Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

DEREMİZİN BAŞINDA NÖBETTEYİZ

10-05-2015 19:34:40 - AKYAZI
DEREMİZİN BAŞINDA NÖBETTEYİZ

Akyazı’nın Bıçkıdere Mahesinde piknik havasında su eylemi vardı.

Özgür Adımlar

Bıçkıdere suyu kenarında gerçekleştirilen piknik niteliğindeki su eyleminde kendileri için bu su bizim hayatımız, yaşam kaynağımız, su yoksa hayat yok, biz yeşili, temiz havayı ve temiz suyu severiz diyen Bıçkıdere ve Küçücek Mahe sakinleri kendilerinden alınmak istenen sularını geri alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.
Düzenledikleri piknik niteliğindeki eylemlerinde hazırladıkları pankartlarda “ deremizin başında nöbetteyiz” “ ağaçlarımızın etrafında kenetlendik “ “ Ormanımızda yaşamı eski haline getirene kadar bu işin takipçiyiz” sözleri dikkat çekti.
KATILIM YÜKSEK OLDU
Bıçkıdere ve Küçücek Mahe sakinlerinin ortaklaşa düzenledikleri eyleme katılım hayli yüksek oldu. CHP Milletvekili Engin Özkoç, MHP Milletvekili Prof.Dr. Münür Kutluata, CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, MHP İl Başkanı Levent Bülbül, CHP Milletvekili adayları Elif Başer, Ayşe Kılıç, MHP Milletvekili adayı Zihni Açba, CHP, MHP ve SP Akyazı ve Karapürçek İlçe Başkanları ile parti yöneticileri, MHP Gençlik Kolları, TEMA Vakfı Yöneticileri ile civar köylerden ikibin civarında insan mağdur olan iki maheye destek için düzenlenen eyleme katılmak üzere Bıçkıdere Mahesine geldiler.
SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI
Düzenlenen eylem saygı duruşu ve istiklal marşının birlikte söylenmesi ile başladı. Haksız bir şekilde ellerinden alınmak istenen suyla ilgili olarak geniş kapsamlı bir şekilde hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösterimi sırasında fonda çalan vurmayın kelepçeler, denizleri görebilsin diye rahat aksın dereler şarkısı büyük ilgi çekti.
SUNUM MÜKEMMELDİ
Düzenlenen eylemde bıçkıdere suyunun 2014 tarihinde başlayan Bıçkıdere suyuyla ilgili gelişmeler ve yaşananları, her iki mahe insanının yaptığı bireysel mücadelenin yanında başlatılan hukuksal mücadele Erhan Çolak (Açbuha) tarafından sinevizyon gösterimi eşliğinde mükemmel bir şekilde anlatıldı.
Erhan Çolak özetle şunları söyledi “ Ruhsatın EMSAY isimli bir Firma tarafından alınmış. Ellerindeki ruhsata göre sadece kaynaktan saniyede 3 litre su alabileceklerdi. Ama onlar bizim tüm kaynaklarımızı kapitaj içine alarak el koydular. Bu çalışmayı yaparken ve boruları döşemek için üç metre genişliğinde yol açtılar ve yolu açarlarken dünya kadar ağacı kestiler ve daha sonra kestikleri o ağaçları kimseler görmesin diye toprağa gömdüler.  Bu durumu Cumhurbaşkanımıçz ve Başbakanımız ile ilgili Bakanlığımız başta olmak üzere bildirmediğimiz yer kalmadı. Maalesef hiçbir yetkili bu sorunumuza merhem olmak için bir gayretin içine girmedi. Hatta SASKİ bile davranışları ile alan razı veren razı bir görüntü çizdi. Valimize bile SASKİ yöneticileri ile EMSAY Şirketi yetkilileri yanlış bilgiler verdi. Bizde yanlışlıkları düzeltmek için yapılan tüm çalışmaları kayıt altına aldık ve yetkilileri ilettik. Onlar paranın yeşili, biz ise doğan yeşili diyoruz. Şartlar ne olursa olsun biz suyumuzu kimseye peşkeş çektirmeyiz ve vermeyiz”
İki Mahe adına bilgi veren ve sunum yapan Erhan Çolak konuşmasını şöyle devam etti  “ Sıkıntılarımızı TBMM’inde dile getiren Sakarya Milletvekilleri Engin Özkoç ile Prof. Drn. Münir Kutluata’ya, TEMA Vakfına, Tüm Derneklere, Muhalefet Partisinin İl ve İlçe başkan ve yöneticilerine, Avukat Elif Yar’a ve olayın başlangıcından bugüne kadar daima yanlarında olan ve yaptıkları haberlerle kamuoyu oluşturmalarına destek veren yerel basına ve internet sitesi yetkililerine teşekkür ederim”
Erhan Çolak, hayli uzun olan konuşmasını BIÇKIDERE ANDI’nı okuduktan sonra şu sözlerle tamamladı “ Bıçkıdere ve Ormanları, sökülen her bir ağacına, yaşam alanı yok edilen her bir canlıya,  kaynağından hapsedilen her bir damla suyuna, derenin her bir balığına, bu köyü ormanı ve dereyi canı gibi koruyan ve geleceğe taşımak üzere bize emanet eden ahrete uğurladığımız her bir büyüğümüze, gelecek nesillere sözümüz olsun ki, size ve bize bu hakareti yapanlar hesap verene kadar SUSMAYACAĞIZ, DURMAYACAĞIZ.

VALİ VE KAYMAKAM GÖREVE ÇAĞRILDI
Kendileri için hayat olan suları ellerinden alınan Bıçkıdere ve Küçücek Mahe sakinleri sıkıntılarının sona erdirilmesi adına Vali Hüseyin Avni Coş ile Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Bı başta olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet etti ve uğradıkları haksızlığın giderilmesi için destek talebinde bulundular.
KONUŞMALAR
Kürsüye ilk olarak TEMA Vakfı yöneticisi Arzu Ersoy Bozgül çıktı. Bozgül Bıçkıdere ve kendisinin de doğup büyüdüğü yer olan Küçücek Mahesi sakinlerineyapılan zulüm ile yeşile ve Doğaya yapılan saldırıyı kabul etmeyeceklerini söyledi ve sonuna kadar her iki mahe sakinlerinin yanında yer alacaklarını söyledi.
Kürsüye ikinci olarak MHP Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata çıktı. Kutluata bu insanlar haklarını neden kendileri aramak zorunda kalıyorlar. Bu ülkede Dev let, Hükümet ve Sorumlular yok mu, nerede bu İlin Valisi, nerede bu İlin Büyükşehir Belediye başkanı diye sorarak başladığı konuşmasında konuyu Engin Özkoç gibi kendisinin de Meclise taşıdığını söyledi ve Su İşleri Bakanından gelmesi gereken yanıt halen gelmedi diye şikayette bulundu.
Milletvekil Engin Özkoç’da konuşmasına Türkiye’de hukuk var mı, Devlet Var mı, Hükümet var mı diyerek başladı ve şayet yukarıda sıraladıklarım Türkiye’de olsaydı Bıçkıdere ve Küçücekliler hak aramayacak ve bu toplantıda yapılmamış olacaktı dedi.
Olayın tamamen bir rant olayı olduğunun altını çizen Özkoç, EMSAY firmasına da çağrıda bulunarak bu sevdadan vazgeçin dedi.
Özkoç, bu sorunu çözene kadar mücadele edenlerin yanında olacağının da altını çizdi ve konuşmasını şu sözlerle tamamladı “ Önce Ne AKP, ne CHP, ne MHP gelir. Önce Vatan ve Toprak gelir”
Süregelmekte olan mücadelenin içinde aktif olarak rol alan Küçücek mahe sakinlerinden İbrahim Baykan’da çıktığı kürsüde, konuya vakıf olduktan sonra bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti ve kendilerine yardımcı olan ve desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti.
Düzenlenen piknik niteliğindeki eylem toplantısı Bıçkıdere Mahe sakinlerininm hazırladıkları abhaz yemeklerinin ikramı ile son buldu.

Güven Yapı
DEREMİZİN BAŞINDA NÖBETTEYİZ
Ürdüç
DEREMİZİN BAŞINDA NÖBETTEYİZ
DEREMİZİN BAŞINDA NÖBETTEYİZ

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2015-05-15 13:25:53

münür kutluata bo konuyu net millet meclisine taşıyan tek isimdir inşah sonu gelir ewet küçücekliler uyumayın su herkese lazım

0
-0
10 yıl önce2015-05-12 13:27:41

zaten bu duyarlılıgı ve medeni davranışı ancak abhazlar gösterirdi abhaz köylerini gezerseniz görürsünüz doğaya verdikleri önemi iyiki varsınız çevre dostu abhazlar.

2
-0
10 yıl önce2015-05-12 08:27:18

Ne tepkisi yahu süper bir siyasi şov olmuş. SAKARYAMIZIN medar-ı iftarı çoook değerli Millet Vekilimiz Engin beylerde teşrifleirini buyırmuşlar. Bırakın bu işleri yahu kuzum. Boş lafla peynir gemisi yürümez.

0
-1
10 yıl önce2015-05-12 11:57:08

HERKESİ ANLARIM DA ZİHNİ AÇBA'NIN ORADA NE İŞİ VAR ONU ANLAYAMADIM. SEN BARİ AKILLI ADAMSIN...

0
-2
10 yıl önce2015-05-11 23:31:21

Eylemden haberim olsaydı gelirdim. Malum eylemci bir kişiliğimiz var ve orada güzel bir konuşma yapardım neyse yine de görüldüğü kadarıyla geniş katılımlı bir eylem olmuş. Amacına ulaşacağına inanıyorum. Bu AKP sağlığa ve çevreye de zararlı be kardeşim ! O halde 7 Haziran gereken cevabı verelim. ( vatandaş kemal)

2
-1
10 yıl önce2015-05-11 13:48:00

herkes konuşur ak parti yabar oylarıda kabar .....AKP..Doğa sever insanlarımızın olmasından dolayı gelecek nesiller çok Şanslı

1
-3
10 yıl önce2015-05-11 12:16:59

Tebrikler Sonuna kadar yanınızdayız Taşburun Aphazları

3
-0
10 yıl önce2015-05-12 18:27:14

enğin özkoç adam adam gibi adam bu iş bu cözecek kücücekli uyuma

1
-0
10 yıl önce2015-05-11 19:57:10

ortalık denyo dolmuş insanların hakkını araması ne zamanda medeniyetsizlik oldu

1
-0
10 yıl önce2015-05-11 08:50:33

su hayattır.elbette su için mücadele edilir.amma onlarca kişi yerine binlerce kişiye hizmet getirecekse debelenmeye ve boş yere kendinizi küçük düşürmeye ne gerek var.hani abazalar medeni ve efendi insanlardı.yoksa sizdemi karnından konuşan siyasetçilerin peşinden gidiyorsunuz ? çok haşarop oluyor yahu.sen piknik yacan diye hizmet aksasınmı.olmaz öyle şey uslu durun bakiim

1
-3
10 yıl önce2015-05-11 18:24:42

Taşburun abhazları adına yorum yapan kardeşim kendi adına yorum yaparsan daha isabetli olur.

0
-0
10 yıl önce2015-05-10 22:06:22

Helal olsun medeni cesaret ve hala Doğa sever insanlarımızın olmasından dolayı gelecek nesiller çok Şanslı

7
-2
10 yıl önce2015-05-10 21:11:02

tebrik ederim abhazları en azından tepki gösteriyolar.amma dünya paraya mağlup olmuşsa akyazıda pes ettirirler.büyük balık ufak balığı yer hesabı..... trabzon vakfıkebir,tonya.R.A

5
-3
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup