Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Mezhepsizlik Hastalığı

2016-05-05 18:31:20
2131 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

Zaman zaman hiç tahmin etmediğimiz kişilerinde bu hastalığa yakalandığını görüyoruz. Bunlardan biride yeni akit gazetesi yazarı Abdurrahman DİLİPAK ’tır. Akitteki yazısında bunu gördüm. Neymiş mezhep din değildir. Tamam, öyle fakat mezhepsiz dini anlamakta mümkün değildir. İslam hukukunu her yönüyle ibadet, ticaret, feraiz  ve meseleleri  Kur’an-ı Kerim’den çıkarabilecek ilimde zirve yapmış, sadece ilimde değil ahlakta, takvada, ihlas sahibi olmada, gönül ehli alim kaç tane bulabilirsiniz? Boğazından haram değil şüpheli bir şey bile geçmemiş bu faiz düzeninde kaç kişi bulabiliriz? Hepimiz paraları bankadan almıyor muyuz? Edille-i Şeriyye dörttür. Kitap, Sünnet, İcma-i Ümmet, Kıyası Fukaha beşincisi yoktur. Bu dördün dışına çıkanlar ehlisünnetin de dışına çıkmıştır.

 

Ne derseniz değin. Bir göğüste iki kalp yapmadık buyuruyor Allah (C.C). Şiileri memnun edemezsiniz. Anladığım kadarıyla onları memnun etmeye çalışıyorsunuz. Bizim ecdadımız onları memnun edememiştir. O hainleri biz mi memnun edeceğiz? Bugün kimlerle işbirliği içinde oldukları açıktır. Ehli sünnete olan düşmanlıkları ne zaman sona erecek? Hz. Aişe validemize ve birçok Sahabe-i Kirama olan düşmanlıkları ve ağır ifadeleri ne zaman sona erecek? Biz onların hatırına Ehli Sünnet davasından vaz geçsek te onlar asla şiilikten vaz geçmezler. Tarih bunu göstermiştir. Bediüzzaman Hazretleri “İştihat kapısı kapalı değildir, fakat bu zamanda içtihat kapısını açmak zemheri soğuğunda yatak odasının camlarını kapıların açmaya benzer” buyuruyor. Yeni müçtehitler bunun gösteriyor. Öğle diyorlar. Kabir azabı yoktur. Efendimiz (S.A.V.) kabir azabından Mevla’ya sığınmıştır. Bütün müçtehitler kabir azabı haktır inkârı küfürdür buyuruyorlar. Rabbimiz Nisa Suresinde “Hanımını üç talakla boşayan bir başka erkekle evlenip karı koca olduktan sonra önceki kocasına dönebilir” buyuruyor. Yeni müçtehitler bunu da kabul etmiyor. Hayız halindeki kadınlar namaz kılamaz, kocası o durunda ona yaklaşamaz, bunlar hayız halinde kadın namaz kılacak diyorlar. O zaman kadına da yaklaşılabilir demektir. Bu ne cürettir. Yine Cenabı Hakk’ın koyduğu mahrem ve namahrem kurallarını kaldırıyorlar. Oruç kefaretini kabul etmiyorlar. Daha neler neler. Rabbime sığınırım şerlerinden. Ehli küfrün dinde yapamadığı reformu bunlar yapmaya çalışıyorlar. İnşaallah kursaklarında kalır.

 

 

İcma-i Ümmeti, Kıyası Fukahayı, geçmiş ulemayı sollayanlar bu belaya düşerler. İmamı Azam hazretleri tabiindendir. Sahabe-i Kiramı görmüştür. Bunlar kimi gördü? Laik kafalıları. Tevbe Suresinin 100. Ayetinde Rabbimiz şöyle buyuruyor “Önce gelip geçenler Muhacir, Ensar, iyilikte onların yolundan gidenler, Allah (C.C.)  onlardan razı onlarda Allah (C.C.)’den razıdırlar”. Siz razı olmasanız da. Nisa Suresi 26. ayette Rabbimiz “Allah (C.C.) size açıklamak istiyor ve size hidayet etmek istiyor. Sizden öncekilerin yoluna iletmek ve sizden tevbe yapmanızı istiyor. Bizden öncekilerin yolu bu Zevatı Kiramın yoludur. Ebu cehilin yolu değildir. Dini ilimler geridedir müspet denilen ilim ilerdedir. Allah-u Teala anlamak nasip eylesin. O geçmiş Müçtehitlerin, Ulamayı Kiramın ellerini ayaklarını öperim. Selam, Tazim, en büyük hürmetlerimi onlara arz ederim. Onlar bu din davasını günümüze kadar getirdiler. Onlar olmasaydı biz bugün olamazdık. Merhum Ömer Nasuhi BİLMEN ’in İslam Hukuku 8 ciltlik eserine Avrupalı müsteşrikler incelemelerinde hayran kalıp ödül verdiler. Görüp te ibret almak lazım. Selam ve dua ile… 

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden