Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Çiftçinin Hibe Destekli Zirai Aletleri Tarım Krediden

25-10-2013 09:17:07 - SAKARYA
Çiftçinin Hibe Destekli Zirai Aletleri Tarım Krediden

Sakarya Bölge Birliğince kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme projesinden ortaklarına ve ortak olmayan çiftçilere satışı yapılan yüzde 50 hibe destekli Zirai alet ve makinelerin teslimi yapıldı

Hardal Burger Akyazı

Kooperatiflerce tedarik edilerek ortaklara verilmesi ile ilgili olarak Bölge Birliğine bağlı Akyazı 2868 sayılı Osmanbey Tarım Kredi kooperatifinde bir teslim töreni yapıldı. Teslim törenine kooperatif çalışanlarının yanı sıra Bölge Birliğinden de Bölge Müdür yardımcısı Cemalettin Uğurlu ile tedarik ve pazarlama Şefi Emin Safi katıldı.

Törende konuşan Bölge Müdür Yardımcısı Cemalettin Uğurlu, "Tarım Bakanlığı tarafından kırsal kalkınma hibe destekli projeleri çerçevesinde ortaklarımıza verilen zirai alet ve makineler kooperatiflerimizce tedarik edilerek ortaklarımıza teslim edilmiştir. Ortaklarımızın yanı sıra diğer çiftçilerin de talepleri halinde söz konusu makineleri tedarik edilmiş ve kendilerine teslimi yapılmıştır. Çiftçilerimizin ortak olsun veya olmasın müracaatları halinde proje dosyaları kooperatiflerimizdeki personelimiz ve teknik elemanlarımızca noksansız olarak hazırlanmaktadır. Her türlü tarımsal girdi ve üretim destekleri ile çiftçilerimizin yanında olan Tarım Kredi, bu işlemlerin yapılmasında da çiftçilerimizin hemen yanı başındadır. Ortaklarımızın her türlü tarımsal girdileri yanında, ayçiçeği ve zeytinyağı, zeytin, çay, şeker, kolonya deterjan gibi zaruri tüketim marını da kullanımlarına sunuyoruz. Üstelik bunları kimi zaman peşin fiyatına vadeli, ortaklarımızın talebi halinde de kredili olarak veriyoruz. Kredili olarak verilmesi halinde de ürün kalemine göre yüzde 50'den başlayıp yüzde 0'a varan faiz desteği sağlıyoruz. Ortak olmayan çiftçilerimizi de Bu hizmetlerden faydalanmak için kooperatiflerimize bekliyoruz" dedi.
Sakarya Bölge Birliğine bağlı kooperatiflerince kırsal kalkınma projesi çerçevesinde yüzde 50 hibe destekli olarak başta Mısır silaj makinesi, çayır biçme makinesi, el traktörü, ilaçlama makinesi, motorlu tırpan, süt sağma makinesi, diskli tambur (diskaro) olmak üzere 150'nin üzerinde zirai alet ve makine tedarik edilerek çiftçilere verildi.

Tarım İl Müdürlüklerince, söz konusu hibe destekli projede ek listeden makine almaya hak kazanan çiftçiler için de ürünlerini almak üzere çağrı yapılırken, ek listede olup da zirai alet ve makine almaya hak kazanan çiftçilerle birlikte Bölge Birliğine bağlı kooperatiflerce çiftçiye ulaştırılacak zirai alet ve ekipman sayısının 300'ün üzerine çıkması bekleniyor.

 

Ürdüç
Çiftçinin Hibe Destekli Zirai Aletleri Tarım Krediden
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden