YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası Meclisi Toplandı

19-01-2015 11:52:01 - AKYAZI
Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası Meclisi Toplandı

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Hasan Akcan ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ.

Özgür Adımlar

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olağan toplantılarından birini dün akşam Odanın toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya davet edilen Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ile yardımcısı Mehmet Çakmak ve Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Kemal Özten’de katıldı.
Meclis Başkanı Muzaffer Başer tarafından açılışı yapılan toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Gündemde yer alan maddeler tek tek görüşülüp kabul edildikten sonra Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar açıklamalarda bulundu.
BAYRAKTAR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Bayraktar 2014 yılının ATSO bakımından olumlu ve verimli geçtiğini belirtti ve 2014 yılında yapılan çalışmalarla ilgili Meclis üyelerine geniş bilgiler verdi. Bayraktar, 2015 yılının kendileri açısından önemli bir yıl olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi “ 2014 yılında Batakköy yolu üzerinde satın aldığımız 4 dönüm arazi üzerinde Allah izin verirse güzel bir hizmet binası yapmak için kolları sıvadık. İlk olarak yapacağımız binayla ilgili projelerimizi çizdiriyoruz. Çizim işi tamamlandıktan sonra önemli bir aksaklık olmaması halinde bu yılın Nisan ayından itibaren inşaat safhasına geçeceğiz. Temennimiz hizmet binamızı en kısa sürede tamamlayıp Sanayicilerimizin ve dolayısıyla Akyazılıların hizmetine sokmaktır.”


2015 YILI HİZMET YILI OLACAK


Arsası Belediye başkanlığı tarafından tahsis edilen ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu üyesi Şemsi Bayraktar’ın katkıları ile Akyazı’ya bu yıl içinde bir SGK binası yapılıp hizmete sokulacağının müjdesini veren Bayraktar, Akyazı’ya bir Fakülte kurulması için işbirliği halinde olduklarını Belediye Başkanı ile birlikte tekrar çalışma başlattıklarını söyledi ve İlçemizde bir Fakülte açılmasının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Çünkü açılacak olan Fakültede en az 5 bin, Meslek Yüksek Okulumuzdaki 2 bin öğrencimiz eğitimlerini sürdürecektir. Bu çocuklarımızın Akyazı’ya getirileri hayli yüksek olacaktır. Zaten biz ATSO olarak Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarımıza bacasız fabrika gözüyle bakıyoruz dedi. 


BELEDİYE İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ


30 Mart seçimlerinden sonra iş başına gelen mahi idare yöneticileri ile uyum içinde çalışmaya başladıklarını bu işbirliğinin sonucunda kazananın Akyazı olduğuna inandıklarını söyleyen ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, Bu birlikteliği geçmişte de kurmak için çaba gösterdiklerini ancak bu çabalarına ve iyi niyetli yaklaşımlarına geçmiş idarecilerin karşılık vermediğin, bu nedenle de Akyazı’nın hizmet fakiri haline geldiğine dikkat çekti ve yeni oluşan bu birliktelik geriye hizmet olarak dönecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın dedi ve Belediye başkanı Hasan Akcan’a kurulan işbirliğine sağladığı katkı için teşekkür etti.


OSB SORUNU


OSB’nin Akyazı’nın yıllardan beri çözülemeyen bir sorunu olduğunu ifade eden Bayraktar, geçmişte yüzüp kuyruğa getirdiğimiz bu sorunumuzu maalesef birilerinin devreye girerek bozmaları neticesinde bu sorun bugünlere sarkmıştır. İmza aşamasında iken devreye girenler tarafından geri döndürülen OSB sorunumuzu bugünlere taşıyanları Allaha havale ediyorum. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve önemli bir eksik olan OSB eksiğimizi gidermek için tekrar çalışmalara başladık ve bu çalışmalarımıza Belediye Başkanımızda destek veriyor. Akyazı’ya  bir karma OSB ile Sera OSB’yi kazandırmak istiyoruz dedi.


AKCAN COŞTUKÇA COŞTU


Belediye başkanı Hasan Akcan, ATSO gibi Akyazı’mız için çok önemli ve önemli olduğu kadar da etkili bir Sivil Toplum Kuruluşunun Meclis toplantısına katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve toplantıya davet eden ATKSO Başkanı Bayraktar’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında önemli konulara değindi ve önemli mesajlar verdi


İLK ETAPTA ÜÇ ÖNEMLİ PROJE


Göreve başlar başlamaz ilk etapta üç önemli projeyi hayata geçirmek için bir çalışma başlattıklarını anlatan Belediye Başkanı Hasan Akcan, bu projelerden birinin Karacasu kenarında istimlak ettikleri 7,5 dönüm arazi üzerinde Akyazı Park, diğerinin Aksar tepeye yapılacak olan tesisler ve sonuncusunun da Kuzuluk Mahesinde mevcut olan gölün, içinde kayıkların dolaşacağı ve balık tutulacak hale getirileceğini ve etrafında da insanların oturup çaylarını içecekleri ve yemeklerini yiyecekleri tesisler olduğunu söyledi ve bu üç projemizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz dedi.


OTO GAR- OTOPARK SORUNU


Akyazı’nın acil olarak bir otogara ihtiyacı olduğunu anlatan Başkan Akcan, Otogarın Küçücek sapağına yapılacağını, Akbank arkasındaki şahsa ait olan yerin bir milyon 26 bin liraya istimlak edildiğini ve bu yerde de katlı otopark yapılacağını böylece şehir merkezindeki tüm araç parklarının kaldırılacağını söyledi.
Konuralp İlkokulundan Yeni Camiye doğru yaya yolunun genişletilerek yeniden yapılacağını ve bu yola granit döşeneceğini, Belediye binasından Hastane Mahesine kadar da ortada bulunan refüjlerin kaldırılacağını, sağlı sollu yaya yolunun genişletileceğini ve yaya yolu kenarına da bisiklet yolu yapılacağını söyleyen Başkan Akcan, çevre yolunun yapılması ile birlikte şehir merkezine günün hiçbir saatinde Kamyon ve Tır gibi ağır tonajlı araçların sokulmayacağını, Pazarköy ve Yağcılar caddeleri başta olmak üzere cadde kenarlarında park yapan ağır vasıtalara park izninin verilmeyeceğini ve yolların ağır tonajlı araçlardan temizleneceğini ve böylece trafiğin daha sağlıklı ve hızlı akışının sağlanacağını söyledi.


BAZI KAPALI YOLLAR AÇILACAK


İlk olarak Değirmenler Caddesinin tek taraflı olarak trafiğe açılacağını anlatan Başkan Akcan, bu uygulamanın bazı kapalı olan caddelerde de uygulanacağını belirtti ve trafiğe yeniden açılan caddelerde kesinlikle park yaptırılmayacağını ve park yapan araç sahiplerine de miktarları hayli yüksek cezalar uygulanacak dedi .


BELEDİYE BİNASI PAZAR YERİNE GİDECEK


Şu anda hizmet vermekte olan belediye binamızı kaldırıp şu anda Pazar yeri olarak hizmet vermekte olan alana götürmeyi düşünüyoruz. Böylece şehir merkezini rahatlatmış ve belediye de işi olanların belediyeye araçları ile geldiklerinde rahat park yapmalarını sağlamış olacağız.


SPOR TESİSLERİ YAPACAĞIZ


İlk etapta bu yıl başlanıp bu yıl bitirilmek kaydı ile iki adet yüzme havuzu yapıp Akyazılı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca engelli vatandaşlarımız içinde spor yapabilecekleri bir alan yapıp onların hizmetine sunacağız diyen başkan Akcan, Kültür ve Gençlik Merkezi gibi tesisleri de yapmak için proje çalışması başlattıklarını söyledi.


3 KATA İZİN ÇIKTI VE ANA CADDELER GENİŞLETİLECEK


Akyazı’yı geliştirip büyütmek hepimizin asli görevi. Bu nedenle Akyazı’ya gelip yerleşmek isteyenlerin şikayetlerinden biri de kat sorunuydu. Bizde bu sorunu çözme adına kat s aylısını 3’e çıkardık. Bu yolda aldığımız kararı Büyükşehir Belediye Meclisine onay için gönderdik diyen Başkan Akcan, Kuzuluk Mahesinden Ormanköy E-5 Karayoluna kadar yol genişliğinin 12 metre gidiş ve 12 metre geliş olmak üzere24 metre olarak planlandığını ve bu planın 5 binlik İmar Planına işlendiğini ayrıca Batakköy ve Yahyalı yollarının da genişleteceğini söyledi.


BALLIKAYA BARAJI


Bıkaya barajının çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Hasan Akcan,  Akyazı Belediyesi olarak oluşacak olan baraj suyu kenarlarına yatırım yapacaklarını ve bu bölgenin tam bir ifadeyle cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.


AKYAZIDAN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARMALIYIZ


Milletvekili seçimlerinin yaklaştığına dikkat çeken Belediye başkanı Hasan Akcan, nüfusu 100 bine yaklaşan Akyazı’dan kesinlikle bir Milletvekili adayının olması gerektiğini söyledi ve bu ismi el birliği ile belirleyip sonuna kadar da desteklemeliyiz dedi ve bu konuda her türlü görüşe de açık olduğunu söyledi.
AKYAZI MODERN DEĞİL MODEL ŞEHİR OLACAK
Akyazı’nın her bakımdan önemli özelliklere sahip bir İlçe olduğunun altını çizen Belediye başkanı Hasan Akcan, Akyazı’yı modern bir şehir yapalım diyorlar. Ben buna karşıyım. Akyazı zaten modern bir şehir asıl yapmamız gereken Akyazı’yı model şehre dönüştürmektir. Bunun için gayret göstermeliyiz dedi.


TEŞEKKÜR ETTİ


ATSO Meclis toplantısına kendisini davet eden Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar’a teşekkür eden başkan Akcan, beni sabırla dinleyen Meclis üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Sizlere anlatmaya çalıştığım tüm çalışmalarımda sizlerden destek istiyor ve de bekliyorum.  Başkanlık görevine dik olarak geldim dik olarak süremi tamamlayıp ayrılmak isterim. Bunun için başlattığım çalışmalarımda herkesten destek istiyorum dedi. 

UB Group
Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası Meclisi Toplandı
Ürdüç
Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası Meclisi Toplandı
Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası Meclisi Toplandı
Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası Meclisi Toplandı
Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası Meclisi Toplandı
Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası Meclisi Toplandı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2015-01-20 09:28:13

sevgili başkanım akyazı halkı sizi uzun yıllar hizmet etmeniz için %63 ile belediyemize başkan seçti.durmayın uyumayın çok çalışın . sakın unutmayın ki zaman su gibi akıp geçiyor.akyazı halkı sizden yapılmayanları istiyor bekliyor. mevla kolaylıklar versin sevgili başkanım. -ülkü-

2
-0
10 yıl önce2015-01-19 23:09:26

he he hasann akcanheee yaaaa sen ancak bu kadar kucuk duşunebılırsın bu kadr komık olma yaaa

2
-2
10 yıl önce2015-01-19 21:19:51

umarım bu söylediklerini gerçekleştiremezsin yoksa o koltuktan nasıl indiriruk senu da , hahahaha

2
-1
10 yıl önce2015-01-19 21:19:07

hııııııımmmmmm sustun sustun sonunda projeleri patlattın hadi bakalım hayırlısı olsun lafta kalmazsa....

1
-1
10 yıl önce2015-01-19 21:18:19

hasan başkanım umarım bu söyledikleriniz hayal değil gerçek olur dualarımız sizinle rabbim yolunuzu açık etsin

2
-0
10 yıl önce2015-01-19 21:17:35

projelerinden bir tanesini hayal olarak görüyorum , kuzuluktan ormanköye kadar gidiş geliş 25 metre genişlik puhahahahah gülesi geliyor insanın ŞAŞIRT bizi BAŞKAN ama çok zoooorrrrrrrr

2
-1
10 yıl önce2015-01-19 21:15:54

sayın başkan projelerin iyi güzelde , yıllardır vaatler hep boşa çıktı , akyazıya bir çivi çakmadılar , olurda sen bir çivi çakarsan hayırla yaad edeceğiz seni

2
-0
10 yıl önce2015-01-19 21:14:40

HASAN AKCAN sen bu söylediklerini yap vahi de billahide oyum bundan sonra senindir ve hangi partiden aday olursan ol sana oy atar ve çalışırım , ama bu söylediklerini yap

2
-0
10 yıl önce2015-01-19 15:30:10

ahın izniyle bu koltukta hasan hocamızı en az 15.sene görecez yolun açık olsun ah yardımcın olsun hocam

1
-2
10 yıl önce2015-01-19 15:26:48

sayın hocam bayraktarın agına düştüysen vay haline

1
-2
10 yıl önce2015-01-19 13:46:42

:) birdahaki secime beni baskan secin akyaziyi akdeniz sahil seridine dahil edicem, hodri meydan nasilsa vaad bedava

0
-2
10 yıl önce2015-01-19 14:53:10

Başkanım sen bu işi hedersin.Başarman için dua ediyorum.Fitne olmasın diye isim yazmıyorum.

2
-0
10 yıl önce2015-01-19 14:37:21

maşah resimlerde güzel çıkıyorsunuz toplantılarınızda çok renkli bakalım sonuçlarda bu kadar güzel olacak mı

1
-0
10 yıl önce2015-01-19 12:59:53

HASAN HOCAMDAN RİCAM KUBBELİ YENİ CAMİNİN YERİNE AKYAZIMIZA YAKIŞIR YENİ CAMİNİN YAPILMASINDA LİDER VE ÖNCÜLÜK YAPMASINI RİCA EDİYORUM NASIL OLSA HALA ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILMAMIŞKEN ŞİMDİDEN ÇOK MU ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.YENİ CAMİİ SAKİNLERİ

3
-2
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)