YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Emniyet, Vatandaşı Dolandırıcılara Karşı Uyardı

20-11-2015 14:27:13 - AKYAZI
Emniyet, Vatandaşı Dolandırıcılara Karşı Uyardı

Akyazı Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları, kendisini polis veya savcı olarak tanıtıp, para talep eden dolandırıcılara karşı uyardı.

Hardal Burger Akyazı

Dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyarmak ve vatandaşların mağdur duruma düşmesini engellemek amacıyla Akyazı belediyesinden yapılan anonslarla halkımızı uyarılmaya devam ediyor.

Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı günümüzde dolandırıcıların, vatandaşları cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlardan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep ettiği. Halkımızın böyle durumlarda en yakın polis yada jandarma merkezine giderek yardım istemeleri söylendi.

Yetkililerce yapılan açıklamada “"Adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz hiçbir şekilde vatandaştan para talep etmeyeceği, halkımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda, telefon ile görüşme yapılsa bile muhakkak surette şahsın ikametinde, işyerinde ya da polis,jandarma karakolunda yüz yüze görüşüleceğinin bilinmesi gerekmektedir. Dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan (Hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var) gibi kelimelere itibar edilmemesi, hiç kimseye kimlik bilgileri, TC kimlik numaraları, hesap numaraları ve banka kartı şifrelerinin verilmemesi, kaynağı bilinmeyen hiçbir havale ve EFT'nin kabul edilmemesi, dolandırıcılık maksadıyla kendilerine polis veya savcı süsü vererek yapılan aramalarda polis telsizi sesi duysalar bile itibar edilmemesi gerekmektedir."

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup