ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Başkan Akcan Muhtarlarla İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

14-10-2014 16:34:53 - AKYAZI
Başkan Akcan Muhtarlarla İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

Akyazı belediye başkanı hasan Akcan, Akyazı muhtarlar derneği hizmet binasında mahe muhtarlarıyla bir araya gelerek temsil ettikleri maherinde vatandaşların yaşamlarını etkileyen acil sorunların tespiti ve sorunların çözümü için bir araya geldi.

Hardal Burger Akyazı
Muhtarlar derneği hizmet binasında mahe muhtarlarıyla bir araya gelen başkan Akcan, 30 Mart öncesi Akyazı ile 30 Mart sonrası Akyazı arasında her anlamda çok büyük fark olduğunu belirterek, ilçede yaşanan sel felaketinin Akyazı ya 3 trilyon 100 bin tl zarara soktuğunu söyledi.
Muhtarlara yönelik konuşma yapan Belediye başkanı Akcan, Seçim öncesi bazı vaatlerde bulunduk ama özellikle şunu söylemek istiyorum 30 Mart öncesi Akyazı ile 30 Mart sonrası Akyazı arasında her anlamda çok büyük fark var. Hem nüfus olarak hem coğrafi olarak hem eleman olarak Bütün bunların çerçevesinde sel felaketi yaşadık. Sakarya’da dört ilçede oldu. Dağlarda yaşanan sel bizleri maddi olarak çok zarar verdi Afad’ın yaptığı tespitte 3 trilyon 100 bin tl zarar oldu. Sakarya büyük şehir belediyesi sadece araç ve malzeme gönderdi. Para olarak hiçbir yardım almadık. Selin yaşandığı Cuma akşamı o zamanki başbakanımız şimdiki cumhurbaşkanımız beni telefonla aradı.
Kendilerine durumu anlattık. Bize maddi destekte bulunacaklarını söyledi. Söylenen maddi destek Akyazı kaymakamlığına 275 bin tl gönderildi. Belediye olarak bize her hangi bir maddi destek olmadı tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Sel mağdurlarının yaşamlarını normal hale getirmeye çalıştık.

Daha sonrada Taşburun’da sel oldu. Sakarya’da örneği olmadığı için Bizler işi yeni öğreniyoruz. Afad dan Taşburun için para yardımı talebinde bulunduk. Alacağımız para beş altı tane Taşburun yapar o kadar büyük bir yardım alacağız. Sizlerin isteklerini gücümüz ve zamanımız yettiğince yapmaya çalıştık. Kim ne istemişe yüzde seksen’ini gerçekleştirdik. Taleplere Gücümüz yettiğince yetmeye çalıştık. İnsanların günlük yaşamlarını etkileyen sıkıntılara önümüzdeki engellere rağmen Belediye olarak önem veriyoruz. Burada toplanmamızın nedeni mahelerinizde acil yapılması gereken işleri bize bildirmenizi, bizlerde bunlara öncelik vererek taleplerinizi yerine getirmek istiyoruz dedi.

Mahe muhtarlarının Sedaş vee Saski ile yaşanan sorunları belediyeden talep ettikleri hizmetleri direk başkandan talep edilmesi için istişare toplantısı düzenlediklerini belirten Akyazı muhtarlar derneği başkanı Bekir Durmuş. Belediye başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda mahe muhtarlarımızla birlikte sorunlarımızı dile getirmek amacıyla 10 kişilik gruplarla başkanımızın da katılacağı istişare toplantıları düzenlemeye karar verdik. Muhtar arkadaşlarımızın sorunları çok sadece belediye ile sınırlı değil. Muhtarlarımı Sedaş ile Saski ile büyük sıkıntıları olduğunu biliyorum. Ramazanda karanlıkta iftar ettiğini biliyorum. Sorunların çözümü için belediye başkanımızla ilçe başkanımızla gerekirse kaymakamımızla görüşerek üstesinden gelmeye çalışacağız. Düzenlemiş olduğumuz istişare toplantısına katıldıkları niçin belediye başkanımıza ilçe başkanımıza siz muhtarlarımıza teşekkür ediyorum dedi.

SEZAİ YOLCUOĞLU
Güven Yapı
Başkan Akcan Muhtarlarla İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi
Güven Yapı
Başkan Akcan Muhtarlarla İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi
Başkan Akcan Muhtarlarla İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2014-10-15 03:11:52

Hep boş laf icraat yok hani Karacasudere projesi hani aksartepe hani terminal hani otopark seçim bitti unutuldu kaybeden her zamanki gibi akyazı yandaşlar Kazandı

0
-0
10 yıl önce2014-10-15 00:21:42

Bir araya geldide ne oldu muhtarlar Belediye başkanı hani nerede verilen sözler %10 unu yapın bari Akyazı gün geçtikçe çirkinleşiyo ve bi gelişme görülmüyoo o koltuklardan bi zahmet bi kalkında etrafınıza bakın.

0
-0
10 yıl önce2014-10-14 19:36:13

30 tirilyona ne yaptiniz yeniden akyazimi inşa ettinizde haberimizyok

0
-0
10 yıl önce2014-10-14 17:24:32

hasan başkan boşver akyazıya değmez bu çalışmalar nankör çok nankör sa gitsin

0
-0
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)