Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

02-09-2014 17:06:52 - AKYAZI
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akyazı Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı 02 Eylül 2014 Salı günü Belediye Meclis Salonu’nda Hasan Akcan başkanlığında yapıldı.

Hardal Burger Akyazı

Gündem maddelerinin okunması ve kabul edilmesi ile başlayan meclis toplantısında gündemdeki 101 maddeler görüşülerek karara bağlandı.

1- Belediye gelirleri kanunu genel tebliğinde gösterilen esaslar çerçevesinde bazı matbu vergi ve harç tarifeleri görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.
2- Akyazı Belediyesi 2014-2019 performans programı oy birliği ile kabul edildi.
3-  Akyazı Belediyesi 2014-2019 stratejik planı oy birliği ile kabul edildi
4- Yeni Mah.57 ada 189 parselle ilgili imar komisyonun kararı oy birliği ile kabul edildi.
5- D140-01 kontrol kesim numaralı Akyazı Dokurcun Devlet Yolunun ilçemiz Akyazı sınırlarında kalan kısmının imar tadilat teklifi İmar komisyonun kararı oy birliği ile kabul edildi.
6- İmar plan notlarının kaldırılması oy birliği ile kabul edildi.
7- İlçemiz Cumhuriyet Mah.417 ada8 parsel 3107,05 metre kare taşınmazın dini tesis alanı olarak imar tadilat teklifi imar kom sevk edildi
8- Seyfeler Mah.110 ada 14 ve 15 nolu parsellerle ilgili imar komisyonuna havale edildi.
9- Belediye temsil tören ağırlama ve tanıtım giderleri yönetmenliği taslağı ile ilgili meclis hukuk raporu oy birliği ile kabul edildi.
10- Mülkiyeti belediyeye ait Kuzuluk Mah.2102 nolu parselin imar tadilat imar komisyonuna havale edildi
11- Karacasu Kanalı Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında acele kamulaştırılmasına karar verilen taşınmazların kamulaştırılması işi ile ilgili İller bankasından veya özel bankalardan 1.200.000.00TL kredi kullanılması için belediye başkanına yetki verilmesi kabul edildi.

Meclis maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

MHP Meclis Üyesi Murat Öz söz alarak; “Son günlerde basında yer alan arsa satışları ile ilgili ihalenin yasalara uygun olduğu ancak kapalı kapılar ardında yapılması ve konu ile ilgili bir açıklamanın yapılmaması belediyenin şeffaf olmadığı izlenimi vermektedir. Bu nedenle bu benzeri ihaleleri daha açık bir şekilde yapılırsa kamuoyunda belediyenin şeffaf ve hesap verebilir olduğu imajı verilmiş olur. Ayrıca bugün toplu konutların teslim töreninde herkese teşekkür ettiniz ancak eski başkana teşekkür etmemeniz yanlış anlaşılmalara neden olduğu gibi bu konuda bir hayli eleştiride oldu. Gönül isterdi ki teşekkür edilenler arasında bu projede emeği geçen yoğun mesai harcayan Eski Başkan Yazıcı’ya da teşekkür etmenizi sevenleri beklediler.

Biz her ne kadar muhalefet isek de muhalefet yapmak için değil birlikte ilçemizi daha güzel yapmak için kendi doğrularımızı ve yanlışları aktararak katkı vermek istiyoruz. Bizim doğrularımız yanlış ise sizlerde bu konuda bizi bilgilendirir ve ortak akılla bu ilçeye hizmet etmek hepimizin görevidir.” Dedi.

Başkan Akcan ihale ilgili olarak Teftiş Kurulu Müdürü Celal Akcan’ın bilgi vereceğini söyledi ve sözü Akcan’a bıraktı.

Akcan termine ilgili ; “Terminal daha önceden Akyazı Lisesi yanındaki boş araziye yapılması planlanıyordu. Ancak büyük ve gelien ehirler gibi Akyazı’nın dışına yapmaya karar verdik. Bunu yapmak için Büyükşehirdeki imar planı onayını bekliyoruz.
Yapılan ihalede en ufak bir suiistimal, şüphe uyandıracak bir yanlış hatalı davranış yoktur. Her şey kanunlar çerçevesinde yapılmıştır.
Medyada yazınları dikkate almayın. Bizim yasalara aykırı iğnenin ucu kadar bir hatamız olsa savcılık nezdinde bizi çoktan sorguya çekmişlerdi.
Uyuturucuyla ilgili bir çalımamız var onu önümüzdeki meclisde açıklama yapacağız . Toki konutlarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Diyerek emeği geçen herkese teşekkür  ettim  dedi
Teftiş kurulu başkanı Celal Akcan, yaptığımız ihale 2886 sayılı yasaya göre yapılmıştır. Yasa neyi emretmişse belediye olarak onu yaptık. Açık ihale 4734 sayılı yasada vardır. O yasaya göre eğer belediye bir mal alımı yapacaksa ihaleyi açık yapmak zorundadır. dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından meclis toplantısı sona erdi.

UB Group
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Ürdüç
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2014-09-04 11:58:01

Çifte standart yapmayın eski dönemdeki muhalif meclis üyeleri halen aynıları sayılır o zaman neden tısınız çıkmıyordu ????o kadar yer yurt satıldı kimse duymadan sakn haberimiz yoktu demeyin buna kargalar bile güler

0
-0
10 yıl önce2014-09-04 00:06:04

başkan ekibini iyi incele delik var ekipte hemde koskoca bir delik

0
-0
10 yıl önce2014-09-03 20:28:53

Akbelde arsanın kaç tl ye satıldığını soran arkadaş haklı, birde o araziye ak beldeden kaç tl çıkmış onuda sorsun. Herşeyi taraflı yorumlamayın, geçmiş idare akpartili idi heralde yeni idare daha ak partiyi kabullenemedi

0
-0
10 yıl önce2014-09-03 18:42:50

yazık oldu akyazıya yazık oldu sakaryanın incisi KUZULU ĞA BİRİLERİNİN GÖNLÜ OLSUN DİYE HARCADILAR AKYAZIYI. hani hizmet nerde millet isyanda su sorunu yol sorunu çöp sorunu saymakjla bitmez. neymiş mahe çoğalmış neymiş personel eksikmiş.bir sürü bahane. ilk geldiğinde 3 ay müsade dedin oldu 9 ay nerdesin vberdiğin vadler sözler nerde AKCAN. sen akpartiyi bitirmeye geldin akyazıdan öc almayan geldin. bunun hesabını halk senden soracak, sen numan kurtulmuşu tebrik et onun yalakalığını yap. yanlışların saymakla bitmez akcan.

0
-0
10 yıl önce2014-09-03 11:22:22

BURADAN SORUYORUM SEÇIMLERDEN ÖNCE TOKİ YANINDA AKBEL DEYE AIT ARSA KAÇA VE KIME SATILMIŞTIR?NEDEN ILAN EDİLMEMİŞ KAPALI KAPILAR ARDINDA KIME SATIŞI YAPILMIŞTIR?AKYAZILILAR OLARAK BUNU ÖĞRENMEK BIZIM HAKKIMIZ DEĞILMIYDI?ŞU AN ORTALIĞI KALDIRAN BASIN KÖREBE MI OYNUYORDU YOKSA BIR KAVLAN ALTI TESISINDE BIRILERININ YEMEK DAVETİNEMİ ICAP EDİYORLARDIDA BUNA SESSIZ KALDILAR???AKYAZILI BIR VATANDAŞ OLARAK CEVAPLARINIZI İTİNAYLA BEKLIYORUM .KİMMMİ CVP VERCEK KIM ISTERSE BUNUN CEVABINI VERSIN SORUN YOK.cevaplansın yeterki

0
-0
10 yıl önce2014-09-03 11:07:27

PES VALLAHI BURDANDA MALZEME ÇIKARTMAYA ÇALIŞMŞSSINIZ YA ZAVALLI MUHALIFLER SÜREKLI KÜÇÜLÜR DURURSUNUZ BU KAFAYLA GITTIKÇE ACINACAK KİŞİLİKLERSİNİZ İŞİNİZ GÜCÜNÜZ HASET ETMEK BAĞCIYI DÖVMEK ELEŞTIRIN AMA TUTARLI ELEŞTIRIN ELEŞTRİDEN KIMSE GOCUNMAZ AMA SIZINKI ARTIK IFTIRA YA GIRIYOR SIZLERIN BU TAVIRLARINIZI HALK DEĞERLNDİRSİN NE DİYELİMKİ.

0
-0
10 yıl önce2014-09-03 10:38:36

338 bin metre kara yer sattı yetmedi birde 1.200.000.00 TL kredi alacak ne yapıyorlar akcan yetki istiyor meclis veriyor meclis üyeleri önce bu paraların harcanacağı projelerin neler olduğunu bu arsaları niçin sattığını sorgulasınlar meclis çoğunluğu var ya itiraz eden de yok istediğin gibi karar alabilirsiniz beylar ama bu millet sizin sandığınız kadar saf değil belediye kendi sorumlluğunda olmayan işlere para harcayıp borçlanıyor bu görevler toçoğlunun görevleridir onun yapması lazım siz akyazı belediyesinin görevleri ne ise onları yapın milletin parasını çar çun etmeyin gereksiz yerede belediyeyi borçlandırmayın

0
-0
10 yıl önce2014-09-03 09:41:49

hiç bişe anlamadım ...

0
-0
10 yıl önce2014-09-03 09:09:53

murat öz sana verdiğim oya yazıklar olsun , sana yazıcıya avukatlık yap diyemi verdik , sayın başkan herkese teşekkür etmiş işte daha ne olsun, kalkıp bide bir dönem hakkı olmayan koltukta oturan bir şahsiyete mi teşekkür edecek , murat öz bence hasan hocaya muhalefet etme kararlarımız değişiyor

0
-0
10 yıl önce2014-09-02 23:10:06

Burası Plan'larda belediye hizmet alanı olduğu halde Eski yitik yönetimce burası müftülüğe devredilmişti anlaşılan diyanet bşklığı buraya bir tesis yapacakki yasal olarak dini tesis alanı olarak plan değişikliği talep etmiş olay tamamen yasal bir zorunlulukken.leş kargalarının 10 gündür yapmış olduğu toplu tüfekli atak ve çırpınışlarından tatmin olamadıklarından ve mevcut idareyi yeterince yıpratamadıkkarından acaba burdan kafaları karıştırabilirmiyiz yorumuna şahit olduk :)) başka yolları deneyin koçum bu da diğerleri gibi boşşşş ve fosssss bir manevra olmuş daha peşinize ne kadar daljavuk ve boş adam varsa takın belki hayerimizde kavuşursunuz o idealimize

0
-0
10 yıl önce2014-09-02 19:52:09

- İlçemiz Cumhuriyet Mah.417 ada8 parsel 3107,05 metre kare taşınmazın dini tesis alanı olarak imar tadilat teklifi imar kom sevk edildi.nedemek dini tesis.akyazının diğerler yerleri dinsiz tesis mi?kime yaranmaya çalışıyorsunuz.yada kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz.bu konuyu aynı şekil de akp genelmerkezine ve imar iskan bakanlığına ulaştıracağım.biz dine dayalı siyaset yapmıyoruz.din üzerin den rant sağlayanları da asla kabullenmiyoruz.bu yer neresi bilmiyorum.tahminin harput oğlunun babasının ismini verdiği kurs alanıdır.yeter artık saçmalıklarınız.sizden sonra birileri gelir bu alanı rant tesisleri olarak değiştirir.bu ne saçmalık

0
-0
Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran