ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Akyazılı Dağcı Buzullardan Düşerek Hayatını Kaybetti

27-07-2015 12:38:00 - AKYAZI
Akyazılı Dağcı Buzullardan Düşerek Hayatını Kaybetti

(HADAK) Hacılar Arama- Kurtarma, Havacılık, Dağcılık ve Kış Merkezi tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı’na katılan Akyazılı dağcı Ayşe Erdem,(Özgül) (55) buzullardan düşerek Başını kayalıklara çarpma sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi.

Hardal Burger Akyazı

Bu yıl 21’incisi düzenlenen Erciyes Zirve Tırmanışı'na katılan 10 ilden 250 dağcı ve doğa tutkunu, dün Sütdonduran'da kamp yaptı. Dağcılar,  sabah saatlerinde gruplar halinde tırmanışa geçti. Bu sırada orta gruplarda bulunan 55 yaşındaki Akyazılı dağcı Ayşe Erdem, Sütdonduran mevkisindeki buzullarda ayağının kayması sonucu kayalıklara düştü. Başını çarparak ağır yaralanan Ayşe Erdem'i gören arkadaşları, durumu 112 Acil Servis, İl Afet Koordinasyon Merkezi ve jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine, Kayseri Afet Koordinasyon Merkezi'ne bağlı helikopter ambulans, Talas'tan havalanarak dağcıyı Erciyes'teki Sütdonduran bölgesinde düştüğü yerden aldı, olay yerinde hayatını kaybeden Ayşe Erdem cenazesi, helikopter ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Akyazılı dağcı Ayşe Erdem’in (Özgül) cenazesi bugün Gazi Süleyman Paşa camiinde ikindi vakti kılınacak olan cenaze namazına müteakiben merkez aile mezarlığına defin edilecek.

SEZAİ YOLCUOĞLU

Marmara Göz
Akyazılı Dağcı Buzullardan Düşerek Hayatını Kaybetti
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2015-07-27 23:39:21

ahtan rahmet yakınlarına başınız sağ olsun diuyorun

0
-0
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden