Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

AMERİKA ve BİZ…

2012-11-08 00:00:00
3499 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

Mehmet Taştan 
mehmet@mehmettastan.com
http://twitter.com/mehmettastan

AMERİKA ve BİZ…

2012 ABD başkanlık seçimleri, 6 Kasım 2012 tarihinde yapıldı.
Bu seçimde yarışan 2 aday vardı.
Demokratik Parti'yi 2008 yılında ilk kez ABD başkanı seçilmiş olan Barack Hüseyin Obama temsil ederken, Cumhuriyetçi Parti'yi ise eski Massachusetts eyaleti valisi ve iş adamı Mitt Romney temsil etti.
Bütün dünyanın da yeniden Amerika Başkanı görmek istediği Barack Hüseyin Obama bir kez daha başkan seçildi.
Bu seçimin sonunda da dikkatimi çeken bir şey vardı ki, o da muhalefetin seçim sonunda yaptığı değerlendirme konuşması…
Bir önceki seçimde seçimi kaybeden Cumhuriyetçi başkan adayı McCain;
'Kendisini tebrik ettim Amerika devletinin bir sonraki başkanı olacağı için tebrik ettim sevdiğimiz bu ülkemizin başkanı olacağı için tebrik ettim bu kadar uzun bir yarışta kendisine yeteneklerinden dolayı ve dayanıklılığından dolayı büyük bir saygı duyuyorum.


Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu dönemde, yeni Başkana yardım etmek için elimden geleni yapacağım. Tüm Amerika'yı da bunu yapmaya ve yeni başkanı birlikte kutlamaya çağırıyorum. Bundan sonra, ülkemizin refah seviyesini arttırmak, bu tehlikeli dünyada güvenliğimizi sağlamak ve çocuklarımızın daha iyi bir ülkede büyümesini sağlamak için ona yardım etmeliyiz.’’diyerek ülkesi için yeni seçilen başkana her zaman destek vereceğini söylemişti.
Son ABD başkanlık seçimini kaybeden Cumhuriyetçi aday Mitt Romney seçim sonuçları belli olunca Barack Obama’yı önce telefonla arayarak tebrik ediyor.


Yaptığı konuşmada ise;
"Ben aday oldum çünkü ABD’yi çok düşünüyorum. Ülkemizin dayandığı ilkelere inandığım için, bunların ülkeyi ileriye götüreceğini düşündüğüm için her şeyimizi bu kampanyaya verdik. Keşke umutlarınızı yerine getirip yönetme konumuna gelseydim fakat artık başka bir yola gitmek gerekiyor. Başkan’a ve bu büyük ulusa başarılar diliyorum. " diyor.
Gelin madalyonu tersine çevirelim…
22 Temmuz 2007 seçimleri sonrası bizim o zaman ki Cumhuriyetçi muhalefet liderimiz Deniz Baykal ortalıkta gözükmemiş ve bir gün sonra ortaya çıkararak yaptığı seçim değerlendirmesinde;’’ Ortaya çıkan bu tablo, kaygıların artmasına neden olmuştur. Bu seçimden sonra Türkiye böyle olumsuz bir kamuoyu ortamına girmeye başlamıştır. Biz muhalefet olarak seçimde istediğimiz sonucu alamadık. Biz bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak iktidar partisine oy verenlerde bu verdikleri oylardan iftihar edemez duruma gelmiştir.


Hiç bir seçimde din bu kadar istismar edilmemiştir. Demokrasimiz yozlaştırılmaktadır. Türkiye yeni bir istikamete girmiştir. Türkiye’nin seçimlerden sonra tek partili bir iktidar tablosu ortaya koyduğunu, ancak bu tek parti iktidarının kaygı verici noktalara
Türkiye’yi götürdüğünü görmekteyiz’’demiştir.

Ülkemiz de yapılan son 12 Haziran seçimlerine CHP’nin lideri olarak katılan Kemal Kılıçdaroğlu ise seçim sonuçları açıklanınca zafer kazanmış bir komutan edasına girerek kameraların karşısına geçip: "CHP kısa sürede 3,5 milyon yeni oydaş kazanmıştır. 12 Eylül'den bu yana en yüksek oyunu almıştır. Seçimlere girip milletvekili sayısını artıran tek partidir. Demokrasiyi her zaman savunduklarını, Ak Partinin ve dünyanın karşısın da artık daha güçlü bir CHP olduğunu ‘’söylemiştir. Zannederseniz seçimi kazanmış ülkenin Başbakanı olmuş. Bir türlü yenilgiyi içine sindiremiyor.
Bunları neden mi yazdım?
Son günlerde liderlerin ağzından çıkanları biliyorsunuz.
Bir üslup tartışmasıdır gidiyor…
Ya mecliste yaşanan kavga ve gürültüler…
Hiç yakışık alıyor mu?
Milletin kürsüsünü işgal etmek, milletvekillerine hiç yakışıyor mu?
Ülke menfaatini düşünmek bu mu?
Ayrı kutlamalar düzenleyerek,
Milleti birbirinden ayrıştırarak mı,
Birlik ve beraberlikten bahsedeceksiniz?
Ülkenin Cumhurbaşkanı yok farz etmiş gibi davranarak,
Başbakana hakaretten geri durmayarak,
Milletin seçtiğini reddederek mi,
Ülke, Millet için var olduğunuzu söyleyeceksiniz?
Mitt Romney  Barack Hüseyin Obama için,’’Başkanın ülkemize başarılı bir şekilde rehberlik etmesi için dua ediyorum’’ derken,
Biz başbakanımıza ‘’Kutup Ayısı’’,’’Padişah bozuntusu’’,bilmem neler… Diyoruz.
Farkımız bu…!
Boşuna büyük devlet olunmuyor…
Daha çok peynir ekmek yememiz lazım...
Nokta…

Haftaya görüşmek üzere…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks