Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

İSTİKRAR ŞART

2016-12-21 14:36:13
3179 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Maltepespor deplasmanın da 2 puan bırakılması herkesin keyfini kaçırdı. Şampiyonluğa oynayan bir Sakaryaspor’un ligin son sırasında yer alan Maltepespor karşısında gol dahi bulamaması hepimizi çileden çıkardı. Üstün bir oyun sergilememize ramen bitirici vuruşlarda eksik kaldık. Özellikle ikinci yarı sonuna doğru yediğimiz kontra ataklar da maçtan puansız bile dönebilirdik. Ozan’ın yediği gol ofsayt olmasaydı bu ihtimal gerçeğe bile dönüşmüş olabilirdi.

Neden bir türlü istediğimiz oyunu sergileyemiyoruz? Bu oyunla şampiyonluk hedefine nasıl ulaşabiliriz? Söz verilen şampiyonluk gelecek mi?

Yönetimden taraftarına herkes şampiyonluğa inanmışken bu sorular inancımızı köreltmeye başladı. Saha ya yansıyan mücadeleden herkes memnun olurken sonuca gidememekten de herkes şikayetçi. Tuncay Şanlı bir türlü kadro istikrarını yakalayamadı. Her maç farklı bir 11 sahaya çıkıyor. Artık kadroda revizyon dönemi sona ermeli. Talha ve Ferhat yeniden değerlendirilmeli kaleye daha kalıcı bir çözüm bulunmalı. Santrafor konusunda da bir tercih şart. Takım birbiri ile oynama alışkanlığı kazanmadıkça bizim galibiyet serisi yakalamamız çok zor. Orta sahamızda ki 3’lü sürekli değişkenlik gösteriyor. Forvet deseniz Kadir, Hakan, Hacı Ömer derken birde Erçağ çıktı. Hatta Maltepespor maçında Enes’de bazı zamanlarda Santrafor oynadı. Tuncay Hoca hava topu mücadelesi için Erçağ tercih ediyor ama Erçağ’ın biraz zayıflaması gerek. Şöyle bir kadro tercihi daha faydalı olabilir diye düşünüyorum. Serdar , Ferhat, Talha üçlüsü solda Altuğ sağda Enes ileride Hakan. Kreatif oyun sergileme pas alış verişi açısından bu kadrodan daha fazla verim alabiliriz.  Fakat şut çekme sorununu da çözmemiz gerek. Herkes kaleye şut çekmekten çekinir durumda. Ceza sahası içinde kanata pas vermeye çalışıyoruz. Korkmayalım kaleyi bulduk mu Murat Hacıoğlu gibi şutu vuralım. Futbolcuların birbirine daha yakın oynaması pas alış verişleri için yaklaşmaları gerekiyor. Oyun kurmaya çalışan Zafer topu kime atacağını şaşırıyor çünkü pas almaya gelen yok. Erçağ korner direğinin orda bekliyor ki Fikret Serdar ona pas versin. Böyle olmaz oyunumuzu geliştirmeli daha çok pas alış verişine gelmeliyiz.

Tuncay Şanlı, Altuğ ve Enes’ e şans verince oyundaki değişimi sezdik. Anıl ve Ceyhun’da iyi ama Talha ve Ferhat olmaları biraz zaman alabilir. O yüzden ben Talha’nın oyuna daha çok katkı sağladığını düşünüyorum.

Sonuç olarak yapmamız gereken çok çalışmanın yanında istikrarı ve birlikte oynama alışkanlığı kazanmak. Transfer gerekir mi derseniz eğer Talha ve Ferhat takımda düşünülmüyorsa evet gerekir. Murat Hacıoğlu’nun yanına bir alternatif olabilir. Kadir yada Hakan’a siz bu takımın santraforusunuz denilmeyecekse yeni bir golcü alınabilir.

 

Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran