ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Gelenek Bu Bayramda Devam Ettirildi

26-09-2015 10:55:31 - AKYAZI
Gelenek Bu Bayramda Devam Ettirildi

Akyazı’nın en büyük üç sivil toplum kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası tarafından her dini bayramda olduğu gibi kurban bayramında da bayramlaşma bayramın ikinci günü yapıldı.

Hardal Burger Akyazı

Ticaret Borsası salonunda gerçekleşen bayramlaşmaya ilgi fazlaydı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Belediye Başkanı Hasan Akcan, AKP İlçe başkanı Fevzi Bora, AKP İlçe yönetim kurulu üyeleri, Belediye başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Hekimoğlu, Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Tarım Müdürü Murat Özer, Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık, Sapanca Ziraat Odası Başkanı Necati Başar, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Mahe Muhtarları, Odaların Meclis ve Yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Odalara kayıtlı üyeler ve vatandaşlar katkılanlar arasındaki yerlerini aldı.

KONUŞMALAR

Bayramlaşmayı düzenleyen üç büyük sivil toplum kuruluşu adına ev sahibi olarak Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar ilk konuşmayı yaptı. Bayraktar, milli ve dini bayramların en büyük özelliklerinden birinin birleştirici olduğuna dikkat çekti ve bugün içinde bulunduğumuz olumsuzlukları göz önüne aldığımızda daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var dedi ve bayramlaşmaya katılanlarla birlikte tüm İslam aleminin kurban bayramını tebrik etti.

GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Bayramlaşmada ikinci konuşmayı Belediye başkanı Hasan Akcan yaptı. Akcan göreve geldikten sonra nemli projelere imza attıklarını söyledi ve şimdi hazırladığımız bu projeleri önem sırasına göre bir bir hayata geçirmeye başladık dedi.

Akyazı’da güzel şeyler oluyor diyen başkan Akcan, yıllardan beri bir türlü gerçekleştirilemeyen hizmetleri yapma adına attıkları önemli adımlar olduğuna da dikkat çekerek,  görev süremiz tamamlanana kadar hazırladığımız tüm projeleri hayata geçirip Allahın izniyle bu güzel İlçemize çağ atlattırmak istiyoruz dedi.

BİRLİK VURGUSU YAPTI

Düzenlenen bayramlaşmaya katılan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’da konuşmasında önemli konulara değindi ve birlik vurgusu yaparak, herkesi sağ duyulu ve birlik olmaya davet etti.

Son günlerde artan terör olaylarının ülkesini seven herkesi derinden üzdüğüne dikkat çeken Şemsi Bayraktar, İslam coğrafyası adeta kan gölü. İslam Ülkeleri içinde tek güçlü Devlet var o da TÜRKİYE. İşte PKK terör örgütü arkasına aldığı iç ve dış mihrakların destekleri ile bu güçlü Devletimizi bölüp parçalamak için gayret gösteriyor. Onlar ve onlara yardım eden yataklık yapanlar bu emellerine asla ulaşamayacaklar ve bu güçlü Devletimizi asla bölemeyeceklerdir. Çünkü bizler bin yıldan beri Türk ve Kürtler olarak kardeşçe yaşamış insanlarız dedi.

MÜLTECİLERE KUCAK AÇTIK

Yanı başımızdaki komşularımızda var olan iç savaş nedeniyle o ülkelerde yaşayan milyonlarca insan yerlerini ve yurtlarını terk ederek bize sığındı. Her zaman mağdurun ve mazlumun yanında yer alan ülkemiz yerlerinden ve yurtlarından olan mültecilere kucak açtı ve onları bizim yetiştirdiğimiz ürünlerle besledi. Onlar şanslıydı çünkü Türkiye gibi güçlü bir Devlet komşularıydı. Onlar gidecek yer bulup bize sığındılar. Allah göstermesin aynı durum bizim başımıza gelirse inanın bizim sığınacak ve gidecek bir yerimiz yok dedi.

DOĞULU İNSANLARIMIZA SEVECEN YAKLAŞALIM

Bildiğiniz gibi bugünlerde fındık hasatı yapıyoruz. Doğu ve Güneydoğulu çok sayıda yurttaşımız fındık toplamak için fındık olan batı illerine geldiler. Artan şiddet olayları nedeniyle üzüntülü olan insanlarımız doğu ve güneydoğudan sadece ailesini geçindirebileceği parayı kazanmak için gelen insanlarımıza toleranslı davranmalı ve sevecen yaklaşmalıyız. Çünkü onlarda PKK terör belasından kurtulmak, rahata ve huzura kavuşmak istiyorlar. Aman dikkat diyorum diyen TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar PKK ve Kandil ile onları destekleyen iç ve dış mihraklarda bunu istiyor. Onlara bu fırsatı vermeyelim dedi.

AHLAKLI İNSANLAR YETİŞTİRMELİYİZ

Soğan patates yetiştirmek kolaydır. Zor olan ahlaklı ve tevekkür etmiş insan yetiştirmektir. Biz yüce Türk Milleti olarak bu zorluğu her zaman yendik ve bundan sonra da yeneceğiz. Ne PKK, Ne Kandil ve Ne de İç ve Dış mihraklar bu birliğimizi, beraberliğimizi ve huzurumuzu bozamayacaklardır. Bunun yolu belirttiğim gibi ahlaklı, memleketini ve insanlarını seven nesiller yetiştirmekten geçer diyen Bayraktar, başında olduğu Birliğin yaptığı bazı çalışmalardan da bahsetti.

İTHALAT YAPTIRMADIK

Kurban Bayramı nedeniyle bazı mihraklar Türkiye’de yeterli sayıda kurbanlık hayvan yok diyerek ithalat yapmak için Bakanlığa müracaat ettiler. Biz de karşı görüş bildirerek bu talebin geri çevrilmesini, Ülkemizde yeteri kadar kurbanlık hayvan olduğunu savunduk. Bakanlık ve Hükümet bize uydu ve ithalata izin vermedi. Böylece yetiştirdiğimiz hayvanlarımız değer fiyatlarla satışa sunuldu ve kazanan hem halkımız hem de üreticilerimiz oldu dedi.

SÜT-MISIR VE FINDIK ÜRÜNLERİ

Süt hayvancılığımızı geliştirmek zorundayız. Bunu başaramazsak ithal yapmak zorunda kalırız diyen Bayraktar, uzun zamandan beri süt fiyatlarının sabit bir noktada kaldığını bu nedenle litre başına 20-30 kuruşluk bir zam istediklerini söyledi.

Bölge olarak Sakarya’nın mısır yetiştiren önemli bir İl olduğuna dikkat çeken Bayraktar, mısır piyasasının dengede olabilmesi için TMO’nin hızlı bir şekilde alım yapması gerekiyordu. Birlik olarak bizde TMO’nun hızlı ve seri alım yapması için girişimlerde bulunduk. Bu konudaki gayretlerimiz aralıksız bir şekilde sürdürülüyor dedi.

Bu yıl fındık rekoltesinin ihracat yapan firmaların belirttiği rakamlarda olmadığı, bizim belirlediğimiz rakamlarda olduğu açıkça görüldü. Bugün itibarıyla fiyatlar 10-12 lira arasında gidip geliyor. Üreticilerimiz geçen yıl olduğu gibi ihtiyacından fazla malı elinde tutar ve piyasaya sunmazsa fiyatlar 15 lira seviyesine ulaşacak diyen Bayraktar, benim üreticilerimizden istirhamım ellerinde bulunan marını alelacele piyasaya sürmesinler ve beklesinler dedi.

Güven Yapı
Gelenek Bu Bayramda Devam Ettirildi
Ürdüç
Gelenek Bu Bayramda Devam Ettirildi
Gelenek Bu Bayramda Devam Ettirildi
Gelenek Bu Bayramda Devam Ettirildi
Gelenek Bu Bayramda Devam Ettirildi
Gelenek Bu Bayramda Devam Ettirildi
Gelenek Bu Bayramda Devam Ettirildi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Ticaret Bakanı Bolat Sakarya'da
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks