İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Don Üreticiyi Vurdu

05-05-2015 09:33:42 - İLANLAR
Don Üreticiyi Vurdu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin, 2013-2014 üretim döneminde büyük zarar veren tabii afetlerden içinde bulunduğumuz 2014-2015 sezonunda da kurtulamadığını bildirdi.

OLUMSUZ ETKİLENDİ
Bayraktar, yaptığı açıklamada, 2014 yılı Mart ayı sonunda gerçekleşen don afetinin, bu yıl mart ayı sonundan itibaren meydana geldiğini belirtti. Çiftçilerin don riskine karşı ellerinden gelen tedbirleri almalarına rağmen birçok meyve ağacında don zararı olduğu bilgisini verdi. Bayraktar, her ne kadar bahar aylarının da soğuk geçmesiyle meyve ağaçlarında çiçeklenme daha geç olsa da meyve ağaçlarının, nisan ayının üçüncü haftasında yağan kar ve düşük hava sıcaklıklarından çok olumsuz etkilendiğine dikkati çekti.
KAYIP FAZLA OLABİLİRDİ
Geçen yıl Mart ayı sonunda gerçekleşen don afetinin kayısı ve fındık başta olmak üzere birçok meyvede zarara neden olduğunu, meyvelerde Türkiye rekoltesinin yüzde 6,2 azaldığını hatırlatan Bayraktar, “Bu yıl da gerçekleşen don afeti, kayısı ve üzüm başta olmak üzere çeşitli meyvelere zarar verdi. Yine de çiçeklenmenin geç başlamış olması çiftçimiz için bir şanstır. Geçen yıl ki gibi erken çiçeklenme olsaydı, nisan ayının üçüncü haftasında gerçekleşen don afetiyle kayıp çok fazla artacaktı.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Otomobil takla attı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup