10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Aynı Ülke İnsanları…!

2012-08-30 00:00:00
3349 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

Aynı Ülke İnsanları…!

Bir Ramazan Bayramı'nıda geri de bıraktık değerli okuyucularım.

Neşe ve sevinç kaynağımız olan bayramlar, yaşanan acı terör hadiseleri ile üzüntüye dönüştü.

İnsanlıktan nasibini almamış olanlar Ramazan, bayram, seyran dinlemeyip masum vatandaşlarımız üzerinde kahpece eylemlerini gerçekleştirdiler.

Nasıl 12 Eylül öncesi kardeşin kardeşi kırdığı zamanlar da uyandığımız bir sabah her şeyin bittiği, süt liman olduğunu gördüğümüz gibi bu terör de bir gün biter inşah…

O günlerde kardeşi kardeşe sağ, sol diyerek kırdırıp düşman eden şer güçler ,şimdi Türk,Kürt diye asırlardır süren kardeşliği birbirine düşman edip kırdırıyorlar…!

Gaziantep’te yaşanan terör saldırısı sonrası Rahim Er ‘’Türkiye Gazetesi’’ndeki köşesin de

 ‘’Aynı ülke insanlarını birbirine düşman edenler utansın.’’ Diyor…

Yazının devamında…

-Yanlış politikalarla bu devletin askerini, polisini, hâkimini bir bölgede işgal güçleri manzarasına sokanların yüzleri kızarsın.

Terhis olan, izne çıkan asker şehrine otobüsle gidemiyor.

Bunu nasıl izah etmeli?

Suçlu, yalnızca dağdaki terörist değil, bölücü terör fitnesine benzin döken ceberrut zihniyet de onlar kadar suçlu. Doğuyu sürgün bölgesi yapanlar suçlu, Kürt yoktur diyenler suçlu, üç-beş çapulcu diyerek tehlikeyi küçümseyenler suçlu, karakollarda, hapishanelerde işkence yapanlar suçlu.

Bu toprakları kaynaştıran ana unsur din birliğiydi. Dini öteleyerek ırkçılık esas alınınca yollar ayrılmaya başladı. Bu belki başlangıçta tam fark edilemedi. Fakat nesiller, laikçi eğitimin Kürtçülüğe dolaylı yardımıyla değiştikçe makas açıldı.

Eskiden şehit denince kavram tekti:

Düşmana karşı cephede harp ederken ölen Ahmetler, Mehmetler, Hasanlar... Onlar, bu vatanın istisnasız her ferdi için şehitti ve herkes için kahramandı.

1980’lerin ortalarından itibaren herkesin şehidi ve kahramanı farklılaştı:

Bir tarafın şehit dediğini diğer taraf düşman saydı. Ne kadar acıdır ki örgüt taraftarı Kürtler, şehitlere düşman demekteler. Büyük kitlenin terörist dediğine ise o Kürtler şehit diyor. İki taraf da kayıplarını Fatihalarla uğurlamaktalar. Örgüt için maneviyat da araçtır. PKK yönetim kadrolarının ateistliğine rağmen bu örgüt bölgede kendine göre şu veya bu kadar taban bulmuştur. BDP’li vekillerin güya yolu kesildi. Kalaşnikofu sırtındaki şakî, yol kestiklerine nutuk attı. BDP’li vekiller de beşuş çehrelerle onlara defalarca sarılıp öptü, alkışladı moral verdi.

O vekiller kınanmakta. Ama onlar, asıl şimdi samimi davranmaktalar. Büyük çoğunluğun hain dediği, terörist dediği eşkıya, o vekiller ve onlara oy verenler için kahraman. Olanı değil olması gerekeni görmekteyiz. BDP’li vekillerin maaşlarının belli yüzdelerini dağdakilere yollamadığını kim iddia edebilir?

İşin içindeki diğer ajanların yanı sıra Suriye ve İran’ın da dâhil olmasıyla bölgede vaziyet daha da kötüleşmektedir. Dinsiz bir örgüt, dindarlık nisbeti yüksek olan bir vatan parçasında kendine taban bulabilmişse orada çok ciddi tahliller yapmak gerekir. Bölge insanı böyle bir örgüte niye destek oldu?

Eğer resmi ideoloji, yıllar boyu o vatandaşların önce dinini, sonra da dilini ve ırkını yok saymışsa, onları horlamışsa birileri çıkıp toprak ve kimlik vaad ettiğinde ona sarılırlar.

Problem daha fazla ağırlaşmadan çok akıllı siyasetler üretmek gerekir.

İşgalci görüntü, görüntülerin en berbadıdır. Bundan böyle ‘kız aldık-kız verdik’ hatırlatması çare olamaz. Kinler, çoğalıp daha azmanlaşmadan sevgileri çoğaltmalıyız.

Yeni bir beyaz sayfa açılmalı.

Bu kan durmalı.’’

Herkes bir çözüm arayışında…!

TBMM Başkanımız Cemil Çiçek, kamuoyunda tartışılmak üzere 11 maddelik ”Teröre Karşı Ulusal Mutabakat” önerisinde bulunuyor…

 

Olur mu?

Muhatabı belli olmayan bir mutabakat…

Gerçekleşir mi?

 

Anayasa yapmak için konuşamayanlar,

Teröristi kahraman gibi görüp sarılanlar,

Milliyetçiliği sadece kafatasçı zihniyet olarak görenler,

Milli mutabakat sağlayabilirler mi?

Seyyid Ahmet Arvasi hocamızı anlaya bilirler mi? ’Ben, İslam iman ve ahlakına göre yaşamayı en büyük saadet bilen, Türk milletini iki cihanda aziz ve mesut görmek isteyen ve böylece İslam'ı gaye edinen Türk milliyetçiliği şuuruna sahibim. Benim milliyetçilik anlayışımda asla ırkçılığa, bölgeciliğe ve dar kavmiyet şuuruna yer yoktur. İster azınlıklardan gelsin, isterse çoğunluktan gelsin her türlü ırkçılığa karşıyım. Bunun yanında Şanlı Peygamberimiz'in "Kişi kavmini sevmekle suçlandırılamaz. Kavminin efendisi, kavmine hizmet edendir. Vatan sevgisi imandandır." tarzında ortaya koydukları yüce prensiplere de bağlıyım.İnanıyorum ki, hem Türk hem Müslüman olmak hem de muasır dünyaya öncülük etmek mümkündür. Ecdadımız bütün tarihler boyunca bunu denediler ve başarılı oldular. O halde bizler niye bu tarihî misyonumuzu yerine getirmeyelim?Hele bir Doğu Anadolu çocuğu olarak, doğduğum ve büyüdüğüm bölge etrafında döndürülmek istenen hain niyetlere, kahpe tertiplere karşı elbette kayıtsız kalamazdım. Beni yakından tanıyanlar, bütün hayatımı ve çalışmalarımı Türk-İslam Ülküsü'ne vakfettiğimi elbette bilirler. Beni bu mukaddes yoldan döndürmek için ne oyunlarla, ne tertiplere ve ne kahpeliklere maruz bırakıldığımı bir Allah bilir bir ben. Şüphesiz bu oyunlar bitmemiştir ve kolayca biteceğe de benzemez. Kesin olarak iman etmişimdir ki, Müslüman Türk milleti ve onun devleti güçlüyse, İslam dünyası da güçlüdür. Aksi bir durum varsa, bütün Türk dünyası ile birlikte İslam dünyası da sömürülmektedir. Galiba bu durumu en iyi idrak edenler de düşmanlarımız. Onun için bütün İslam dünyasını esir almak isteyen şer kuvvetlerin ilk hedefi Türk devleti ve Türk milleti olmuştur. Tarihten ibret almasını bilenler, bunu ayan-beyan göreceklerdir. Durum günümüzde de aynıdır. Onun için diyorum ki; Türk devletini yıkmak ve Türk milletini parçalamak isteyen bölücüler yalnız Türklüğe değil, İslam'a da ihanet etmektedirler.’’(Seyyid Ahmet Arvasî)   Seyyid Ahmet Arvasî hocamızı anlasalar aynı ülke insanları, alınları aynı secdeye varan kardeşler, kahpe Bizans oyunlarına karşı mücadele etmek var iken birbirini kırıp döker mi? Haftaya görüşmek üzere…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Otomobil takla attı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup