir husustur ki , iman ve küfr buna bağlıdır. Haram işlemek günah kazanmaktır ve pek büyük bir kabahattir. Fakat – namazı terk etmek hariç- bütün mezhep ve itikat imamlarının ve bütün evliyanın haram işleyenin imanının gitmeyeceğini bildirmişlerdir. Fakat itikatta olan bozukluk insanı iman dairesinden dışarı çıkarır. Ve bu hakiki hayat olan ahirette sonsuz olarak Allahu teala nın pek büyük olan gazap ve azabına düçar olmağa sebep olur..
Lütfen dikkat buyurunuz.. lütfen kendinizi ailenizi evlatlarınızı, kendi kafasına göre Kuran-ı Kerimden mana çıkaran din adamı görünümlü din düşmanlarından koruyunuz.. Çünkü İslam düşmanlarının en sinsi taktiklerinden biri din adamı gibi görünüp, diplomalar ve ünvanlar alıp islamiyyeti içerden yıkmaktır..
Son zamanlarda iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla dünyadaki bütün insanlar adeta aynı evde yaşar gibi birbirlerinden etkileşmektedirler. Bu çift taraflı keskin bir bıçak gibidir. İyi yönde kullanılırsa ahlakın imanın ve İslamiyetin yayılmasına vesile olur. Fakat ne yazık ki İslamiyete bütün iletişim araçları ile topyekun bir saldırı vardır.
Gerek iman gerek itikat gerek kültürler adeta yok edilmeğe, derin güçlerin kafasındaki istedikleri tek tip ve maddeye mahkum bireylerin oluşturduğu tek kültürlü bir dünyaya doğru hızla gidilmektedir.
Çoğu zaman itikadı ve kültürleri bozma işi, sözkonusu ülkelerin halkından olan, müslüman ismi taşıyan şahıslara yaptırılmaktadır.
 
Mesela ;
Kuran-ı Kerim Muhammed aleyhisselama inmişken, muhatap o iken, O aleyhisselam hadisi şeriflerle Kuran-ı Kerimi açıklamışken, binlerle Eshab-ı Kiram bunu delillerle nakledip, yüzbinlerle evliya bunu nakledip eserlerine geçirmişken, şimdi bazı diplomalı hainler, kasten insanların imanını çalmak için Kuran-ı Kerime istedikleri maksatlarını göre mana verip insanların küfre girmesine sebep olmaktadırlar..
İslamiyete içerden olan bu saldırı sadece din alanında değil kültür alanında da kendisini göstermektedir.
İmamı Rabbani hazretleri mektubat-ı şerifinde:
“Muhammed aleyhisselam mahbub-i rabbil alemindir, yani Allah-u Teala'nın sevgilisidir. Her şeyin en güzeli sevgiliye verilir.” buyurmuştur.
Seyyid Abdulhakim Arvasi hazretleri ise : “Her peygamber kendi zamanında kendi mekanında bütün insanların her yönden en üstünüdür.. Muhammed aleyhisselam dünya yaratıldıktan kıyamet kopuncaya kadar gelmiş ve gelecek bütün insanların her yönden en üstünüdür. Bu güç bir şey değildir. Dilediğini yaratan herşeye kadir olan Cenab-ı Hak O’nu böyle yaratmıştır. Hiçkimsenin onu methedecek gücü yoktur. Hiçkimsenin onu tenkid edecek iktidarı yoktur. buyurmuştur...”
Efendimiz aleyhisselam ancak nakille gelen ve büyük evliyaların anlattığı şekilde anlatılabilir. Son zamanlarda vizyona giren bazı filmler var... Allah için dikkat edin... Güya Efendimiz aleyhisselamın hayatını anlatıyorlar... O'nu bir şekilde film içinde gösteriyorlar... İtikat, ilim, edep, iman ve nakil olmadıkça kurguya göre hikayeleştirilen , -binlerce kez haşa-O'nu film içinde gösteren bu tarz filmleri izlemeyiniz evlatlarınıza izletmeyiniz. Bu yazıyı elinizden geldiğince yayınız.. Çünkü bu imanla ilgili bir konudur.. Kuran-ı Kerimi kafasına göre yorumlayan, Resululllahı, içinde bulunduğu ideolojiye göre, bozuk itikada göre anlatan eserleri; dinleyenlerin izleyenlerin okuyanların kalpleri zehirlenir.. Ve bu zehir muhakkak imanı kaybettirip sonsuz felaket uçurumuna yuvarlanmayla neticelenir....
Tekraren ısrarla yazıyorum ki: ALLAH RIZASI İÇİN BU TARZ FİLMLERİ İZMEYİNİZ VE İZLETTİRMEYİNİZ!!
Yusuf Kaplan  Yenişafak’tan…
Yazının sonunda söyleyeceğim şeyi başında söyleyeyim:
İranlı / Şiî yönetmen Mecîdî'nin Hz. Peygamber'le (sav) ilgili filmi, ne kadar etkileyici olursa olsun, sonuçta Hz. Peygamber'i (sav), İslâm'ın adım adım kurulduğu, teşekkül ettiği, şekillendiği dünyayı, duyarlıkları, ilkeleri, akîdeyi heretik Şiî duyarlıklarla anlatan, büyük sahabileri gözardı eden, Peygamber şuurunu ve dolayısıyla İslâm kavrayışını Şiî duyarlıklar üzerinden silbaştan tarif ederek, Ehl-i Sünnet ana caddeyi yerle bir edecek son derece tehlikeli bir film.
Hz. Peygamber'in (sav) konumunu sarsmaya, Ehl-i Sünnet Omurga'yı çökertme'ye dönük küresel sinsi bir projenin kilometre taşlarından biridir bu film.
Diriliş Postasından Erem Şentürk,
Twitter hesabından Mecidi'nin "Muhammed" adlı filmiyle ilgili şunları paylaştı:
1: Mecidi'nin filmini izleme hatasını yapmayın! Bu hatanın geri dönüşü yok. Ben yaptım pişmanım keşke yapmasaydım.
2: İran Kumda film setini ziyaret eden Hameny'in etkisi sadece Ebû Tâlib'in İman etmiş gibi gösterilmesinden çok daha büyük ve derin.
3: Film sadece Şia açsından baksa dersin ki; "adamlar şia filmi çekmiş" Bundan daha büyük ve daha vahim zararları var filmin.
4: Filmde Aleyhissalatü Vesselam efendimiz fiziksel olarak tasvir edilmesi hem rezillik hemde çizgi altına düşmüş sinema yetersizliği
5: Mecdinin filmini izleme hatası uzun yıllar peşinizi bırakmayacak bir kirliliğe neden olacak. İzlemeyin.
6: Mecidi politik Pers filmi yapmış ve Hristiyanlara göz kırpmışlar. Film ağzına kadar proje sahnelerle dolu. Tövbe etmekten içim şişti
7: Onlarca tahribat yapan ince hesaplanmış bir proje. Her salavat getirdiğinizde Mecdinin seçtiği birinin gözleri yüzü aklınıza gelecek.
8: Kendiniz ve evlatlarınızı bu filmden uzak tutun. Sadece adapsızlıklar yok korkunç tahribat yapıyor ve bazılarının geri dönüşü yok.
Mecidi'nin filminde ön yargılı olmamak için hep sustum. Film sadece hayal kıtıklığı değil aslında ince hesaplınmış zararlı bir Acem Oyun…
Böyle bir film seyredilir mi?
Seyretmeyin kimseye seyrettirmeyin…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden