Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ

31-08-2014 17:16:45 - AKYAZI
AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ

Türk yağlı güreşinin en önemli organizasyonlarından biri olan Akbalık Yağlı Güreşlerinin 52. si Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan'ın katkılarıyla gerçekleşti.

Özgür Adımlar

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Akbalık mahesinde 14 kategoride düzenlenen  güreşlere Kırkpınar'da güreşen başpehlivanlar ile birlikte çeşitli illerden gelen 282 sporcu katıldı. Er Meydanı'nda vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren tribünleri doldurmaya başladı. Tribünleri hınca hınç dolduran kalabalık başpehlivanların güreşlerini heyecanla izleyerek zaman zaman alkış yaparak favorisi olan pehlivanlara destek verdi.

Kule başhakemliğini Güreş Federasyonu temsilcisi Davut Aslan yaparken, cazgırlığını da Pele Mehmet yaptı.
Güreş Ağası seçimlerinde Ağalık Yarışmasını kazanan genç iş adamı İdris Caymaz 52. Tarihi akbalık Güreşlerinin Güreş Ağası oldu.

Yaklaşık 12 saat süren müsabakalar sonunda başpehlivanlığı Kocaeli Bölgesinden Faruk Akkoyun kazandı. Finalde Kahramanmaraş bölgesinden Sermest Bulut ile karşılaşan Akkoyun  rakibini puanlamayla geçerek başpehlivan oldu. İkinci Sermest Bulut olurken,  Şaban Yılmaz (Samsun) ve Mecit Yıldırım (Ankara) üçüncülüğü aralarında paylaştı.

Başaltında Akyazılı Abdülhamit Altun, Büyük Orta’da Samsun’lu Tanju Gemici, Küçük Orta Büyük Boyda Oğuzhan Tekmen, Küçük Orta Küçük boyda Akyazılı Ramazan Furuncu, Deste Büyük boyda Akyazılı Semih Yazıcı, Deste Orta boyda Rıdvan Kaya, Deste Küçük boyda Alpaslan Tekmen, Ayakta Ömer Kayan, Tozkoparan da Selçuk Kılıçaslan, Teşvik 2 de Serdar Yıldırım, Teşvik 1 de Ensar Bıyık, Minik 2 de Talha Beşir ve Minik 1 de Kazım Işık birinci oldular.

Belediye Başkanı Hasan Akcan, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, ulusal çaptaki güreşlere ciddi katılım olduğunu söyledi.

Akyazı Belediyesi tarafından 52. düzenlenen organizasyonda Güreşçileri izlemeye gelenler arasında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karapürçek Kaymakamı ve Akyazı Kaymakam Vekili Yusuf İzci, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Spor Müdürü Salih Koşu, bazı İlçelerin belediye başkanları, askeri ve idari yetkililer, STK başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, bazı güreşlerin ağaları ve güreş severler katıldı.

Ödül töreni sonrası çekilen hatıra fotoğraflarının ardından 52.'si düzenlenen tarihi Akbalık yağlı Güreşleri sona erdi.

Foto Galerisi için Linke tıklayın http://www.akyazihaber.com/foto_galeri_resimler.?id=72&uk=4


Ürdüç
AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ
Güven Yapı
AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ
AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ
AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ
AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ
AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ
AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ
AKBALIK AKYAZI GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2014-09-02 17:12:23

Boyle bır organızasyonu yenıden faalıyerte gecırcırdığı ıcın akyazı beledıye baskanımız Hasan Akcana tesekkur ederıız. Melek Destecı.

0
-0
10 yıl önce2014-08-31 19:58:04

2011 yilinda cevre duzenleme bakim onarim gibi islerde ilk adimi atip orayi faaliyete geciren yasar yaziciya ve davaminda Emeği olan bu olusumun gerceklesmesini saglayan hasan Akçan ve herkesten Allah razi olsun

0
-0
10 yıl önce2014-09-01 12:14:01

sevgili başkanımıza ve tüm çalışanlarına bu festşvali bize yaşattıkları için canı gönülden teşekkür ederim. emeğinize sağlık

0
-0
10 yıl önce2014-08-31 22:28:58

Bu CAZGIRIN OLDUĞU YERDE GÜREŞ SEYREDİLMEZ,ÇAYIRIN ÜSTÜNDEN UÇAN KARGA,YA BİLE HOŞ,GELDİN DİYECEK.---BAŞKANIM ORGANİZASYON HAYATA GEÇİRDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER ÇOK GÜZEL OLMUŞ....FAKAT O CAZGIR BİR DAHA,Kİ GÜREŞLERDE OLURSA SESİNİ DUYDUĞUM ANDA ÇAYIRI TERK,EDECEĞİM.BAŞKANIM ARAŞTIRIN AKYAZI,NIN YARISI GİBİ BENDE FİNAL GÜREŞLERİNİ SEYRETMEDİM....GÜREŞ MEHRTERAN VE DAVUL İLE ŞENLENİR CAZGIR MEHTERAN,A TOPLAM 15.DAKİKA MÜSAADE ETMEDİ. ÇAYIR,IN TADINI KAÇIRDI MİLLET TERKETTİ---BİRİSİ CAZGIRA ---EDEP YAHU,AYIP YAHU,ARTIK SUS YAHU,----DEMELİYDİ....BU KADAR YALAKALIĞA HİÇ GEREK YOKTU..53 YAŞINDAYIM BU KADAR YALAKALIK YAPAN BİRİNİ GÖRMEDİM..BU EL ETEK ÖPMEYE HİÇ GEREK YOKTU...HİÇ ŞIK OLMADI,,,,,,,-----------POTİN KUNDURA-------CEMAL ANIL--------

0
-0
Benzin ve motorine zam geliyor
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran