10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Çiğdem Yayla Şenlikleri Keyifli Geçti

08-09-2014 20:24:55 - AKYAZI
Çiğdem Yayla Şenlikleri Keyifli Geçti

Her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl da 11.ncisi 5-6-7 Eylül tarihleri arasında Akyazı Belediyesi ve Hendek Belediyesi işbirliği ile kutlanan Çiğdem yaylası Kadırga şenlikleri halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Özgür Adımlar

Şenliklere Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Sakarya'dan bir çok protokol katıldı.

Sakarya'dan ve Türkiye'nin değişik illerinden de misafirlerin katıldığı çiğdem yaylası Kadırga  şenliklerinin 11.ncisi Sakarya Akyazı ve Hendek ilçelerinin ortak kullanım alanında 1500 metrelik bir rakımda  halkın ve civar illerden gelen misafirlerinde katılımları ile horonlar, şarkılar eşliğinde keyifle gerçekleştirildi. 

Sunuculuğunu Remzi Armağan'ın yaptığı Çiğdem yayla Şenliklerinde, Çayan Hüseyin, Hadiye Ölmez, , İsmail Güler, Yasin Kılıç, Meryem Akyüz, Yetim Emine, Hendekli Mustafa, Hendekli Osman, Özgür Birinci, Şaban Toprak,  , Murat Kumaş, Zekeriya Tus, gibi önemli karadenizin tanınmış sanatçıları sahne aldılar.
 
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan " Çiğdem Yayla şenliklerinin 11.ncisini Hendek Belediyesi ve Akyazı belediyesi ile birlikte bu yıl organize ettik. Hem çevre ilçelerden ve illerden hem de Türkiye'nin bir çok bölgesinden gelen misafirlere Karadeniz'in sıcaklığını doğığını, havasını, suyunu tattırdık. İlginç yapısıyla oldukça ilgi çeken evlerin bulunduğu bu yaylanın; "topukotu" olarak adlandırılan çimle kaplı geniş alanı, küçük ve hafif eğimli tepeleri ile planlı bir çevrede oldukça hoş bir manzarası var. yapılan bu yayla şenlikleri vesilesi ile hem gelen misafirlere yaylada yetişen sebze, meyveler ve hayvancılık tanıtıldı, çeşitli eğlenceler yapıldı, bir çok doğal güzelliğe sahip olan çiğdem yaylası'da  Türkiye'nin en güzel on yaylasından biri olarak seçilmiş örnek yaylalardan biri dolayısı ile böylesine güzelliklere sahip bir yaylada Şenlikler 3 gün boyunca oldukça keyifli geçti." dedı.

Marmara Göz
Çiğdem Yayla Şenlikleri Keyifli Geçti
Akgün Restoran Çorba
Çiğdem Yayla Şenlikleri Keyifli Geçti
Çiğdem Yayla Şenlikleri Keyifli Geçti

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2014-09-09 13:41:30

Bu senekini kaçırdım inşah seneye. Hulusi Kertmen

0
-0
10 yıl önce2014-09-10 00:19:23

çok üzüldüm fenerli kardeş uyku uyuyamadım senin yüzünden tühh

0
-0
10 yıl önce2014-09-09 11:36:25

sen ne kadar zavı bir şeymişsin

0
-0
10 yıl önce2014-09-08 23:51:42

Bir Fenerbahçeli olarak Trabzonspor forması olan yerde bize "hırsız" suçlamasında bulunan zavılarla birlikte olmaktan ve iyi bir müziksever olarak kemençe sesleri ile kulağımı tırmalamak istemediğim için sözde şenliğe katılmadım.

1
-0
10 yıl önce2014-09-09 10:46:40

Senın dınledıgın muzıkler yuzunden kulagın pas tutmus.o yuzden kemencenın verdıgı o mukemmel sesı duyamamıssın...

0
-0
Çiğdem Yaylası'nda evlere girilip eşyalar dağıtıldı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden