YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Akbalık Güreşleri Ağasını Arıyor

04-08-2014 15:19:29 - AKYAZI
Akbalık Güreşleri Ağasını Arıyor

30 Ağustos 2014 tarihinde 52. cisi düzenlenecek olan Akbalık Yağlı Güreşleri hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken oldukça çekişmeli geçecek bu yıl ki güreş müsabakaları için Güreş Ağası Seçimleri için Müracaatlar Başladı.

Hardal Burger Akyazı

Güreş Ağası Seçimleri Başladı 

2014 yılı Akbalık Yağlı Güreşleri için bir yandan hazırlıklarını sürdüren Akyazı Belediyesi bu yıl ki Akbalık Yağlı güreşleri için güreş ağası adaylarının da başvurularını Akyazı Belediyesi Hizmet binasında bulunan Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünde almaya başladı.

Akbalık Tarihi Yeniden Başlıyor...

 1956 Yılında Kırkpınar'ın unutulmaz başpehlivanları Zülküf Karabulut ve Ordulu Mustafa Bük tarafından Ayşecik Güreşleri adı ile Akbalık çayırında başlatılan  ve 1978 yılından itibaren de Zamanın Kaymakamı Ahmet Karabilgin’in girişimleri ile Güreş Federasyonunun resmi organizasyon listesine alınan ve  bu tarihten itibaren Akyazı Akbalık güreşleri adı altında aralıksız olarak 1996 yılına kadar devam eden ve o yıl ara verilen ve bu tarihten sonra da bir defa daha 51.'si, 24-25 Haziran 2006 tarihlerinde 1 kez yapılabilen Akbalık güreşleri uzun bir aradan sonra yeniden başlıyor.

 Başkan Akcan Titizlikle Takip Ediyor...

 Akbalık güreşlerinin başlaması için geçtiğimiz günlerde Belediyemizce başlatılan girişimler sonuç verdi. Ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden gelen bir heyet Belediye Başkanı Hasan Akcan ve ekibi ile birlikte Akbalık güreşlerinin yapıldığı alanda incelemelerde bulunmuştu. Eksikler belirlendi. Belirlenen eksikler tamamlanması için de Başkan Hasan Akcan ve Akyazı Belediyesi Teknik-Sosyal ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor.

 Kırkpınar Güreşlerinden Bir Hafta Önce

 Akbalık güreşleri tarihinde Kırkpınar güreşlerinin bir hafta öncesinde yapılması gelenek haline gelmişti. Ancak bu yıldan itibaren bu gelenek değiştiriliyor ve daha önceki bir tarihte yapılması yönünde karar alındı. Bu yılki güreşler 30 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

 Başkan Akcan "Çalışmaları Hızlandırdık"

 Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan "Bu yıl 52.cisini düzenleyeceğimiz Akbalık Yağlı Güreşlerinin tekrar geleneksel hale gelmesini istiyoruz. Her yıl bu aylarda, Akbalık çayırının ata sporumuzla şenlenmesini arzu ediyor bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl ki yağlı güreşlerimiz için Ağalık seçimlerimiz başladı bunun için müraacat etmek isten akbalık Yağlı güreşleri ağa adaylarımızı Akyazı Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüze bekliyoruz. Özellikle güreş alanında kendini ispatlamış ve bir marka haline gelmiş Akyazı'mız başarılı güreşçileri bağrında yetiştirmiştir. Hem minderde, hem yağlı güreşlerde bu başarıların devamı için Belediye olarak bizlerin üzerine ne düşüyorsa yapmaya her zaman hazırız ve bu anlamda başarılı sporcularımıza da desteklerimiz her zaman sürecek. Belediyemiz Güreş Takımında güreşen kardeşlerimiz başarıdan başarıya koşuyor. Bizde her zaman onların yanındayız. Bu yıl 52. cisini düzenleyeceğimiz Akbalık Yağlı Güreşlerimiz için Akbalık Güreş alanında ekiplerimiz çalışmalarını hızlandırdı. Biz de titizlikle bu çalışmaları takip ediyoruz" dedi.  

Marmara Göz
Akbalık Güreşleri Ağasını Arıyor
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
11 yıl önce2014-08-05 10:51:05

bizim buralardan akbalığa ağa çıkmaz bence dışarlara bakmak lazım

0
-0
11 yıl önce2014-08-04 23:43:38

AGALARI GÖRELİM VER ELİNİ AKYAZI

0
-0
PFDK Sakaryaspor'un cezasını açıkladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup