ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Akbalık Güreşleri Kırkpınar Ayarında Olacak

27-05-2015 18:29:38 - AKYAZI
Akbalık Güreşleri Kırkpınar Ayarında Olacak

Akyazı Akbalık (Ayşecik) Yağlı Güreşleri Organizasyonu için Akyazı Belediyesi ve Güreş Komitesi üyeleri Kenan Sofuoğlu Parkında kahvaltılı bir tanıtım basın toplantısı düzenlediler.

Özgür Adımlar

Toplantıda ilk sözü alan tarihi Edirne Kırkpınar Güreşleri cazgırı Selahattin Erdoğan; "Öncelikle hepiniz hoş geldiniz biliyorsunuz ki  başkanımız 52 yıl yapılıp bir müddet ara verilen Akyazı Akbalık Yağlı Güreşlerini başkan seçilir seçilmez hemen startı verdi. Ben başkanıma güreş camiası ve pehlivanlar adına teşekkür ediyorum başarıların devamını diliyorum." dedi.

Daha sonra söz alan Akyazı Belediyesi Güreşçisi Hamit Altun;" Bu güreşler 16 yıldır yapılmıyordu en son 2006 yılında bir kereye mahsus tekrar yapıldı o zamandan buyana yapılmayan güreşler Hasan Akcan sayesinde tekrardan hayat buldu. ALLAH nasip ederse Başkanımızında ifadesiyle Akyazı güreşleri Edirne Kırkpınar güreşleri ayarında olacaktır diye, biz hepimiz bu gayret içinde olmalıyız ve ediyoruz da. Bu sene 35 başpehlivanın katılacağı güreşlerimize altın kemer almış Recep Kara, Şaban Yılmaz gibi güreşçiler gelecek, geçen sene burada başpehlivan olan Faruk Akkoyun da yine bizimle olacak inşah. Güzel bir şenlik olacak tüm Akyazılı güreş severleri 30 mayısta alanımıza bekliyoruz." dedi.

Geçen sene Başpehlivan olan Faruk Akkoyun ise yaptığı konuşmada; "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum, gecen seneki atmosferi organizeyi, seyirciyi bir güreşçi olarak çok başarılı buldum. Başpehlivan olmayı da ALLAH bana nasip etti, bu senede yine aynı başarıyı yakalamak istiyorum nasipse. Bu sene Kırkpınar'ı aratmayacak bir güreş olacak gibi görüyorum burayı,burada olmaktan gurur duyuyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Akyazı Belediyesi Güreş Antrenörü eski milli güreşimiz Kamil Özdağ ise yaptığı kısa konuşmada uzun zamandır yapılmayan güreşlerin devam etmesini Akyazı'nın tanıtımı açısından önemli buluyorum, emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşah aynı eskiden olduğu gibi bir gün değil de bir kaç gün sürmesini istiyorum diyerek farklı bir temennide bulundu.

Son olarak söz alan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise; "Geçmişi 50-60 sene öncesine dayanan bu geleneksel Akyazı Akbalık Yağlı güreşlerinin tekrardan hayata geçirilmesi bizler için bir onur kaynağıdır. Tekrar bu şölenimizi başlatmamızın nedenleri başında Akyazı'yı tüm ülkeye ve dünyaya tüm güzellikleriyle birlikte tanıtmaktır, ata sporumuzu yaygınlaştırmak ve gençlerimizi bu spora yönlendirip kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktı. Bu hedeflerle yola çıktık ALLAH inşah bizi utandırmaz bizi muvaffak eder. Tabi bu işler öyle organizasyon yapıp ödül vermekle bitmez, olmaz. Burada bütün Akyazı halkının ve başta ilçe basınının bunu nasıl ki; bir ŞEFFAFLIK haberinde olduğu gibi sadece 2 kelimeyi alıp bizi Türkiye'ye manşet yaptılar şimdide Akyazı Akbalık Yağlı Güreşlerini Akyazı basını olarak ülkemize ve dünyaya duyursunlar. Akyazımızı güzelliklerle andığımız zaman ilçemizin değeri de artmış olacaktır. Bizim bu konuda en büyük destekçimiz BASIN'dır, sizlerden bunu bekliyoruz inşah." diyerek sözlerine son verdi.

Güven Yapı
Akbalık Güreşleri Kırkpınar Ayarında Olacak
Marmara Göz
Akbalık Güreşleri Kırkpınar Ayarında Olacak
Akbalık Güreşleri Kırkpınar Ayarında Olacak
Akbalık Güreşleri Kırkpınar Ayarında Olacak
Akbalık Güreşleri Kırkpınar Ayarında Olacak
Akbalık Güreşleri Kırkpınar Ayarında Olacak
Akbalık Güreşleri Kırkpınar Ayarında Olacak

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2015-05-29 09:17:14

BAŞARILAR DİLERİM ÇAY PARASI 50.KRŞ.CEKSİNLER BELEDİYENİN SE İŞLETMESİ AK PARTİ YAPAR BAŞKANIMIZDA ÇAYI 50 KRŞ YAPAR TŞKLER

0
-0
10 yıl önce2015-05-28 08:35:40

AKBALIK GÜREŞLERİDE NEDEN CUMARTESİ YAPILIYOR ACABA PAZAR OLSA HERKEZ SEYREDER BİRÇOK KİŞİ C TESİ ÇALIŞIYOR İLGİLİLERE DUYRULUR

1
-1
10 yıl önce2015-05-28 22:14:56

meteoroloji cumartesi yağış var diyor.. yağış olursa güreşler olacakmı yoksa ertelenme durumu varmı..

0
-0
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup