Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Demokrasi Güzeldir!

2010-08-24 00:00:00
3705 OKUNMA

Ali YILDIRIM

Referanduma dair: Demokrasi Güzeldir!

 Malumunuz 12 Eylül 2010’da Anayasa değişiklik paketi ile ilgili referandum var. Her partikendine göre referandum çalışmaları yürütüyor. Afişler, Mitingler, kitapçıklar ve internet siteleri. İnternetle çok haşır neşir birisi olarak haberleri olduğu gibi siyasi çalışmaları da internetten takip ediyorum. Anayasa değişiklik paketi çıkacak,yenisi yapılacak sivil anayasa olacak  derken bir paket hazırlandı ve referanduma çıktı. Şimdi referandum tartışmaları sürüp gidiyor. Her partinin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Değişecek maddeleri ve eski herini de defalarca okudum. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse;  bu referandum çalışmalarında Ak Parti açık ve net bir şekilde çok şeffaf çalışıyor . Diğer partiler için aynısını dememiz söz konusu olamaz.

Neden mi ? Bakın AK Parti’nin hazırlattığı http://www.kararmilletin.com/ internet sitesi.  Sitede neden EVET sayfasından bile önce “ DEĞİŞEN MADDELER”  adı altında bir sayfa var ve burada değişecek 26 madde tek tek sol’da maddenin ilk hali sağda ise (kırmızı yazı ile olanlar) yeni eklenen değişiklikler. AÇIK ve NET gayet demokratik ve bilgilendirici bir açıklama. 

Gelelim MHP’nin sitesine. http://www.referandumoyunu.com/  siteye bu akşam ilk girdiğimde “Ne Değişecek” diye sayfayı görünce sevindim ; “helal olsun gerçekten demokratik bir site yapmışlar,siteye giren kendi iradesiyle değişecek maddeleri okuyabilecek “ diye tam içimden geçirdim ki sayfaya tıkladığımda ise tam bir hayal kırıklığı yaşadım maalesef, düşündüğüm gibi ana yasa değişiklik maddeleri değildi gördüklerim. Kendi fikirlerince yazılmış yorum yazılarını görünce şok oldum. Maalesef MHP gözümde bir kez daha sınıfta kalmıştır. 

CHP ise özel bir site yerine mevcut sitelerin de ekledikleri bir broşürle referandum çalışmalarını sürdürüyor. Broşürde MHP’nin olduğu gibi CHP’de aynı şekilde maddelere yer vermek yerine adeta üyelerini aydınlatmak yerine Hayır’ı dayatmaya çalışmış gibi görünüyor. 

Hangi parti üyesi olursanız olun, hangi siyasi düşünceyi taşıyor olursanız olun,siyasi lider veya partileri bir kenara bırakarak lütfen değişiklik istenilen maddeleri okuyarak oyunuza karar verin.  DEMOKRASİ güzeldir. :) 

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks