Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Atso Girişimcilik Kursu Açmaya Hazırlanıyor

03-02-2016 16:06:14 - AKYAZI
Atso Girişimcilik Kursu Açmaya Hazırlanıyor

KOSGEB ve İş-Kur’la bir program dahilinde çalışma başlatan Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir girişime daha imzasını atmaya hazırlanıyor.

Hardal Burger Akyazı

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇILIYOR

Önümüzdeki günlerde başlatmayı planladığı uygulamalı girişimcilik kursuna ilişkin ATSO İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliği ile açılacak olan girişimcilik kursu hazırlanacak ve imzalanacak olan bir protokolle hayata geçirilecek.

İLK ETAPTA100 KİŞİ YARARLANACAK

ATSO protokol sonrası açmayı planladığı girişimcilik kursu 4 gurup üzerinden yapılacak ve 10 gün sürecek. Guruplarda 25 kursiyer olacak ve kursiyerler her gün 7 saat kurs görecekler ve 10 günün sonunda 70 saatlik kursu tamamlayan girişimcilere kurs bitirme sertifikası verilecek.

KOSGEB’E MÜRACAAT EDECEKLER

10 günlük kursu tamamlayıp sertifika sahibi olanlar işyeri açmak ve 50 bin liralık hibe krediyi alabilmek için KOSGEB’e müracaat edecekler. 50 bin lira hibe krediyi alan aynı girişimci daha sonra faizsiz ancak geri ödemeli 100 bin liralık kredi için müracaatını yapacak ve bu krediyle birlikte yeni işyerinde çalışmalarını sürdürmeye başlayacak.

KURSİYERLERE HER GÜN İÇİN 20 TL. ÖDENECEK

Açılacak olan girişimcilik kursuna katılacak olanlara İş-Kur tarafından her gün için 20Tl.ücret ödenecek. Hazırlanacak ve imzalanacak olan protokole göre kursları verecek olan biri Profesör, 2 Doçent ve 2 de yardımcı Doçentten oluşacak olan eğitici heyetin ücretleri ise ATSO tarafından karşılanacak.

ARANAN ŞARTLAR

Uygulamalı girişimcilik kursunu tamamlayanların belirlenen kredilerden yararlanabilmesi için ellerindeki sermayeleri ile birlikte işyerlerini açması gerekiyor. İşyerlerini açan girişimciler daha sonra bahse konu olan kredilerden yararlanmak için açtığı işyerine ait yaptığı harcamaların faturaları ile banka kanalı ile yaptığı ödemelerin dekontları ile birlikte KOSGEB’e müracaat etmeleri gerekiyor.

KOSGEB girişimcilere demirbaş, makine teçhizat alımı, kira ve çalışanların ücretlerin ödenmesine destek oluyor. KOSGEB kredi için başvuran erkek girişimcilere yaptığı masrafın yüzde 60’ını, bayan, engelli ve şehit yakınlarına ise yüzde 80’ini verecek.

Ayrıca kredi için başvuracak olan girişimcilerin son bir yıl içinde faaliyeti konusunda vergi mükellefi bulunmaması, kendisine ait gerçek kişi statüsünde başka bir işletmesinin olmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş olan herhangi bir işletmede yüzde 50’denfazla ortaklığının olmaması, başka kurum ya da işletmelerde sigortalı olarak çalışmıyor olması gibi şartlara da kredi talebinde bulunan girişimcilerin durumlarının uyması gerekiyor.

HANGİ GİRİŞİMCİLER YARARLANAMIYOR

KOSGEB Tarım (Ürün yetiştiriciliği, sera vs.) hayvancılık (büyük baş, küçük baş, kümes hayvanı yetiştiriciliği) eğitim (kreş, dersane, eğitim faaliyeti vs.) sağlık (muayenehane vs) sigortacılık, emlakçılık, İnternet kafe, oyun salonu, içkili eğlence işyerlerine destek vermiyor. 

İLK TOPLANTIYI YAPTILAR

Uygulamalı girişimcilik kurslarının açılmasına yönelik hazırlanacak olan protokolün ilk adımı önceki gün ATSO’da yapılan bir toplantıyla atıldı. ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar’ın makamında gerçekleşen toplantıya İŞ Kur Müdürü Tekin Kaya, Şube Müdürü Necip Turan, Aydoğan Yeltik, Öğretim Üyesi M.Can Seyhan ile Akyazı Cumhuriyet Mahe Muhtarı Osman Özdağ katıldı.

Açılacak olan uygulamalı girişimcilik kursu ile ilgili olarak yapılan toplantıda kursla ilgili sekretaryanın ATSO Genel Sekreteri Yalçın karaçayır tarafından yapılması da karar altına alındı.

AÇIKLAMA BAYRAKTAR’DAN GELDİ

Yapılan ilk toplantının ardından açıklama toplantıya ev sahipliği yapan ATSO başkanı Şinasi Bayraktar’dan geldi. Bayraktar, İlçemize yeni yeni girişimciler kazandırmak için bir gayretin içindeyiz. Amacımız planladığımız uygulamalı girişimcilik kursunu 4 gurup üzerinden yapmak ve her gurubun 25’er girişimciden oluşmasını sağlamaktır dedi.

ATSO Başkanı Bayraktar, İş-Kur’la yapacağımız protokolde açılacak olan kurslara katılacak olanlara günlük 20 TL. nin İş-Kur tarafından, eğitimi verecek olan eğiticilerin ücretlerinin ise Odamız tarafından karşılanması hususları yer alacaktır dedi ve kursların bir an önce açılması içinde olacaklarını söyledi ve açmayı düşündükleri ve hazırlıkların sonuna gelinin kursların herkese hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

UB Group
Atso Girişimcilik Kursu Açmaya Hazırlanıyor
Akgün Restoran Çorba
Atso Girişimcilik Kursu Açmaya Hazırlanıyor

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden