Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı

15-09-2014 13:33:07 - AKYAZI
İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı

İlköğretim haftası kutlamaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir’in Atatürk Anıtına çelenk konulması saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Hardal Burger Akyazı

Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan İlköğretim haftası kutlamaları 2014–2015 eğitim ve öğretim yılı ilköğretim haftası dolayısı ile ilk tören Atatürk anıtı önünde yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, okul müdürleri ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

İlköğretim kutlama haftası kutlama etkinlikleri Ahmet Hasnun İlkokulun bahçesinde program düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen program cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısı saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde istiklal marşı okundu.
Törende 4- D sınıfı öğrencilerinden Şevval Atıcı, 4-A sınıfı öğrencilerinden Gülnihal Durmuş, 4-D sınıfı öğrencilerinden Samet İyiyazıcı 3-D sınıfı öğrencilerinden Aybüke Paşalıoğlu şiirler okudular.

2014-2015 eğitim ve öğretimin başlamasının heyecanını yaşadıklarını belirten Ahmet Hasnun ilköğretim okulu müdürü Mustafa Akcan, insan olarak en büyük özelliğimiz akıl ve zekâmızdır. Ancak akıl ve zekâmızı geliştirmek daha çok bilgi kazanabilmek için okul bizim vazgeçilmez bir kaynağımızdır. 2014-2015 eğitim ve öğretimin başlamasının heyecanını yaşıyoruz. Okulunuza tekrardan hoş geldiniz dedi.

İlçe milli eğitim müdürü Recep Özdemir, insanları diğer canlılardan ayıran en büyük özelliği aklı ve zekâsıdır. Aklı geliştiren zekâsını kullanmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde “dünyanın en zengin aklını gördüm sermayesini sordum dedi ki okul”. Akyazı ilçesi olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılına ilçemizde 52 ilkokul,27 ortaokul, 10 lise, 16625 öğrenci ile birlikte ders başı yaptık. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın en büyük gücü tartışmasız “bilgi” dir.  Bilgiye ulaşmak için özellikle son yıllarda ülkemizde eğitim ve öğretimin her alanında reform çalışmaları yapılmakta. Birçok proje hızla uygulamaya konulmaktadır. Amacımız öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmektir. Yeni gelişmeler dikkate alarak var gücümüzle çalışacağız dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dilediğini belirten Akyazı belediye başkanı Hasan Akcan, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı okullarımızda eğiterek hem Akyazı’ya hem ülkemize faydalı bir insan olarak yetişeceklerine yürekten inanıyorum. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişebilmeleri için öncelikle velilerimize görev düşmektedir.  Çocuğa çantasını sırtına koyarak cebine üç beş lira vererek çocuğunu sevdiğiniz zanneden veliler. Çocuğunuzu elbette çok seviyorsunuz ama okula gönderirken kesinlikle kahvaltı yaptırın okul çocuklarınızı aç göndermeyin. Sonrasında en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Çocuklarımıza kırk dakika sadece ders vermektense okul ahlaki olmalarını gerekiyor. Bu konuda öğretmelerimiz ellerinden geleni yapacaklarına inanıyor 2014-2015 eğitim ve öğretimin hayırlı olmasını diliyorum dedi.

4 sınıf öğrencileri bu yıl okulu yeni başlayan 1 ci sınıf öğrencilerine çiçek takdim ederek hoş geldiniz dediler. Tören sonunda ilçe kaymakamı Sayın Kamuran Mustafa Bı, Belediye başkanı Hasan Akcan, ilçe milli eğitim müdürü Recep Özdemir okul müdürleri ile birlikte öğrencilere Türk bayrağı hediye ettiler.

Törende ilköğretim haftası münasebeti ile öğretmenlerin ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyen ilçe milli eğitim müdürü Recep Özdemir, bugün başlayan 2014–2015 eğitim öğretim yılında müdürlüğümüze bağlı 52 ilkokul, 27 ortaokul, 10 lise toplamda 16625 öğrenci ile birlikte eğitim öğretime başlıyoruz.


SEZAİ YOLCUOĞLU

Güven Yapı
İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı
Güven Yapı
İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı
İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı
İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı
İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı
İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı
İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı
İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2014-09-15 21:03:16

Hasan Akcan, kravat takmamayı gelenek haline getirmiştir. Akyazılı da kendisini takmıyor

0
-0
10 yıl önce2014-09-17 14:36:21

SAYIN BAŞKAN BAYRAK DAĞITIMI İNCE BİR DÜŞÜNCEYDİ TEBRİKLER VE TEŞEKKÜRLER

0
-0
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden