10 K Grup
Toprak Turizm

SEÇİME DOĞRU

2014-08-06 00:00:00
1256 OKUNMA

Erhan ERDEM

Cumhurbaşkanlığı seçimine bir haftadan az bir süre kaldı. Cumhuriyet tarihinde ilk defa cumhurbaşkanı milletin iradesiyle seçilecek. Seçime doğru giderken adaylar seçim çalışmalarını yurdun dört bir yanında hız kesmeden sürdürmekte. Cumhurbaşkanı artık direkt olarak millet tarafından yetkilendirilmiş olacak ve milli irade çok daha güçlü bir biçimde tecelli etmiş olacaktır.

Cumhurbaşkanının milletin oyları ile seçilecek olması birçok anlamda yenilikler getirmektedir. Bunun demokrasimiz açısından çok önemli bir gelişme olduğu aşikar. Günümüzde artık görüyoruz ki millet iradesi her şeyin üzerinde tutuluyor. Milletin üstün iradesiyle seçilecek olan cumhurbaşkanı ve yine milletin üstün iradesiyle seçilmiş hükumet, uyum içinde çalıştığında ülkemiz adına daha güzel adımlar atılabilir ve geleceğe milletçe hep birlikte daha emin adımlarla yürüyebiliriz. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ile birlikte artık başkanlık veya yarı başkanlık sistemine geçiş kapısı da aralanmış olacak ve bu durum bir sistem değişikliğine doğru gidildiğini de gösteriyor.
Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları sürerken adaylar cumhurbaşkanı seçildiklerinde neler yapacaklarını nasıl bir yol izleyeceklerini seçmenleriyle paylaşmakta ve seçmenin oyunu istemektedir. Cumhurbaşkanının millet iradesiyle seçilmesi demokrasinin temellerini sağlamlaştırırken cumhurbaşkanı yetki ve sorumlulukları önem arz etmektedir. Seçilen cumhurbaşkanı, anayasanın 104. Maddesinde yer alan, Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir. sorumluluğu üstlenmiş olacak. Seçilecek olan cumhurbaşkanı, bu ülkenin ferdi olan herkesi herhangi bir ayrım yapmaksızın kucaklamalı, ülkemiz ve dünya barışına önem vermeli, şuan başarı ile yürütülen barış sürecini yakından takip etmeli, milli birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmak adına çalışmaları en iyi şekilde sürdürmelidir. Milletçe ortak kanaatimiz, Cumhur ve başkanının kucaklaştığı bir atmosferde ülkemizi güzel yarınlara hep birlikte taşıyabiliriz.
Bu ülkenin birer ferdi olarak bizlere de bu konuda çok ciddi görevler düşmekte oylarımızı verirken, ülkemizin, geleceğini, barış, güven, istikrarını, milli değerlerini ve ülkemizin hedeflerini göz önünde bulundurmalıyız.
Millet olarak sandıkta hür iradelerimizle belirleyeceğimiz seçim sonucu, tüm ülkemiz adına hayırlı olması dileklerimle…
Sağlıcakla ve Esenle kalın...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Binali Yıldırım Büyükşehir'de
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak