YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Yorumlara Cevap

2013-10-29 00:00:00
4197 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-IN CEVABI” Konulu Yazısına Yapılan Yorumlara Cevapben

 

 

Hıristiyan Ruhlu Misafir.

 

Son kitap Kuran-ı Kerimdir. İncilin aslına inancımız tamdır. Sonradan incili ne hale getirdiler. Binlerce İncil meydana geldi. Bahsettiğin İznik te binlerce incili bire indirmeye çalıştılar, maalesef muvaffak olamadılar. Halen bugün birkaç İncil yürürlüktedir. Akıllı olun, aklınızı çalıştırın, İsa (a.s.)’ a inen İncil tekdir. Diğerleri ne oluyor, bunu düşünün! İncilin hafızı yoktu, onun için papazlar incili halkın isteklerine göre değiştirdiler. Birçok ilahi hükümleri oradan çıkardılar. Hakiki İncil de zina var mıydı? Şarap içmek helal miydi? Papazların insanları aforoz ederek, günahlarını çıkarabilir diye bir hüküm var mıydı? Kendi günahlarını kim çıkaracak? Kuran- Kerimin milyonlarca hafızı olduğu için onu değiştirmeye beşerin gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir. Kuranı Kerimin sahibi O’nu biz indirdik Biz muhafaza edeceğiz buyuruyor ve hafızların kafasında muhafaza ediyor. Bir başka ayet Tevbe Suresi 34. Ey İman Edenler! Biliniz ki, hahamlardan ve rahiplerden birçoğu insanların marını haksız yoldan yerler, İnsanları Allah yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ta onları Allah yolunda harcamayanlar yok mu? İşte onlara elem verici bir azabı müjdele! Buyuruyor. Tevhid ve hidayet Allah’tandır.

 

 

Şiadan bahseden kişi

 

            Biz yazımızda şiadan bahsetmedik, neden rahatsız oldun! O ki sen şiadan bahsettin bir iki kelime söyleyeyim. Hz.Aişe (R.anha) validemize, Hz.Ebubekir’e, Hz.Ömer’e (r.a.) hakaret edenleri sevemem, sevmekten de Allah’ a sığınırım. Son olarak Nusayri, Esed’in yanında yer alıp Müslümanlara kurşun sıkanlara ne dersin? Hala mı Şia diyeceksiniz? İnsaf yahu!

 

Kur’an ile Hadis-i Şeriflerin Çatışmasından Bahseden Kişi

 

            Böyle cahilane sözler söylemeyin. Kur’an ile Hadis-i Şerifler hiç çatışır mı? Cenab-ı Hak Peygamber (s.a.s.) kendiliğinden hiçbir şey söylemez buyuruyor. (Necm Suresi)

 

İsa Aleyhisselam dan Bahseden Kişi

 

            Sen kendi kafana göre konuşuyorsun, kendinden başka Âlimlerin olduğunu biliyor musun? Bilseydin cehaletini anlar ve bu duruma düşmezdin. (Ali İmran 55) İbni Kesir tefsiri, merhum Ömer Nasuhi Bilmen Tefsiri, Merhum Ahmed Hamdi Yazır’ ın Hak Dini Kur’an Dili Tefsiri, bu tefsirlere hiç baktınız mı? Sadece kendi kafanda ki cehalet tefsiri ile konuşuyorsun. Siz herhalde bu zatlardan Âlim değilsiniz. İsa (a.s.) yeni bir din ile veya kitap ile gelmeyecektir. Hz. Muhammed (s.a.s.) in şeriatı ile hükmedecektir. Tüm ehli iman İsa a.s. ın yanında yer alacaktır. Bu bir kıyamet alametidir. Bize Kur’an yeter diyorsunuz, biz yetmez mi diyoruz! Fakat Kur’an-ı Kerimde ki hükmü ilahiyyeler de içtihad edecek ilim lazımdır. Siz Kur’an-ı Kerimi tecvit kurarına göre okumasını biliyor musunuz? Kur’an-ı Kerimin mana-i şerifinden anlar mısınız? Kur’an-ı Kerimi evde bulundurmak dış kabuğuna inanmak yeterli değildir. Asıl olan Onun yüce manasını anlamak ve hayata geçirmektir. Var mı sizin ailenizde şerhi ölçüleri en azından kabullenip yaşamaya çalışmak ve yaşamak? Rabbim nasip eylesin hepimize. (Amin.) Mesala namazın rekatlarını, farzlarını, vaciplerini, İslam hukukunu Kur’an dan çıkarabilir misiniz? Kur’an-ı Kerimin yanında en az bir büyük İslam ilmihali gerek. Ancak kurtuluşa böyle gidilir. Kuran-ı kerim Resülulah (s.a.s.) ‘a geldi. Öyle olsaydı size gelirdi. İnsansız Allah’u Telalaya ulaşılmaz. O zaman Cebrail a.s. Kur’an-ı Kerimi getirip Hz. Muhammed (s.a.s.) e değil bizim elimize verirdi, buyurun dünyanızı da ahiretinizi de bulun derdi. Âlemlerin efendisinin verdiği mücadele, onun yanında Sahabe-i kiramın verdiği mücadele, İslam büyüklerinin verdiği mücadeleye gerek kalmazdı. Akıllı olun, Cenab-ı Hak bahsettiğimiz Kur’an-ı Kerimde bize şöyle dua öğretiyor; “Beni iyilerle beraber öldür.” (Ali İmran 193). İbrahim (a.s.) Rabbim bana hikmet ver, ve beni Salihler arasına kat! buradaki Salih kelimesi ne mana ifade ediyor anlayabiliyor musunuz? Namaz kılmayan Salihler değil ha? (Şuara 83) Yusuf (a.s.) duası “Beni Müslüman olarak öldür ve beni Salihler arasına kat.! (Yusuf 101) Cenab-ı Hak kıyamet günü şöyle buyuracak; “Gir kullarımın arasına, gir cennetime” (Fecr suresi son ayet) Peygamber (s.a.s.)’ i sollayanlar, Sahabe-i Kiramı, Müçtehitleri, (İmam-ı Azam Hz. Sahabe-i Kiramı görmüştür ve Tabiindendir) gelmiş geçmiş bütün ulemayı sollayanlar, kiminle gireceksiniz cennete? Ben sizinle girmem cennete tövbe etmedikçe. Kişinin haddini bilmesi büyük bir şereftir. Mevlam nasib eylesin. (Amin)

 

Asgari Ücretten, Kurban Kıymasından Bahseden Arkadaş

Bizim derdimiz önce din, imandır. Sizde mideden bahsediyorsunuz, az yemekle insan yaşayabilir, hatta daha da sıhhatli olur ama dini kurarı hiçe saymak inkâra kalkışmak insanı dininden imanından yapar. Ebedi cehenneme götürür. Bu daha büyük bela değil midir? Hem de bir Müslüman için bazı meseleler ile ilgili yazı yazmamı isteyebilirsiniz ancak akıl istemiyoruz.

 

 

Şirkten Bahseden Kişi

Biz âcizane niye uğraşıyoruz? Müslüman kardeşlerimiz dinden çıkmasın, şirke düşmesin diye. Şeriatı Muhammediye nin bir hükmünü inkar dinden çıkarır, kim ki parayı hanımını, çoluk çocuğunu, dünya malını, Allah ve resulünden daha çok severse bu şirktir, bundan belki de sizde de vardır bizde de vardır. Hep beraber şirki tek bir noktaya bağlamak diğer tarafları ihmal etmektir tevhid inancını çok mühim ama La ilahe illah diyen çok, gereğini yaşayan yok denecek kadar az. Allah’u Teala şirke düşmekten muhafaza buyursun. (amin.)

 

Biz Allah için yazıyoruz. Müslüman kardeşlerime yardımcı olabilir miyim diye, makam mevki, şan şöhret derdim yoktur, ancak bundan böyle kaynaksız delilsiz yazılan konuyla alakası olmayan  yazılara cevabım yoktur bu gibiler görüşmek isterlerse Müderris Hacı Rızvan Efendi Kuran Kursuna gelebilirler.

 

http://www.akyazihaber.com/yazidetay.?id=332

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Öğrencileri taşıyan midibüs şarampole yuvarlanmıştı; Ferni patlamış
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)