Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

ATSO İŞ MAKİNELERİNİZE TESCİL BELGESİ VERİYOR

14-03-2015 10:30:00 - AKYAZI
ATSO İŞ MAKİNELERİNİZE TESCİL BELGESİ VERİYOR

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası İş Makinelerinize Tescil Belgesi Veriyor.

Özgür Adımlar

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yalçın Karaçayır yaptığı açıklamada, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak Odamız da da artık iş makinelerinin tescili yapılarak Ruhsatlandırma ve plaka verilmesi işlemlerine başlanmıştır dedi. Bu işlemler daha evvel belirli odalarda yapılırken girişimlerimiz sonucu Odamızda da verilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda tescili yapılacak İş makineleri, yol inşaatı ile,  sanayi, bayındırlık, milli savunma hizmetlerinde kullanılan, iş amacına göre üzerine çeşitli ekipmanlar monte edilmiş, karayolunda insan, hayvan, yük taşımasında kullanılamayan motorlu araçların tümü tescile tabidir.
Genel Sekreter Karaçayır, 2918 sayılı Karayolları Trafik Yasası'nın ilgili Yönetmeliğinin 28. maddesi uyarınca, bütün motorlu araçlar ile bu Yönetmelikte tescili zorunlu kılınan motorsuz araçların sahipleri, araçlarını yetkili kuruluşuna tescil ettirmek ve tescil belgesi almak mecburiyetindedirler.

2918 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 36. maddesi uyarınca araçların satış ve devirlerinin noter aracılığıyla yapılması zorunludur. Bunun dışında yapılan her türlü satış ve devirler geçersizdir. Tescilli araçları noter senedi ile satın veya devir alanlar, ilgili tescil kuruluşuna yani Odamıza  müracaat ederek, bu araçlarını tescil ettirmek ve adlarına tescil belgesi almak zorundadırlar. Dedi .


Karaçayır, İş Makinesinin Tescil Edilmesi için İstenen Belgeler şunlardır dedi.

1-Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası'na hitaben Dilekçe ( Odamızdan temin edilebilir )
2-İş Makinası Sahiplik belgesi;

a)Sıfır araçlar için Fatura (İş makinası ithal edilmiş ise faturaya ek olarak Gümrük Giriş Beyannamesi ve Gümrük Vergisinin ödendiğine dair Makbuz) *Teknik Belge ( Odamızdan Temin edilebilir)

b)İkinci el araçlar için Noter Satış Sözleşmesi(Noter tarafından iptal edilen Tescil Belgesi Sözleşmeye eklenecektir.)

NOT: Sahiplik belgelerinin Aslı veya Noter Tasdikli sureti kabul edilir.

3- Yukarıda anılan belgelerin ibraz edilememesi durumunda mahkemeden alınacak Sahiplik Belgesi.

4-İmza Sirküleri/Beyannamesi veya Vekaletname


Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup