İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Mir Ali (Zincirli Baba)Türbesi Ziyareti Yapıldı

03-08-2015 18:14:08 - AKYAZI
Mir Ali (Zincirli Baba)Türbesi Ziyareti Yapıldı

Akyazı ilçesine bağlı Taşburun, Bıkaya ve Taşyatak köylerini bir birine bağlayan noktada bulunan Mir Ali Türbesi Kuran-ı Kerim ve İlahiler okunarak ziyaret edildi.

Hardal Burger Akyazı

Her yıl geleneksel olarak Temmuz ayı içerisinde düzenlenen anma etkinlikleri bu yıl Ağustos Ayı’nın İlk Haftasında 27.İncisi yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Altı yıldır bu görevi Mustafa Dertli organize etmektedir. Altı yıl önce sade mezar şeklinde bulunan türbe  Mustafa Dertli tarafından yapılan güzel bir çalışmanın sonucunda gerçek kimliğine kavuşarak inşa edilen Türbe  Ziyaretçilerin akınına uğradı. Mustafa Dertli Gördüğü bir rüya üzerine Taşburun, Bıkaya ve Taşyatak sınırları içinde bulunan Mir Ali (Zincirli Baba)kabrinin türbe şekline çevirdi.

Altı yıldan beri her yıl düzenli olarak yapılan etkinlikleri kimseden maddi manevi destek almadan ve ölene kadar da bu geleneği devam ettireceğini Söyleyen Dertli "yapılan araştırmalar neticesinde burada çok değerli bir sahabemizin yattığı tespit edilmiştir bu mekâna hizmet etmek benim için şereftir ve ölene kadarda bu görevimi yerine getireceğim" dedi.

Ziyarette çevre ilçelerden gelen birçok hocanın ve hafızların okudukları Kuran-ı Kerim tilaveti ilahiler ve Yağmur duaları ile sona erdi.
Anma etkinlikleri sonunda ziyarete gelenlere Mustafa Dertli sponsorluğunda yemek ikramı yapıldı.

Ethem Acar

UB Group
Mir Ali (Zincirli Baba)Türbesi Ziyareti Yapıldı
UB Group
Mir Ali (Zincirli Baba)Türbesi Ziyareti Yapıldı
Mir Ali (Zincirli Baba)Türbesi Ziyareti Yapıldı
Mir Ali (Zincirli Baba)Türbesi Ziyareti Yapıldı
Mir Ali (Zincirli Baba)Türbesi Ziyareti Yapıldı
Mir Ali (Zincirli Baba)Türbesi Ziyareti Yapıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Hikmet 4 yıl önce2020-07-27 01:22:15

O dönem Ankara istikametinden gelen tarihi kervan yolu Kuzuluk, Alaağaç, Pazarköy'den geçerek Hendek Kasabası’na oradan Adapazarı ve Sapanca üzerinden İstanbul'a doğru uzanıyordu Vatandas Kemal!! E duyrulur

0
-0
Hikmet 4 yıl önce2020-07-27 01:20:03

Velevki Sahabi Türbesi degil islamda Kabir ziyareti yokmu ? Ne yapiyoruz tapmayami gidiyoruz yoksa medet ummayami ? Gidip kmDua ediyoruz Kur an Okuyoruz ve ruhuna hediye ediyoruz ,Ameller Niyete göre degilmi Eger Bir sahabi Mezari ise ne mutlu bize ama degilse kaybedexek birsey de yok

0
-0
9 yıl önce2015-08-04 21:33:10

1- Türbeperestlik İslam inancında yoktur. 2- Bu bölgeye sahabinin geldiğini iddia etmek akıl ve izan dışıdır. ( vatandaş kemal)

3
-0
9 yıl önce2015-08-04 15:28:05

bu yapılan etkinliği eleştiren ve bid-attır diyen zatı muhtereme soralım kızının veya oğlunun düğününü nasıl yaptın ?müslimler gibimi gayrimüslimler gibimi.yapmayın beyler zircirli banaba denen zat peygamberimizin ashabındandır.bari ashaba dil uzatmayalım.yaşayamıyorsanız bile bari yaşayanları eleştirmeyelim.yoksa o mübarek peygamberimizi ve ashabını incitmiş oluruz.haçlı zihniyet kafasıyla değil müslüman zhniyet kafasıyla düşünüp ona göre düşünüp yazalım olmazmı...?

1
-1
9 yıl önce2015-08-04 01:39:20

ALLAH KABUL ETSİN AMİN

0
-0
9 yıl önce2015-08-03 22:29:34

Babalar kervanına birde Zincirli eklenmiş..!! Ehli Sünnet itikadında Görülen rüya kişinin Kendisi ile alakalıdır.hiç bir zaman delil Olmadığı gibi kabirlerin Etrafında yapılan etkinlikler çoğu zaman Müslümanlar'ı günah Girdabı içine çekmektedir.kabirlerin nasıl ve Ne şekilde ziyaret edileceğini efendimiz sav Bize mübarek hadislerinde anlatmışlardır.bu Nun haricindekilerin hepsi bidattir Allah cc Bütün inananları Sırat-ı Müstekımden Ayırma Sın.

1
-0
9 yıl önce2015-08-04 23:27:52

Acizane bilgimizle Müslüman kardeşlerimizi Günah girdabına düşmemeleri için uyardık Ama bazı yorumcu yok bilmem ne kafası gibi Konuyla alakası olmayan taraflara çekmesi Basitliktir.Elhamdülillah dinimizi diyanetimizi Kur'an ve sünnet çerçevesinde yaşamaya gayret Gösteren bir el-Fakir olarak görmenizi ve Allah cc cümlemizi Sırat-ı Müstekımde daim eylesin ......âmin

0
-0
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)