Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı

05-08-2014 17:42:45 - AKYAZI
Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı

‘GULYABANİ’ Var Denilen Köyde, Vatandaş Huzursuz Muhtar Demir: “Çocuklarımız Uyuyamaz Hale Geldi”

Özgür Adımlar

‘Gulyabani’ olduğu iddia edilen köyde yaşayan vatandaşlar, medyada yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, köylerinde huzurun kalmadığını söylediler.

Sakarya’nın Akyazı ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan 350 haneli Merkez Yeniköy, son günlerde çıkan ‘gulyabani’ iddialarıyla bir anda ülkenin gündemine oturdu. Türkiye’nin dört bir tarafından telefonlar ile aranan köyde, vatandaşlar huzurlarının kalmadığını söyledi. Çocukların ve kadınların psikolojik anlamda çok etkilendiğini belirten köylüler, artık köylerinin bu konuyla gündeme gelmesini istemiyor.
 
Beyaz sakı, beyaz kıyafetli ve uzun boylu birinin köyde gezindiği iddialarının tamamen uydurma ve asılsız olduğunu belirten Merkez Yeniköy Muhtarı Saffet Demir, “Böyle çıkan yalan yanlış haberlerden ben huzursuzum. Benim köyümde kesinlikle böyle bir şey yok. Bu konu jandarmada da var Kaymakamlığın da haberi var. Kesinlik böyle bir şey yok. Varsa kurun kameranızı siz yakalayın bize teslim edin. Köyde çoluk çocuk, hanımlar rahatsız olmaya başladı. Evlerde yatamaz hale geldik. Jandarma aradı köyde böyle bir şey yok. Köy, gerçekten kötü duruma düştü. Türkiye’nin her tarafından bizi arıyorlar, böyle bir şey ben görmedim, bilmiyorum. Ramazan ayı’ndan beri böyle bir söylenti devam edip gidiyor. Varsa öyle bir şey diyenler gelsinler kendileri bulsunlar. Gulyabani’nin ne olduğunu da bilmiyorum ben yani. Hayal aleminde yaşıyorlar. Bunu haber yapanlarda bize sorsun. Böyle bir şey varsa hep beraber bulalım ama köyümde öle bir şey yok. Köyümüze dışarıdan gelen fındık işçilerimiz var bunlar bile rahatsız oluyor. Diyarbakır’dan gelen fındık işçilerimiz var dışarıda çadırlarda kalıyor, onlarda bu söylentilerden rahatsız. Ben 55 yaşındayım öyle bir şeye rastlamadım” dedi.
 
Almanya’dan her sene izne geldiğini belirten Hüseyin Kaplan ise “Köyümüzde bir buçuk aydır böyle bir şey konuşuluyor ama köyümüzde böyle bir şey yok. Ben devamlı gezerim, köyde akşamları genellikle söyleniyor ama aslı astarı yok. Söylediklerine göre kayboluyormuş, öyle bir şey olur mu ya. Nasıl kayboluyormuş, bu kuş mu ya. Ben rahatsız değilim, daha mutluyum devamlı gülerim, duyduğum zaman. Çünkü aslı astarı olmadığı için, inanmıyorum ve gülüyorum böyle şeylere. Çocuk oyuncağı gibi ettiler köyü. Böyle bir şey yok yani” şeklinde konuştu.

 Merkez Yeniköy’de ikamet eden Aydın Dongaz da “Ramazan da millet sahura kadar geziyor ya, adamın birisi gelmiş sahurda komşunun tekinden ekmek mi ne istemiş, kadın da korku haliyle hırsız var diye. Olay bundan ibaret bundan başka ne adam göründü ne de başka bir şey oldu. Öyle bir şey yok köyde. O gündür ne gören var ne duyan sadece dedikodu. Çoluk, çocuk rahatsız, ve tedirgin halde, köyde kadınlar bahçesine gidemiyor korkudan. Ama böyle bir şey gerçekten yok. Ben her gün geziyorum bu kırlarda, bana neden denk gelmiyor. Çoluk çocuğu burada mahvettiler. Köy halkı olarak bitmesini istiyoruz bu dedikodunun” ifadelerini kullandı.

 Köyde çıkan beyaz sakı, beyaz kıyafetli ve uzun boylu birinin köyde gezindiği iddialarından huzursuz olduklarını belirten köylüler, bu konunun kapanmasını istiyor.

 Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın romanın adı olan ‘Gulyabani’ “Karanlık ve ıssız yerlerde, insanın gördüğünü sandığı hayalet” anlamına geliyor. Ayrıca Gulyabani romanı, yönetmen Ertem Eğilmez tarafından “Süt Kardeşler” filmiyle de 1976’da sinemaya uyarlanmıştı. Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda’nın oynadığı sinema filminde, kocaman başı, iri yarı boyu ve korkunç yürüyüşüyle canavarı andıran gulyabani kılığına giren kişi, konakta yaşayanları geceleri korkutuyordu.

UB Group
Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı
Marmara Göz
Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı
Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı
Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı
Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı
Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı
Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı
Muhtar Gülyabani Olayını Yalanladı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2014-08-25 01:15:42

Ben bu durumdan az diyil cokraharltisim cocuklarin piskolajileri bozuldu

0
-0
11 yıl önce2014-08-08 00:56:51

gulyabanıden sonra anakonda yılanı cıkarsa sasırmayın!!))

0
-0
11 yıl önce2014-08-06 20:01:02

delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış :)

0
-0
11 yıl önce2014-08-06 14:33:57

ya siz buna nasıl ınanırsınız gulyabanıymıs cocukmusunuz artık cocuklar bıle ınanmıyor bunlara bırı sızı keklıyo akıllı olun gelmeyın oyuna

0
-0
11 yıl önce2014-08-06 09:22:17

Kedidir o, kedi (:

0
-0
11 yıl önce2014-08-06 13:30:25

yörükyeri köyünde de kaplan görülmüş.....

0
-0
11 yıl önce2014-08-06 13:26:38

uyuşturucu içip halisilasyon gören birinin uydurması bu kadar nettt..

0
-0
11 yıl önce2014-08-06 13:24:25

dul yabani olsaydı herkez eline tüfeyi alıp onun peşine düşerdi (dulyabani diye birşey yokı) kimse kormasın

0
-0
11 yıl önce2014-08-05 18:00:13

köylerde gülyabani ve hayalet görmek gibi seyler.halüsinasyon ve sanri hastaligi olan insanlardan kaynaklanir.doktora görünsinler belki kendileri halüsinasyon hastasi odugunu hala bilmez suana kadar.

0
-0
11 yıl önce2014-08-05 19:49:28

Burası yenigoy merkez hersey olur burda 😄😄

0
-0
11 yıl önce2014-08-05 17:48:37

Muhtarın kafasının attıgı her halinden belli bagrını sonuna kadar açmış yakalarsa gulyabaniyi çok fena yapacak bende söylemesi

0
-0
Sağlık Bakanı kararlı hastanelerdeki randevu sorununu çözecek
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks