Marmara Göz
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Akyazı İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınabilirliği Paneli Gerçekleştirildi.

15-04-2015 15:12:25 - AKYAZI
Akyazı İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınabilirliği Paneli Gerçekleştirildi.

Akyazı Belediyesi tarafından düzenlenen ve Akyazı Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’nün organizasyonu ile hazırlanan Akyazı İlçesinin Sosyo-Ekonomik kalkınabilirliği paneli dün Akyazı Kuzuluk kaplıcaları konferans salonunda gerçekleştirildi.

Hardal Burger Akyazı

Panel’e Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Bı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan , Akyazı Garnizon Komutanı Mustafa Hekimoğlu, Akyazı Ak Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, Akyazı Ticaret ve Sanayi odası başkanı Z.Şinasi Bayraktar, Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları başkanı Hümeyra Hikmet Saygıdeğer, Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Tepeçınar ve Başhekim yardımcısı Opr.Dr Savaş Taşkıran oda başkanları ve daire başkanları , İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya, Sakarya Defterdarı Ali Sormaz, Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, muhtarlar ve belediye personeli katıldı.  

Akyazı ilçesinin Sosyo - Ekonomik açıdan yükselen gelişme ivmesini arttırıcı önerilerin akademisyen gözü ile düşünsel irdelenmesi, bölge hakkında yapılabilecek yeni kazanımların neler olabileceği, (eğitim, araştırma-geliştirme, sanayi, turizm alanlarında yönetim, profesyonel gelişme, vs) mevcut durumun, sorunların ve çözüm önerilerinin sunulduğu panel Kuzuluk kaplıcaları konferans salonunda gerçekleştirildi

4 saat süren ve birbirinden değerli hocaların sunumları ile gerçekleşen panelde 8 ila 10 dakika arasında katılan tüm panelistler sunumlarını yaptılar.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen panelin birinci oturumunda Prof.Dr. Mustafa ALTINDİŞ  Sağlıkta Termal Turizm ve Hijyen , Doç.Dr. Rıfat AKBIYIKLI;  Akyazı İlçesi Alt Yapı, İnşaat Alanında Nerede Neler yapılabilir, Doç. Dr. Hakan Serhad SOYHAN; Akyazı İlçesi Sanayi-Üniversite İşbirliği ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Doç.Dr.Tahsin TURGAY; Şehir Mimarisi ve Planlaması, Doç.Dr. İhsan Hakan SELVİ; Bilişim Sistemlerinin Yerel İşletmelerde Uygulama Yöntemleri, Yrd.Doç.Dr. Hasan KÜÇÜK;  Yerelde Kalkınma ve Sosyal Boyut konularını ele alırken panelin ikinci oturumunda ise Doç.Dr. Abdullah TAŞKESEN; Sosyal ve Kültürel Açıdan Bölgede Yapılabilecek Yenilikler, Doç.Dr.Oğuz TÜRKAY; Turizmin Yerelde Uygulanabilirliği ve Gelişim İvmesi, Doç.Dr. Tijen ÖVER ÖZÇELİK; Akyazı İlçesinin Sosyo-Ekonomik Kalkınabilirliliği, MARKA temsilcisi Abdulkadir USLU; Destekler Konusunda Bilgilendirme, ÇSGB Sosyal Güvenlik Kurumu Stratejik Daire Başkanı Nedim İLERİ; İnsan Kaynakları, Kariyer, Bilgi ve Paylaşım konularını ele alarak sunumlarını gerçekleştirdiler

Panel’de açılış konuşma yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “Konuşmasında Akyazı!nın sosyo ekonomik yönden geleceğinin planlanacağı, Akyazı’nın değerlerinin ne olduğunun ortaya konacağı bu önemli toplantıya katkı veren herkese teşekkür etti. Bu panel Akyazı’nın adının sadece güzelliklerle anılması ve bunun insanların zihnine kazınması için attığımız ilk adımlardan biridir. Yer altında çıkarılmamış bir hazineyi düşünün Akyazı’da bunun gibi gün yüzüne çıkarılmamış bir hazine gibidir. İşte biz de bu panel ve başka panellerle bu hazineyi gün yüzüne çıkararak Akyazı’yı Türkiye’de hem modern hem de model bir ilçe olması ilçemize ve ülkemize faydalı olması için çalışmalarımızı artan bir tempo ile sürdüreceğiz ” dedi.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar “ Akyazı’nın bir çok eksikleri olduğunu belirterek bu eksiklikleri sabırla, birlik beraberlik içinde hareket ederek çözüme kavuşturulacağına inanıyorum. Değerli hocalarımızın da bizlerle bilgilerini paylaşmaları ve önemli vakitlerini bizlere ayırmaları ile Akyazı’yı daha güzel yerlere hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Panel’de konuşma yapan bir diğer önemli isim olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’ta  panelistleri  dinledikten sonra söz alarak “ Öncelikle bu güzel paneli düzenleyen Akyazı Belediyesine ve büyük emeği geçen Sakarya Üniversitesine teşekkür ediyorum özetle söylemek gerekirse değerli hocalarımızın panelde anlattıkları ve söyledikleri ışığında bir eylem planı yapılmalı ve bu sunumdan çıkan sonuç ile Akyazı’nın sosyo ekonomik kalkınmasında anahtar rolün verildiği turizme daha da büyük katkılar sağlamalı ve birlik beraberlik içerisinde yeni eylem planları kararlaştırılarak neler yapılması gerektiğine karar verilmeli.”dedi.

 

Güven Yapı
Akyazı İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınabilirliği Paneli Gerçekleştirildi.
Marmara Göz
Akyazı İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınabilirliği Paneli Gerçekleştirildi.
Akyazı İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınabilirliği Paneli Gerçekleştirildi.
Akyazı İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınabilirliği Paneli Gerçekleştirildi.
Akyazı İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınabilirliği Paneli Gerçekleştirildi.
Akyazı İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınabilirliği Paneli Gerçekleştirildi.
Akyazı İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınabilirliği Paneli Gerçekleştirildi.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2015-04-16 22:55:50

Yapılan etkinliği formülize edersek; 00= 0 Yani kocaman bir SIFIR ( vatandaş kemal)

0
-0
10 yıl önce2015-04-16 12:16:11

protokol ile akyazı kalkınmaz şekerler:)

1
-0
10 yıl önce2015-04-15 23:35:59

çok güzel konular ve tespitleri yerinde kararlar , inşaALLAH sonuca ulaşılır

0
-0
10 yıl önce2015-04-15 23:03:01

Niye kuzuluk? Kime kıyak geçiliyor. A.G mi?

0
-0
10 yıl önce2015-04-16 08:52:11

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ. MASAL YENİ BAŞLADI . BEKLEYİN AKYAZI KÖYÜ BİZ GELİYORUZ.

1
-0
10 yıl önce2015-04-16 08:46:25

aleyhte yapılan yorumculara soruyorum.siz akyazıya fayda getirecek ve rant sağlıyacak boyle panelleri hem savunmanız ve hemde katılım sağlamanız gerekir.öküzün altında buzağı aramayın.doğrulara eğri denmez.hele birde bu söylenenler hayata geçirilsin bak o zaman akyazının sosyo ekonomik düzeyi nasıl değişiyor.yürü başkanım kim tutuar seni.ah ilçemize yarar sağlıyacak böyle etkinliklerin devamını versin vesselam.

0
-0
10 yıl önce2015-04-15 21:25:24

Pilav dağıtılıyor desen çarşı merkezine binlerce insan toplanır zorlaya zorlaya 3-5 bel personeli harici bir kaçta meclis üyesi protokol den başkasının böyle bir panele katılmaması çok düşündürücü bir sahne birileri bunun sebeplerini araştırmalı.Akyazılı olarak utanılacak bir olay şahsen ben sunuculara karşı utandım

1
-0
10 yıl önce2015-04-16 06:13:33

Sevgili başkanım on numara bir iş yapmışsınız. Siz bakmayın buradaki olumsuz haberlere. Akyazı'mız için birşeyler yapmaya çalıştığınızı herkes görüyor. İnşah daha güzel bir akyazı için durmak yok yola devam. Ülkü...

0
-0
10 yıl önce2015-04-15 17:30:09

Anlatın durun hikaye.

1
-0
10 yıl önce2015-04-15 17:06:38

vay elitler birde vali coş aklıma bişey geldi neyse kalsın sölemicem

0
-0
10 yıl önce2015-04-15 15:57:33

BELEDİYE İHLASLA ORTAK MI BU TOPLANTI AKYAZI BELEDİYE KONFERANS SALONUNDA NEDEN YAPILMADI BU SALONUN FATURASINI BU VATANDAŞ ÖDEMEK ZORUNDA MI İŞTE AKYAZI BELEDİYESİNİ YÖNETİN ZİHNİYET NE DİYELİM

2
-0
10 yıl önce2015-04-15 15:27:29

Sivil toplum örgütleri ve diğer siyasi partilerinde olması gereken önemli bir toplantı sadece bir siyasi partininmiş ve bir kaç da devlet erkanı varmış şeklinde yapılmış.Konu çok önemli ve güzel bir konu.Yapılış tarzı yanlış .Birbirini ötekileştirerek memleket yönetimi hepimize kaybettiriyor.

2
-0
Silahlı saldırıya uğramıştı, ölüm haberi geldi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

ALPER