YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

FRANSA PİŞMAN OLUR…!

2011-12-22 00:00:00
3124 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

Mehmet Taştan
mehmet@mehmettastan.com
http://twitter.com/mehmettastan

 


FRANSA PİŞMAN OLUR…!


1915 yılında yaşanan olayları daha önce soykırım olarak tanımlayıp, aksini iddia edenlerin cezalandırılmasını öngören kanun teklifine ilişkin Fransa Ulusal Meclisinde bugün oylama yapılacak.
Görünen tabloya göre bu oylamada çıkan sonuç kabul yönünde olacak.
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e hayırlı olsun!
Bu kanun teklifine destek veren yandaşlarına da hayırlı olsun!
Biz geçmiş tarihimize baktığımızda krarınızın mektuplarına Kanuni Sultan Süleyman Hanın cevap olarak yazdıkları fermanları unutmadık, unutmayız ve unutturmayız.
Roma-Cermen İmparatoru Şarlken ile 24 Şubat 1525'te Kuzey İtalya'da yaptığınız savaşta yenik düşen Fransa Kralınız Fransuva'nın yardım istemesi üzerine Padişahımız Kanunî Sultan Süleyman ne ferman eylemişti Ey Sarkozy!
"Ben ki sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren Allahın yeryüzündeki gölgesi Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Azerbaycan’ın ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısırın ve Mekke ve Medine'nin ve Kudüs’ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve nice memleketlerin sultanı ve padişahı Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Hân'ım.
Sen ki Fransa vilayetinin Kralı Fransuva'sın.
Hükümdarların sığındığı kapıma elcinizle mektup gönderip, ülkenizi düşman istila edip, şu anda hapiste olduğunuzu bildirip, kurtuluşunuz konusunda bizden yardım talep ediyorsunuz.
Söylediğiniz her şey dünyayı idare eden tahtımızın ayaklarına arz olunmuştur. Her şeyden haberdar oldum. Yenilmek ve hapsolunmak hayret edilecek bir şey değildir. Gönlünüzü hoş tutup üzülmeyesiniz.
Böyle bir durumda atalarımız düşmanları mağlup etmek ve ülkeler fethetmek için seferden geri kalmamışlardır. Biz de atalarımızın yolundayız ve daima memleketler ve alınmaz kaleler fetheylemekteyiz. Gece gündüz daima atimiz eyerlenmiş ve kılıcımız belimizde kuşatılmıştır. Yüce Allah hayırlara bağışlasın. Allahın istediği ne ise olur. Bundan başka haberleri gönderdiğiniz adamınızdan öğrenesiniz. Böyle biliniz."...
Yine bir fermanın da…
—Ey Fransa Kralı Fransuva!
Sefir'i Kebirimden aldığım mazhara göre malumatım oldu ki, memleketinde dans namında ala mele-innas (elalem içinde) fuhşiyyat ve lubiyat yapıyormuşsun. İş bu name-i hümayunumun eline vusulünden itibaren bu mel'anet ve rezalete son vermediğin takdirde ordu-yu hümayunumla gelip seni kahretmeye muktedir olurum!
Bu emirname üzerine Fransa'da 100 yıl boyunca dans etmek yasaklanmıştır...
Bu Fransa liderleri laftan anlamıyor…
Konuşmaktan kaçıyorlar, telefonlara dahi çıkmıyorlar.
Hal böyle olunca Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız şimdi ki zamanda ferman olmayınca mektup göndererek Fransa liderini ikaz ettiler…

TBMM çatısı altındaki partiler biri hariç(BDP) Fransa için ortak bir bildiri ile tepki verdiler.
Muhalefet liderleri yaptıkları açıklamalar ile Fransa lideri Sarkozy’i yapacağı yanlıştan dolayı uyardılar.
Sivil toplum kuruluşları Fransa’ya çıkartma yaparak yaptıkları kulisler ile yanlıştan dönülmesi için çaba sarfettiler.
Ümidimiz odur ki Fransa'da akıl ve sağduyu hakim olur.
Sürekli önümüze getirilen bu soykırım yalanına en güzel cevabı tarihçiler verecektir.
Fransa yanlışta ısrar ederse sonuçlarına da katlanmak mecburiyetindedir.
Arap aleminde Fransa liderinin güçlü bir Türkiye istemediği ve Türkiye’yi ve liderini kıskandığı yazılıp, çizilmektedir.
Biz söyleyeceklerimizi söyledik.
Son pişmanlık fayda vermez…
Bu kanun teklifi bir hal alırsa Fransa bu işin sonunda çok pişman olacaktır.

Haftaya görüşmek üzere…


HAYIRLI OLSUN: İlimiz Beş yıldızlı yeni bir otele kavuştu. Geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen ve ‘’Kaldığımız Yerden’’diyerek tekrar hizmete giren ‘’ELMAS GARDEN INN ‘’otelimize sektöre ‘Hoş Geldin’ derken ilimize böyle bir yatırımı gerçekleştiren ‘’Sakıoğlu’’ ailesine ve Otel yöneticilerine ‘Hayırlı Olsun’ diyorum.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Otomobili ile köpeğin üzerinden böyle geçti
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup