İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

AKYAZI BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ

15-08-2014 17:10:53 - AKYAZI
AKYAZI BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ

AKYAZI BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ ÇOŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ, 200 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ.

Hardal Burger Akyazı

Akyazı Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale getirilen Sünnet şöleni bu yıl da çoşku ile kutlanarak gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Akyazı Gazi Süleyman paşa camii önünde Aileleri ile birlikte toplanan 200 kadar Sünnet çocuğu Akyazı Belediyesi tarafından organize edilen otobüsler ve çok sayıda katılımcının oluşturduğu konvoylar eşliğinde Akyazı'yı gezdiler. Konvoy'a eskortluk görevini yapan Akyazı Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri eşliğinde Sünnet kesimlerinin yapılacağı Akyazı Kapalı spor salonuna geçildi. Sabah saat 09.30'da Mehteran takımının çoşkulu müzikleri ile başlayan Sünnet Programı, Meddah oyunları ve Meddah gösterisi, İlahi, Kur-an'ı Kerim tilaveti, Dualar ve Protokol konuşmaları eşliğinde devam ettirildi.

Akyazı Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni etkinliklerine Akyazı Kaymakamlığına vekaleten bakan Hendek Kaymakam'ı Mustafa Ayhan, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Belediye Başkan Yardımcıları Ünal Gündüz ve Mehmet Çakmak, Akyazı Ak Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan "Öncelikle Akyazı Belediyesinin Geleneksel Sünnet şöleni etkinliklerine hepiniz hoş geldiniz böyle güzel etkinlikleri bizden önce başlatan ve tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. sünnet bizim toplumumuzda ayrı bir önemi olan bir olgudur. Büyüklerimiz derki erkekliğe ilk adım atmaktır. Sünnet ve erkek çocuğunun yaşamında üç önemli evre vardır. bunlardan birincisi Sünnet, onu bugün hep birlikte gerçekleştiriyoruz ikincisi Askerlik ve üçüncüsü de  Evlenmedir. Allah inşah bu anne babalara birincisini yaşattı diğerlerini de yaşamayı nasip eder , Akyazı Belediyemizin bundan sonra çok daha güzel etkinlikleri olacak mesela en yakındakileri söyleyelim burada bu kapalı spor salonunda Bölgeler arası Karate Turnuvası var 30Ağustos'ta da Akyazı'da Efsaneleşmiş gelenekselleşmiş Yağlı Güreşlerimiz olacak  Tüm halkımızı bu etkinliklerimize de davet ediyoruz. Yavrularımızın sünnetleri hayırlı uğurlu olsun hepsine  geçmiş olsun diyorum."dedi

Hendek Kaymakam'ı Mustafa Ayhan "Akyazı Belediyesinin düzenlemiş olduğu geleneksel sünnet şöleninde bu mübarek günde burada sizlerle birlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılayan gençlerimize sahip çıkan böyle her türlü sosyal belediyecilik adına gerçekleştirilen  faaliyetleri bizlerde çok önemsiyoruz ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.  Bu sünnetlerde emeği geçen tüm personele ve daha önce bu geleneği bu günlere taşımız tüm belediye Başkanlarımıza ve şimdiki Belediye Başkanımız Hasan Akcan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Akyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sünnet şöleninde yaklaşık 200 çocuk Sünnet edilirken Sünnet şölenine katılan ailelere Tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

Ürdüç
AKYAZI BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ
UB Group
AKYAZI BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ
AKYAZI BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ
AKYAZI BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ
AKYAZI BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ
AKYAZI BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
11 yıl önce2014-08-16 11:33:54

Bu gençleride Nihat Hoca mı kesti :D

0
-0
11 yıl önce2014-08-16 01:05:11

yemekliymiş tühh kaçırdım

0
-0
Kent merkezinde dehşet: İki kişiyi silahla vurdu
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden