YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu

02-09-2015 15:40:46 - AKYAZI
8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde çıkan yangında 8 ev ve 6 ahır kullanılamaz hale geldi.

Hardal Burger Akyazı

Alınan bilgiye göre, Taşkesti beldesi İğneciler köyü Yukarı Güney Mahesi'nde Fatma Nuriye Çalışkan'a ait 2 katlı ahşap evde elektrik kontağından yangın çıktı.Kısa sürede büyüyerek çevredeki evlere sıçrayan yangını fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, ikisi Ahmet Tekin'e ait olmak üzere Ümit Çalışkan, Mehmet Kocakavaklıoğlu, Kazım Coşkun, Rahmi ve Nazife Tekin'e ait evlere sıçradı. Bu arada evlerin yanındaki ahırlar da yanmaya başladı.

Olay yerine gelen Bolu, Mudurnu, Göynük ve Taşkesti belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürülüğü çalışanları da arazözlerle yangına müdahale etti. Ekiplerin müdahalesinin ardından söndürülen ve soğutma çalışmaları devam eden yangında, 8 ev ve 6 ahır kullanılamaz hale geldi.
 
"Yetkililerden yardım bekliyoruz "

Yangını gözyaşlarıyla izleyen vatandaşlar, bir yandan da evdeki eşyaları ve ahırlardaki hayvanları kurtarmaya çalıştı.

İki evi yanan Ahmet Tekin, yaptığı açıklamada, yangın çıktığında evde olduklarını söyledi.
Dışarıdan gelen sesler üzerine ailece evden çıktıklarını belirten Tekin, "Dışarı çıktığımızda komşumuzun evi yanıyordu. O sırada evin önünde bulunan traktör ve otomobilimi alarak uzaklaştım. Daha sonra yangın rüzgarın da etkisiyle benim ve komşularımın evlerine sıçradı. Evlerimiz ve ahırlarımız tamamen yandı. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Taşkesti Belediye Başkanı Saim Çevik ve ekibi İğneciler köyü Yukarı Güney Mahesi'nde  çıkan yangın sonrası olay yerinde incelemeler yaptı. Çevik yaptığı açıklamada "Akşam saatlerinde iki katlı bir evde elektrik kontağından çıkan yangında 8 ev ve 6 ahır yanarak kullanılmaz hale geldi. Can kaybının olmaması hepimizi sevindirdi. İtfaiye ekiplerinin ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait ekiplerin yoğun çabası sonrası yangın tamamen söndürüldü. Belediye olarak, zarar gören vatandaşlarımıza gerekli desteği sağlayacağız ifadesini kullandı.
Çevik Ayrıca "Yangın söndürme çalışmalarına katılan Sakarya büyükşehir belediyesi Akyazı itfaiye grubuna, Bolu ve Mudurnu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere ve yangın söndürme faaliyetine katılan her kese teşekkür ederim" dedi. 

Marmara Göz
8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu
Ürdüç
8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu
8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu
8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu
8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu
8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu
8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu
8 Ev, 6 Ahır Kül Oldu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Serdivan'da iki genci vurmuştu, yakalandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden