Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

30 Mart seçimleri ve Küresel güç odaklarının oyunu

05-04-2014 18:32:48 - AKYAZI
30 Mart seçimleri ve Küresel güç odaklarının oyunu

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu 374. Basın Açıklamasını yaptı.

Özgür Adımlar

30 Mart seçimleriyle halkımızın özgür iradesi sandığa yansımış ve ülkemizi yeniden siyasi ve ekonomik krize sürüklemeye çalışan kesimler beklendiği gibi derin hayal kırıklığına uğramış,küresel güç odaklarının oyunu bozulmuştur.
 
Bununla birlikte seçimler toplumdaki tehlikeli kutuplaşmanın devam ettiğini de göstermiştir. Kimlik siyaseti, yerel seçimlere de damgasını vurmuş, Doğu ve Güneydoğu illerindeki BDP hakimiyetiyle, Batı, Orta ve İç Anadolu’da belirginleşen milliyetçi refleksler, etnik kimliklerin seçim coğrafyasını şekillendirdiğini göstermiştir. Bu durum, toplumdaki kutuplaşmanın ne denli kırılgan bir çizgide seyrettiğini ifade etmekte ve siyasilere önemli mesajlar vermektedir.
 
Hükümetin seçimlerden çıkaracağı önemli dersler bulunmaktadır. Ufukta görülen ve hükümeti diğer sorun alanlarından çok daha fazla yıpratacak olan konulardan biri “Güç zehirlenmesi” ve buna bağlı “Yolsuzluk” iddialarıdır. Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde bu iddiaların etkin, hızlı ve bağımsız bir soruşturma yoluyla incelenmesi ve soruşturma sonuçlarının kamuoyu ile açıkça paylaşılması gerekmektedir. Bu açıklık politikası aynı zamanda siyasi meşruiyetin bir gereğidir.İnsan hakları hukukuna dayalı bir sistemin inşa edilmesi için daha fazla çaba harcanmalıdır.Dolayısıyla seçmenler bu yöndeki taleplerini sandığa güçlü bir şekilde yansıtmıştır.Önümüzdeki dönemde gergin atmosferin yumuşaması ve barış ve kardeşlik ortamının bozulmaması en büyük temennimizdir.

Yeni seçilen belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi kutluyor, adalet ve eşitlik temelinde halkımıza hizmet sunmalarını bekliyoruz

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına
Mazlumder Akyazı Sözcüsü
İrfan ALEMDAR

 

Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
11 yıl önce2014-04-07 20:59:19

küresel güç odakları..ne demekse..herkes işini biliyo va :)

0
-0
11 yıl önce2014-04-06 21:42:05

adalet platformuymuş hıcmı utanma sıkılma yok sızde ya sız nasıl muslumansınız secımler ve kuresel oyunlarmış sandık başkanları akp ye oy verırken yakalanıyor antalyada ıcışlerı bakanı secım kurulunu basıyor oda yetmezmış gıbı aynı ıcışlerı bakanı ankarada yuksek secım kurulunu zıyaret edıyor ankarada butun hırsızlıklar ayyuka cıkmış bunları gormeyelım dımı acıyorum sıze acınacak haldesınız

0
-0
11 yıl önce2014-04-06 14:13:15

küresel güç dediğin sandıksal ve birleştirme tutanağı halk oyunları olmasın, bizi enayimi zannediyorsunuz.

0
-0
11 yıl önce2014-04-06 22:41:35

Haberin başlığında bu adamı yazın da haberi açmadan geçeyim.

0
-0
11 yıl önce2014-04-06 17:30:32

bu halk uyandı,uyuyanlara selam olsun.

0
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden