Aydın Metal
10 K Grup
Ellidört Park

Davaları Kazandı Ancak Parasını Geri Alamıyor

22-07-2014 23:41:11 - AKYAZI
Davaları Kazandı Ancak Parasını Geri Alamıyor

Akyazı’da özel bir Fabrikada Şoför olarak çalışan Kerim Salim, hesabında çeşitli nedenlerle para kesen dört bakaya açtığı davaları kazandı ancak bankalardan bir türlü parasını alamıyor.

Hardal Burger Akyazı

Bankaların kendisinden tahsil ettiği kesintileri geri almak için başvurduğu Akyazı Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti, Kerim Salim’i haklı bulurken bankaların kesmiş olduğu aidatların iade edilmesi gerektiği yönünde karar verdi.

Banka karar üzerine itiraz ederek dava açtı. Akyazı asliye hukuk mahkemesi Tüketici Mahkemesi’nde görülmeye başlayan dava, tüketici lehine sonuçlandı. Mahkeme, ’Satıcı ve sağlayıcının tüketici ile müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır’ hükmüne yer verdi.

Kerim Salim, mahkemenin lehine sonuçlanması ile birlikte kesilen 1.500TL’yi geri almak istedi. Ama mahkemenin verdiği kararı hiçe sayan bankalar bir türlü ödemeye yanaşmak istemedi. Salim, bu kararın kesin olduğunu ve emsal oluşturduğunu belirterek şöyle dedi:

"8-9 yıldır kredi kartı kullanan birisiyim, bu güne kadar 4 bankaya ödediğim tüm aidat ve kesintileri geri almak için başvuru yaptığım tüketici hakem heyetinden ve mahkemeden lehime sonuçlar çıkmasına rağmen. Bir banka hariç diğer bankalar ödemeye yanaşmıyor.  Elimdeki belgelerle birlikte bankaya müracaat ettiğimde yetkililer size borcumuz yok diyor, bu parayı herkese ödediğiniz gibi bana da ödeyeceksiniz dediğimde yapacakları bir şey olmadığını müşteri hizmetlerini aramam gerektiğini söylüyorlar, müşteri hizmetlerini arıyorum gidiyorum banka şubesiyle görüşmem gerektiğini söylüyorlar sürekli döndürüyorlar beni en sonunda mahkemenin lehime vermiş olduğu karala icraya dairesine müracaat ettim şimdi sonucu bekliyoruz.  Bir kuruş paramı bırakmayacağım. İnsanları üç lira, beş lira sömürüyorlar.  Bankaların alacağı oldu mu evi boşalt, arabanı ver sömürdüler milleti. Bende bu işin sonuna kadar gideceğim paramı onlarda bırakmayacağım dedi’’

Bütün tüketicilere çağrı yapan Salim Hiçbir şeyden çekinmeyip, haklarını arasınlar. Muhakkak kazanan kendileri olacaktır. Umarım bu konuda köklü yasal düzenlemeler yapılır ve bankalarla tüketiciler karşı karşıya gelmez."

Güven Yapı
Davaları Kazandı Ancak Parasını Geri Alamıyor
Güven Yapı
Davaları Kazandı Ancak Parasını Geri Alamıyor
Davaları Kazandı Ancak Parasını Geri Alamıyor
Davaları Kazandı Ancak Parasını Geri Alamıyor

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
11 yıl önce2014-07-24 09:07:20

önce tüketici haklarına gidiyorsunuz formu doldurup bankaya gönderiyorsunuz gelen cvbı tüketici haklarına götürüyorsunuz onlar gereken işlemi yapıyor paranızı istiyor itiraz ederseler mahkemeye veriyorlar sureç belli mahkemeyi kazanırsan ki kesin kazanırsın icra yolu ile paranızı alıyorsunuz

0
-0
11 yıl önce2014-07-23 09:21:15

izlememiz gereken yolu bizede yazıp bilgilendirriseniz seviniriz..madem alınmasına karar vermiş mahkeme , ozaman alınacaktır..sorun çıkmaması lazım..lütfen neler yapmamız gerektiğini yazın...çünkü kredi çekmediğimiz banka , kartını kullanmadığımız banka yok..almaya kaksam demekki 15000 lira alırım :))

0
-0
11 yıl önce2014-07-23 00:11:19

Kerim ben icra ile aldım bankalar bir gün paranı elinde tutsa kar sayıyorlar ama icra nasrafınıda ödemek zorunda kalıyorlar sonunda hep

0
-0
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks