İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Kasko ve Trafik Sigortalarının Arasındaki Fark Nedir?

05-02-2016 17:19:54 - İLANLAR
Kasko ve Trafik Sigortalarının Arasındaki Fark Nedir?

Kasko ve Trafik Sigortalarının Arasındaki Fark Nedir?

Bilindiği gibi trafik sigortasını yaptırmak her araç için zorunludur, hatta bu yüzden de adı zorunlu trafik sigortası olarak belirlenmiştir. Bu sigortanız yoksa ve trafiğe çıkmışsanız en küçük bir polis çevirmesinde durum anlaşılır ve aracınız siz sigortayı yaptırana kadar oto parka çekilip bağlı kalır. Ayrıca belli miktarlarda para cezası da ödemeye mahkum edilirsiniz, aracınızı oto parka götürmenin, orada kalmasının ve geri alınmasının ağır bedelini de yine siz ödemek zorunda kalırsınız.


Bunun için bu kadar zahmete girmek yerine trafik sigortanızı yaptırın, olsun bitsin. Bu sigortanın zorunlu olmasının nedeni ise sizi 3. şahıslara karşı korumasıdır. Yani kaza yaptınız diyelim ve karşınızdaki araçta maddi hasar meydana geldi ve aynı zamanda içindeki insanlardan bir kısmı bedensel hasarlar aldılar; işte bu hasarları sizin trafik sigortanız karşı tarafa ödeyecektir, tabii ki sigorta poliçesinde belirlenmiş olan teminat limitleri doğrultusunda. Kasko ve trafik sigortalarının arasındaki fark nedir? Cevabı çok basit, trafik sigortası karşı tarafın aracını, kasko sigortası ise sizin aracınızın hasarlarını öder.

Bilinmesi gereken önemli bir ayrıntı, trafik sigortasının aracınızın kimliği olduğudur, nasıl siz kimlik ve ehliyetiniz olmadan dışarı çıkamaz ve araç kullanamazsanız, zorunlu trafik sigortası olmadan da aracınız trafiğe çıkamaz. Bu sigorta türünü yaptırmak zorunludur ve yapılan poliçe araçta her ana kontrole hazır biçimde bulundurulmalıdır, eğer trafik sigortanızı yaptırdıysanız ama çevirmede yanınızda yoksa sizi yine cezai işlemler ve yaptırımlar bekliyor demektir. Bundan kaçış yok, mutlaka bu sigorta yaptırılmalıdır, araç el değiştirdiğinde ise iptal ettirilmeli ve aracı yeni alan kişinin adına yeniden yaptırılmalıdır. Ama kasko sigortası isteğe bağlıdır, kim isterse yaptırır, zorunlu değildir. Kasko ve trafik sigortalarının arasındaki fark nedir dersek biri mecburi diğeri ise keyfidir.

 Trafik sigortası da yıllık yapılır kasko sigortası da, her yıl araç sahiplerinin bu sigortalar için ödeyecekleri teminatlar belirlenir ve sigorta şirketleri bu fiyatlar üzerinden hesaplama yaparak prim isterler. Ekstradan verilecek hizmetlerin karşılığı da ayrıca tahsil edilir, yani her sigorta şirketi her sigorta için aynı ücreti almaz, bu değişiktir, aracın modeli, kullanım biçimi de fiyatın belirlenmesinde önemli bir rol oynar.
Trafik sigortasında kaza sırasında iki tarafın hata oranları belirlenerek ödeme yapılır, kasko sigortasında ise sürücü alkollü olmadıktan sonra her türlü hasar karşılanır ve ödenecek prim miktarları da zorunlu trafik sigortasına göre bir hayli, yüksektir bu yüzden de isteğe bağlı bir sigorta çeşididir.
Kasko ve trafik sigortalarının arasındaki fark nedir? biri istenirse yapılır, diğeri için yapılması zorunludur diyebiliriz. Kasko sigortası araç çalınırsa, yanarsa, çalınmaya yeltenilirse ve kaza sonrasında oluşacak hasarların karşılanması için yapılmaktadır. Sizin aracınız söz konusudur ve isterseniz yaptırırsınız.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Motosiklet sürücüsünün feci ölümü
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks