Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

30 bin Öğrenci Sağlık Taramasından Geçecek

03-02-2016 09:46:10 - SAKARYA
30 bin Öğrenci Sağlık Taramasından Geçecek

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sakarya'da 30 bin lise öğrencisini sağlık taramasından geçirecek.

Özgür Adımlar
Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Sakarya merkezde 12-16 yaş gurubu 30 bin lise öğrencisini sağlık taramasından geçireceklerini ve bunun için ekip ve malzeme hazırlıklarımızı tamamladıklarını söyledi. Prof. Dr. Ramazan Akdemir, başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere saptanabilen tüm hastalıkları tarayacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti: “Bu taramada, çocuklarda ve gençlerde ani kalp ölümü dediğimiz çocuk kalp krizlerinin, birdenbire ölümle sonuçlanan hastalıkların tespiti mümkün olabilecek. Bunun yanında, kalpte delik, tansiyon, şeker gibi saptanabilir diğer rahatsızlıkları da tarayacağız. Ayrıca çocuklarda, mesela 5-15 yaş gurubunda, geçirilen bademcikler ve tedavi edilmeyen sürekli eklem romatizma rahatsızlıkları sonucu kalp kapaklarının çürüdüğünü biliyoruz. Dolayısıyla tarama sonucu bu rahatsızlıkları da tespit edebileceğiz. Birçok veri elde edeceğiz. Burada iki temel hedefimiz var, birincisi kalp kapağı çürümesine yol açan bademcik rahatsızlıklarını ve toplumda çok sık görülen kalp kası hastalıklarını tespit etmek. Bu rahatsızlıklarda erken teşhis önemli. Dolayısıyla Sakarya’da öteden beri böyle bir taramayı düşünüyorduk.

Taramalar Şubat ayı içinde başlayabilir. Şubat ayında bu projeye öğrencilerden de gönüllü olan 30 kişiyi dahil edeceğiz. Kendi öğrencilerimiz de etkinlik olarak da buna zaman zaman katılacaklar.

Bunun yanında ikinci bir taramamız Taraklı ilçesinde olacak. Geçen yıl deneme amaçlı yapmıştık. Bin civarında kişiye ulaştık. Mayıs-Haziran’a kadar tüm Taraklı’yı yaklaşık 8 bin kişiyi taramayı düşünüyoruz. Daha sonra buradan elde ettiğimiz verileri yayına çevirmeyi de düşünüyoruz.”
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden